Siskot vastaa | 12 kysymystä!

Tällä kertaa päästän blogissa ääneen kaksi pikkusiskoani, Vilman ja Nupun. Esitin heille 12 kysymystä, joihin sain vastaukset. Siskot ovat aina olleet mulle tärkeitä. He ovat hauskaa seuraa. Ihmisiä, joille voi kertoa mitä milloinkin. Luottotyyppejä isoilla sydämillä. <3

Siskot vastaa:

1. Kerrotko ja esittelisitkö vähän itseäsi?

VILMA: Olen Vilma ja olen Hillan pikkusisko. Olen 25-vuotias eli reilut kolme vuotta Hillaa nuorempi. Asun puolisoni kanssa Rovaniemellä rivitalon pätkässä ja opiskelen luokanopettajaksi Lapin yliopistossa. Harrastuksiini kuuluu kaikenlainen urheilu mm. lenkkeily, crossfit ja talvella hiihto.

NUPPU: Moikka! Aluksi aivan pakko myöntää, että hurjan jännää kirjoittaa teille. Mun nimi on Nuppu, olen lentoemäntä ja toisen vuoden hallintotieteiden opiskelija. Olen meidän perheen kuopus, tykkään nauraa ja saada muut ihmiset nauramaan.

2. Miten kuvailisit Hillan tyyliä vaatteissa ja sisustamisessa?

VILMA: Hillan tyyli vaatteissa on rennon tyylikkään naisellinen. Hillan sisustustyyli on kodikas ja samalla käytännöllinen. Hillan ja Danielin kotoa löytyy nättejä yksityiskohtia, jotka luovat kodikkuutta, mutta samalla sisutus on käytännöllinen ja soveltuu lapsiperheen arkeen.

NUPPU: Hillan tyyli koostuu melko rauhallisista väreistä, naisellisista ja helposti yhdisteltävistä vaatteista. Hän shoppailee fiksusti mieluummin hieman kalliimpia ja parempi laatuisia vaatekappaleita, kuin yhden kesän kestäviä muotihömpötyksiä. Tässä(kin) voisin ottaa siskostani mallia.

3. Mieluisin tapanne viettää aikaa yhdessä? Mitä useimmiten teette, kun tapaatte?

VILMA: Tämä on helppo! Laitetaan ruokaa, leivotaan ja urheillaan!

NUPPU: Ennen muuttoani Vaasaan asuin Helsingissä ja näimme Hillan kanssa tosi usein. Nautin siskojeni kanssa olosta, koska heidän kanssaan ei tarvitse sopia mitään erityistä ”tekemistä”. Yleensä teemme yhdessä ruokaa, juttelemme päivän pienistä ja suurista tapahtumista, loikoilemme sohvalla jalat kohti kattoa tai urheilemme. Hierontahetket ovat myös parhaita, jolloin laitamme puhelimesta ajastimen päälle, ettei vaan toinen saisi pidempää aikaa hipsutusta. 😀

4. Hilla on isosiskosi. Millainen rooli Hillalla on ollut elämässäsi? 

VILMA: Hillan rooli on ollut ja on edelleen hyvin suuri elämässäni. Hilla on ollut mulle aina se järjen ääni ja yksi tärkeimmistä esikuvista. Hillalle voin puhua kaikesta ja Hilla on hyvä lohduttamaan. Hillan jalan jäljissä uskaltauduin lähtemään yläasteelle toiselle paikkakunnalle ja lukion jälkeen seurasin Hillaa Turkuun, kun muutin sinne opiskelemaan. Turun jälkeen muutettiin yhdessä Helsinkiin, joten napanuora katkesi käytännössä vasta pari vuotta sitten, kun muutin Rovaniemelle. Yksi hienoin piirre Hillassa on myös se, että Hilla sanoo asiat suoraan ja ei aina vain silitä päätä. Nuorempana kun tuli töpättyä ja teki mieli vierittää syy jonkun toisen niskaan, Hilla laittoi mut katsomaan peiliin ja myöntämään omat virheeni. Silloin se ärsytti, nyt osaan olla tästä kiitollinen!

NUPPU: Hilla on minua 6 vuotta vanhempi, joten häneltä olen voinut aina kysyä apua ja häneltä tiedän sitä myös aina saavani. Oli kyseessä sitten pääsykokeisiin kertaaminen, ihmissuhteisiin liittyviä murheita tai puolimaratonille valmistautuminen, Hillalta tiedän saavani parhaat neuvot.

5. Hillan ärsyttävin tapa tai piirre?

VILMA: Kun Hilla keskittyy johonkin, esim. kirjoittaa blogitekstiä, siihen on mahdotonta saada minkäänlaista kontaktia. Hilla uppoutuu tekemäänsä juttuun 110%sesti ja yksinkertaisimpaankaan kysymykseen on mahdotonta saada vastausta. Tämä on myös joskus hyvin koomista!

NUPPU: Näin vanhempina enää harvoin saamme toisiamme ärsyyntymään. Ehkä jokainen jolla on sisko, pystyy kuitenkin samaistumaan siihen, kuinka ärsyttävää on löytää omia vaatteita toisen vaatekaapista. Varsinkin kun tavaran tai vaatteen lainaamiseen ei ole kysynyt lupaa.

6. Jokin hauska muisto Hillan kanssa?

VILMA: Kyllä yksi hauskimmista muistoista on se aika, kun asuttiin Hillan kanssa yhdessä Helsingin Munkkiniemessä. Lähdimme molemmat aamulla ennen sian pieremää duuniin ja palasimme sitten viiden maissa kotiin tekemään ruokaa. Ruuan jälkeen kävimme lenkillä ja sen jälkeen mentiin iltapesun kautta nukkumaan –todellinen oravanpyörä. Olimme molemmat hyvissä työpaikoissa, mutta kummankaan duuni ei ollut se suurin elämän intohimo. Tsemppasimme toisiamme pitkin viikkoa selviytyäksemme hieman puulta maistuvista työviikoista. Tuota aikaa on huvittavaa muistella jälkeenpäin, kun molemmat ovat siirtyneet tuosta tilanteesta lähemmäksi sitä omaa unelmaa ja niitä asioita joita oikeasti tykkää tehdä!

NUPPU: Muistoja on niin paljon ja juuri silloin, kun niitä pitäisi listata, niitä on myös vaikeinta palauttaa mieleen. Useimmat muistoista liittyvät johonkin mun hajamielisyyteen – milloin olen unohtanut kulkukortin kotiin tai heittänyt pankkikorttini roskapussin seassa roskalavalle. Siinä hetkessä, kun olemme napaamme myöten kahlanneet roska-astiaa ei ole ehkä naurattanut, mutta myöhemmin kyllä.

7. Missä asiassa Hilla on sinua parempi, entä huonompi?

VILMA: Hilla on mun isosisko niin eikö isot siskot oo kaikessa aina parempia? Mun superpower on se, että osaan ottaa asiat usein hieman rennommin kuin Hilla. En tosin tiedä onko siitä ollut koskaan mitään etua elämässä, hehe!

NUPPU: Hilla on minua parempi niin monessa asiassa! Leipomani ”miesten kaato -omenapiirakka”, jonka Hilla itse nimesi on kuitenkin niin täydellisen pehmeä ja kostea koostumukseltaan, että siinä voin ainakin sanoa olevani parempi.

8. Millaisesta matkustelusta Hilla pitää?

VILMA: Ihan ensimmäisenä emme tule näkemään Hillaa reppureissaamassa Aasiassa ilman tietoa seuraavan yön nukkumapaikasta. Hilla osaa olla spontaani, mutta tykkää lähteä reissuun niin, että reissu on kunnolla suunniteltu ja majapaikka varattu etukäteen. Hilla tykkää matkustella Euroopassa pidennettyjä viikonloppuja, mutta on myös käynyt mm. jenkeissä ja Uudessa-Seelannissa pidemmillä matkoilla. Matkakohteessa pitää päästä urheilemaan, nauttimaan luonnosta eikä lämpimät kelit ja auringon paistekaan ole pahitteeksi. Turistinähtävyydet ja shoppailu eivät yleensä kuulu Hillan matkasuunnitelmiin.

NUPPU: Rantalomasta ja ruskettumisesta, kauniista luonnonpuistoista ja vaeltamisesta. Sen sijaan en näkisi häntä Aasian miljoonakaupungeissa tai kiikarit kaulassa Afrikan savanneilla. 😀

9. Kerro jotain sellaista, mitä Hilla ei ole aikaisemmin tuonut blogissa esiin?

VILMA: Tämä onki paha! Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja meillä lapsilla on omassa perhepiirissä monia eri lempinimiä. Hillaa kutsutaankin muun muassa Hiltsuksi ja Hilluriksi sekä (oma henkilökohtainen lemppari) Hildegaardeniksi.

NUPPU: Hilla pystyy nukkumaan päiväunia missä ja milloin tahansa. Pienenä leikkiessään piilosta, Hilla nukahti eteisen vaatekaappiin. Muutama vuosi sitten Hillan odottaessa vielä Selmuria, hän oli käymässä luonani ja makoilimme sängyllä. Olin selittänyt jotain asiaa muutamia minuutteja, kunnes katsoin viereeni ja Hilla veti hirsiä 😀

10. Heitä Hillalle jokin haaste:

VILMA: Hiltsu, tässä sulle haaste. Nyt kun illat pimenevät ja helteet ovat enää kaunis muisto, voidaan katseet suunnata jo tulevaan talveen. Haastan sinut käymään avantouinnilla vähintään kerran ensi talven aikana. Pic or didn’t happen.

NUPPU: Yritä mahduttaa kalenteriinne yksi viikonloppu Vaasassa syksyn aikana. Muuten tulee ikävä!

11. Mikä oli parasta yhteisessä lapsuudessanne?

VILMA: Olemme saaneet elää onnellisen, turvallisen ja touhukkaan lapsuuden. Vartuimme pienellä paikkakunnalla, mukavalla omakotialueella. Äitillä ja iskällä on ammatin puolesta olleet onneksi melko lyhyet työpäivät ja pitkät kesälomat, joten olemme tehneet paljon asioita yhdessä koko perheen kanssa. Parhaat lapsuusmuistot sijoittuvat kesämökillemme Paimensaareen, Savitaipaleelle. Kauniina kesäpäivinä teimme usein veneretkiä Suomensalon hiekkarannalle.

NUPPU: Kesät!

12. Milloin tapaatte Hillan kanssa seuraavan kerran? Mitä silloin teette?

VILMA: Tapaamme Hillan kanssa seuraavan kerran, kun Hilla, Daniel ja pikkuässä tulevat syyskuussa meille Rovaniemelle. Rovaniemellä järjestetään suunnistuksen SM–viestit, joten pidennetty viikonloppu kuluu suunnistuksen, hyvän ruuan ja yhdessäolon merkeissä. Eniten odotan (sori H ja D) oman kummityttöni näkemistä. Kummitädillä on jo iso ikävä!

NUPPU: En tiedä, milloin Hilla tulee julkaisemaan tämän postauksen, mutta näämme huomenna vanhemmillamme. Vietämme täällä molemmat viikonlopun, sillä olen menossa katsomaan Cheekin viimeistä keikkaa mäkimonttuun. Seuraavan kerran näemme myös luultavimmin vanhemmillamme Hollolassa rapujuhlien merkeissä. En malta odottaa!

Kiitos Nuupe ja Iima! <3 Tämä oli hauska postaus, vähintään omasta mielestäni. 😀

-Hilla

23+

You may also like

4 kommenttia

  1. Aivan ihana postaus! Sun siskot on niin 😍👌Ja haha, mulla ihan sama, että jos keskityn blogin kirjoittamiseen niin en kuule enkä näe mitään muuta 😂niin samaistun!

    0
    1. Ne on.💕 Se on vaativaa hommaa tuo ploggaaminen, kyl sä tiiät, vie kaiken keskittymiskapasiteetin. 😅😅 Mulla se on tosin monen muun kanssa sama homma, siks duunissa viihdunkin hiljaisessa huoneessa avokonttorin sijaa. 😊 Haleja Islalle ja Aadalle! 😘

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *