Taas ollaan perjantaissa ja alkava viikonloppu siintää edessä. Olemme tänään lähdössä viettämään viikonloppua vanhempieni luokse Hollolaan ja Daniel jatkaa siitä huomenna matkaa Mikkeliin suunnistuksen pitkän matkan SM-kilpailuihin. Me keksitään naisporukalla jotain muuta (parempaa ;) ) tekemistä viikonloppuna: mun äiti, sisko, pikkuässä ja minä siis.

Tämä viikko on ollut aika perusviikko – töitä, päiväkotia ja vähän urheilua. Tässä kuluneen viikon parhaat:

  • Kypsät omenat omenapuussa. Meidän pihalla on kaksi omenapuuta ja tämä on ensimmäinen syksy kun omin silmin näen sieltä syntyvän sadon. Keräisin eilen sieltä talteen tippuneita ja heitin kompostiin huonoja. Kyllä mä niistä muutamat kaneliset omppuhillot aion vääntää.
  • Viikko sitten ostetut ruusut kestivät tähän päivään saakka. Leikkokukat tuovat arkipäiviin sellaista extraa ja nuo vaaleanpunaiset ja valkoiset reilunkaupan ruusut ovat olleet ihanat. Nyt suurin osa niistä alkaa olla lakastumassa, joten taidan kipata ne pois.

  • Keittiörempan talkoojoukot rekrytty. Ollaan päädytty tekemään keittiöremontti sellaisella tee se itse -ratkaisulla. Toisin sanoen lue: edullisesti. Kaadetaan itse tuo yksi seinä ja rakennetaan sen tilalle saareke, mutta säilytetään taustalla muuten suurimmaksi osaksi vanha keittiö. Välitilan laatat poistetaan, vaihdetaan tasot, hana ja allas, mutta muuten vanhat kaapit ja rungot jäävät. Uskon, että tällä ratkaisulla saadaan iso muutos aikaan, mutta samalla säästetään useita tuhansia euroa.
  • Torstaina kotimatkalla nousin Matinkylän metron portaista Gateaun leipä ja leivonnaistiskin eteen. Sieltä ostin muun muassa kardemummapullaa ja se oli taivaallisen hyvää. Se oli kyllä viikon paras herkku. Pitäisi ehkä leipoa joku päivä pullaa itsekin – runsaalla voilla ja kardemummalla pääsisi varmaan aika samanlaiseen lopputulokseen. ;)

  • Pitkien yöunien jälkeen heräsin energiaa täynnä tähän perjantaihin. Nukutin Pikkuässän eilen vähän ennen kahdeksaa ja kun makasin hänen vieressään sängyssä, huomasin kuinka mun silmäluomet vain lupsuivat. Lasta nukuttaessa hyvin huomaa, kun on itsekin väsynyt. Kun lapsi oli nukahtanut, nousin vain tekemään muutaman asian ja ennen yhdeksää menin itsekin takaisin sänkyyn. 21:10 olin jo unessa. Aamulla, melkein 10 tunnin unien jälkeen klo 7, oli ihanaa herätä!