Tallinnan tuliaiset – uusi farkkumekko ja syksykengät

Lähdimme lauantaiaamuna ystäväni kanssa päivämatkalle Tallinnaan. Ystäväni tuli meille Lahdesta jo edellisenä iltana yökylään, sillä olimme varanneet liput aamun ensimmäiseen Tallinkiin kello 7:30. Heräsimme aikaisin ja ennen kahdeksaa olimmekin jo liikkuvassa lautassa nauttimassa aamupalaa meren ulapan vaihtuessa taustalla.

Meidän reissun tarkoitus oli lähinnä päästä yhdeksi päiväksi vaihtamaan kuulumisia kaikessa rauhassa. Ystäväni oli viime vuoden matkalla maailman ympäri, palasi siltä reissulta keväällä, emmekä olleet kesän kiireiden takia ehtineet vielä kunnolla nähdä. Nyt kuulumisten vaihtoon oli vihdoin hyvin aikaa. Sain kuulla kuulumisia maailmalta ja päivittää tämän hetken kuulumisia. Kertoa, mitä oli tapahtunut viimeisten 1,5 vuoden aikana.

Vuosi on tavallaan jännä ajanmääre – ajan kuluminen ylipäätään. Tavallaan vuosi on lyhyt aika, mutta toisaalta todella pitkä. Siinä ajassa todellakin ehtii kiertää maailman tai saada lapsen, mutta yhtä aikaa vuosi voi tuntua menneen nopeasti. Juurihan vasta oli elokuu 2017, eikö totta?

Rupattelutuokioiden lisäksi ehdimme kiertää kauppoja. Sovitin varmasti 40 paria farkkuja, mikä olisi täysin mahdotonta pienen lapsen kanssa. Käytin siis tehokkaasti hyödyksi sen, että sain olla kaupungilla kiertelemässä ihan itsekseni. Ei niitä farkkuja silti löytynyt, mulla on vaativa hanuri ja pitkät jalat. Useimpien farkkujen ongelmaksi jäi liian lyhyet lahkeet ja huono istuvuus.

Mutta ei me silti ystäväni kanssa Tallinnasta tyhjin käsin kotiin tultu. Kuvasin tähän postaukseen kaikki ostokseni, jotka tuolla reissulla tein.

Tallinnan tuliaiset

Lähdin muun muassa etsimään uusia syksykenkiä ja sellaiset löysin. Ihanat Vagabondin nahkanilkkurit korolla. Aito nahka hengittää, kestää aikaa ja tuntuu jalassa pehmeältä. Olen ostanut aivan liian monet tekonahkakengät ja tullut siihen tulokseen, ettei ne vaan millään vedä vertoja nahkakengille. Siksi olenkin tehnyt päätöksen, että ostan vaikka vähemmän, mutta ostan muovikenkien sijaan mieluummin kalliimpaa nahkaa. Sellaiset kengät, joilla pärjään useamman vuoden.

Tarvelistalla oli myös uusia alusvaatteita, joita ei voi ostaa nettikaupasta. Alusvaatteita on aina sovitettava ja nyt siihenkin oli hyvin aikaa. Löytyi hyvä malli, joten ostin kahdet eri väreissä.

Miehelle toin synttärilahjaksi uuden Bossin deodorantin sekä kaksi Michael Korsin aluspaitaa, mutta ne olivat jo ehtineet pesukoriin tässä vaiheessa.

Niin ja sitten löytyi vielä tuo kivan rento farkkumekko/ -tunika. Löysin farkkumekon Tallinnan Viru-kauppakeskuksen Promod-liikkeestä. Siellä oli muutenkin paljon mun tyylisiä melko simppeleitä ja siistejä vaatteita. Suosittelen myymälää, jos etsit esimerkiksi siistejä työvaatteita, siellä oli sellaisia paljon. 🙂

Kauppojen kiertelyn lisäksi söimme hyvin vanhassa kaupungissa. Kävimme myös kahvilla ja suklaakakkupaloilla. Käveltiin mukulakivikatuja ja nautittiin aurinkoisesta elokuun päivästä Tallinnan tunnelmassa. Kotiin lähdimme 19:30 lautalla, joten Helsingissä olimme sitten puoli kymmenen aikaan illalla. Minä otin siitä vielä metron ja bussin kotiin, ystäväni jatkoi autollaan kohti Lahtea.

Mukava naistenreissu tekee aika ajoin erittäin hyvää. Ja Tallinna on sellaiseen hyvä kohde.

-Hilla

+10

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *