Kesän kevein mekko

Yhteistyössä R-Collection.

Vajaan viikon päästä lauantaina juhlitaan koulujen päättymistä ja valmistuvia oppilaita ja opiskelijoita. Se on monelle pitkään odotettu päivä, palkinto koko vuoden uurastuksesta ja työnteosta. Se on jollain tavalla kevään ja kesän taitekohta kun kesälomat alkavat ja koulut päättyvät.

Mekin olemme saaneet kutsun erään ihanan, fiksun ja filmaattisen nuoren naisen ylioppilasjuhliin. Pääsemme jälleen nostamaan maljan tämän kevään ylioppilaalle ja valkolakille, juhlimaan hänen kanssaan isoa päivää, jonka jälkeen maailma on taas uudella tapaa auki ja täynnä jatkosuunnitelmia. Uusia polkuja.

Valmistuin itse ylioppilaaksi keväällä 2008, siitä on tänä vuonna 10 vuotta. Muistan edelleenkin hyvin niitä fiiliksiä, joita siihen päivään ja kevääseen liittyi. Ensinnäkin, tärkeimpänä, ylioppilaaksi valmistuminen. Se oli niin helpottavaa kun sai kuulla kaikkien aineiden menneen läpi, vaihtelevin arvosanoin.

Äidinkieli oli ainoa aine, josta kirjoitin laudaturin ja olin siitä niin onnellinen. Pidin kirjoittamisesta, pidin tekstitaidon tehtävistä ja esseiden rakentelusta. Muistan hyvin sen, kun kirjoitin kuulakärkikynällä esseetäni puhtaaksi ylioppilaskirjoituspäivänä, käytin äidinkielen yo-kokeeseen lähes koko kuusi tuntia.

Muistan edelleen ylioppilasjuhlia edeltäneen viikon. Leivoimme, laitoimme ja siivosimme kotia. Hankittiin yo-juhlamekko, minä valitsin sellaisen tyköistuvan kotelomekon, joka oli ruskeaa satiinia. Mielenkiintoinen valinta, mutta se oli silloin mielestäni todella kaunis. Löysimme sen Helsingistä sen jälkeen, kun olimme kolunneet läpi kaikki kaupat Lahdessa. Silloin ei ollut vielä tapana hankkia verkkokaupoista. Nykypäivänä suurin ongelma on enemmänkin valinnan vaikeus. Millaisen mekon sitä päälleen pukisi? Minkä mekon valita suuresta valikoimasta?

Muistan edelleen yojuhla-aamun. Perhosia vatsan pohjassa ja hyvällä tavalla jännitystä. Meitä Salpausselän lukiosta valmistui ”tavallisen” linjan lukiolaisten lisäksi liikuntalukiolaisia, joihin minäkin kuuluin ja sitten oli vielä urheilulukiolaisia yksi luokallinen. Salppuri oli liikuntaan ja urheiluun erikoistunut lukio ja nautin siellä jokaisesta vuodesta. Suoritin muun muassa 12 liikunnan kurssia, kun ”normaaliin” lukion oppimäärään niitä kuuluu kaksi. Liikuin lukiossa todella paljon koulun puolesta vielä omien treenien lisäksi. Se oli tosi kivaa ja mukavaa aikaa.

Muistan edelleen yo-juhlapuheen ja sen hetken, kun rehtori antoi luvan vetää valkolakin päähän. Se on näyttävä näky kun lähemmäs pari sataa opiskelijaa laittaa valkolakin yhtä aikaa päähänsä. Siinä on juhlan tuntua. Sitä samaa juhlan tuntua on ihan varmasti myös tulevana viikonloppuna, ansaitusti.

Juhlakauden kevein mekko

Ensi viikon lauantaina ajattelin pukeutua johonkin kepeään kesämekkoon. Se voisi hyvin olla vaikka tämä R-Collectionin Anna-Mari mekko, josta päälläni on oxfordinsininen väri. Mekko on valmistettu ryhdikkäästä portugalilaisesta sataprosenttisesta puuvillakankaasta, joten se on kevyt vaikka kuumemmallakin helteellä. Anna-Mari mekko ei liimaudu reiteen tai hiosta muutenkaan, olen se päällä jo pari kesäpäivää viettänyt.

Jos et muuten tiedä, niin kaikki R-Collectionin tuotteet valmistetaan Suomessa, Kajaanin tehtaalla. Vaatteita on valmistettu siellä vuodesta 1978 saakka. Parhaiten R-Collection tunnetaan varmasti anorakeistaan ja vapaa-ajan vaatteista.

R-Collectionilla on myös paljon kauniita mekkoja ja hameita, joita mielestäni yhdistää yksinkertaisuus, ekologisuus ja jollain tavoin graafinen naisellinen ilme. Ne ovat mukavan persoonallisia vaikka kuosit ovatkin yksinkertaisia. Ne tunnistaa R-Collectionin mekoiksi. Selkeät linjat mahdollistavat sen, että vaatteet sopivat sekä vapaa-ajalle että juhlaan nyt ja vielä vuosienkin päästä. Täältä löydät kaikki R-Collectionin mekot ja hameet.

Juhlallisia juhlia kaikille osapuolille ja onnea valmistuville!

-Hilla

Kuvat: Taika Oja.

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

Follow my blog with Bloglovin

0

You may also like

2 kommenttia

  1. Ihailin tätä jo Instassa – voi että mikä mekko! Matsku on ihanan keveän näköinen ja malliltaan mekko imartelee varmasti monia (elän toiveessa, että ehkä jopa myös tälläistä muumi-pallomahaa :D) ainoa harmi on se, että toivoin jotain pientä alekoodia loppuun mutta se vielä uupui. Ostin eilen auton ja voi jösses miten rahankäyttö tuntui heti muuttuvan kun tili tyhjeni – enää ei niin vaan ostella sitä, tätä ja tota. Hyvää harjoitusta loppukesää ja bebeä ajatellen uskoisin 😉

    0
    1. Ymmärrän, ymmärrän. Ale-koodi olis ollut toki kiva. Jos sellainen vaikka tulevaisuudessa kärkkääntyisi.. 🙂 Tuohon on hyvä tottua jo etukäteen, viimeistään sitten hoitovapaalla. Haha. Mutta hei, sä sait sentään tilalle uuden auton, sehän on materialismionnea parhaimmillaan. Nyt on turvallinen auto tulevalle perheelle. 🙂 Ja kyllä, mekon matsku on jämäkkää, mutta ilmavaa – kesämekkokangas. 🙂

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *