Lähdimme lauantaiaamuna ystäväni kanssa päivämatkalle Tallinnaan. Ystäväni tuli meille Lahdesta jo edellisenä iltana yökylään, sillä olimme varanneet liput aamun ensimmäiseen Tallinkiin kello 7:30. Heräsimme aikaisin ja ennen kahdeksaa olimmekin jo liikkuvassa lautassa nauttimassa aamupalaa meren ulapan vaihtuessa taustalla.

Meidän reissun tarkoitus oli lähinnä päästä yhdeksi päiväksi vaihtamaan kuulumisia kaikessa rauhassa. Ystäväni oli viime vuoden matkalla maailman ympäri, palasi siltä reissulta keväällä, emmekä olleet kesän kiireiden takia ehtineet vielä kunnolla nähdä. Nyt kuulumisten vaihtoon oli vihdoin hyvin aikaa. Sain kuulla kuulumisia maailmalta ja päivittää tämän hetken kuulumisia. Kertoa, mitä oli tapahtunut viimeisten 1,5 vuoden aikana.

Vuosi on tavallaan jännä ajanmääre – ajan kuluminen ylipäätään. Tavallaan vuosi on lyhyt aika, mutta toisaalta todella pitkä. Siinä ajassa todellakin ehtii kiertää maailman tai saada lapsen, mutta yhtä aikaa vuosi voi tuntua menneen nopeasti. Juurihan vasta oli elokuu 2017, eikö totta?

Rupattelutuokioiden lisäksi ehdimme kiertää kauppoja. Sovitin varmasti 40 paria farkkuja, mikä olisi täysin mahdotonta pienen lapsen kanssa. Käytin siis tehokkaasti hyödyksi sen, että sain olla kaupungilla kiertelemässä ihan itsekseni. Ei niitä farkkuja silti löytynyt, mulla on vaativa hanuri ja pitkät jalat. Useimpien farkkujen ongelmaksi jäi liian lyhyet lahkeet ja huono istuvuus.

Mutta ei me silti ystäväni kanssa Tallinnasta tyhjin käsin kotiin tultu. Kuvasin tähän postaukseen kaikki ostokseni, jotka tuolla reissulla tein.

Tallinnan tuliaiset