Pari viikkoa sitten kävi niin, että mieheni lähti Lappiin matkalle ja jossain vaiheessa iltapäivää aloin etsiä lompakkoani. En löytänyt lompakkoa mistään, kunnes muistin jättäneeni sen auton hanskalokeroon edellisenä iltana kun olin ollut tekemässä porrastreenin Espoossa. No siinä vaiheessa oli jo liian myöhäistä, sillä lompakko oli jo Lahden kohdalla matkalla Danielin mukana Lappiin. Mieheni ei kääntynyt enää siinä vaiheessa tietenkään takaisin, vaan päätimme, että lainaan rahaa naapureiltani.

Menin sitten hieman, totta vie nolona, naapurin ovella ja kerroin huoleni. Viikko pitäisi olla lapsen kanssa kotona ja minulla on vain 2,5 euroa käteistä. Lomapakko Lapissa. Lupasin siirtää naapurin tilille 100 euroa ja hän kävi nostamassa minulla automaatista 100 euroa riihikuivaa käteistä. Kiitollinen edelleenkin tästä avusta!

Sitten oli viikkobudjetti tiedossa: 100 euroa, jolla pärjätä tuleva viikko. No eihän sitä oikeasti kovin paljoa käteistä rahaa edes tarvitse viikossa, jos tarkemmin ajattelee. Kauppareissut olivat ne tärkeimmät, etenkin juuri siinä tilanteessa, kun jääkaappi oli melko tyhjä.

Minulla kuitenkin heräsi kiinnostus, että mihin  kaikkeen rahaa kuluu? Mihin käytän rahojani kuukauden aikana. Sen selvittäminen on nykyään kuitenkin tosi helppoa, sillä maksan aikalailla kaiken kortilla. Kirjauduin viime perjantaina omaan verkkopankkiini ja katsoin viimeisimmän kuukauden tiliotteelta menot. Mitäs siellä oli?

Mihin kaikkeen rahaa kuluu?

Skrollasin tiliotteeni ja tässä kaikki menoerät, jota viimeinen kuukausi on pitänyt sisällään:

  • Kun palkka saapuu tililleni, laitan siitä heti asuntolainan lyhennykseen perustetulle tilille oman lainanlyhennykseni sekä oman osuuteni yhtiövastikkeeseen. Asuminen useampi sata euroa. Asuminen on isoin kuukausittainen menoerä.
  • Viimeisen kuun aikana meillä tiskikone sanoi kaput, olihan se kestänyt jo 15 vuotta. Oli ostettava uusi, kävelin Giganttiin ja sille tielle jäi 399 euroa kodinkonehankintaan.
  • Apteekista kävin ostamassa rautaa, D-vitamiinia ja maitohappobakteereja 42 euroa.
  • Puhelinlasku 24,46 euroa. Minulla on työpuhelin, mutta halusin säilyttää myös täysin oman erillisen puhelimen ja sen laskua maksan itse.
  • 3 kertaa lounas ulkona: 10,90, 11,50, 8,50 eur.