Liikuntapäivä lukijoiden kanssa

Yhteistyössä Hotel Sveitsi.

Pääsin viime lauantaina viettämään liikuntapäivää neljän reippaan naisen kanssa Hotel Sveitsiin. Liikuntapäivä oli mukavan aktiivinen ja sain todeta taas kerran, miten kivaa on nähdä blogin lukijoita joskus livenä ja vaihtaa vähän ajatuksia. Useimmiten siellä on vastassa samanhenkisiä tyyppejä, joilla on samanlaisia kiinnostuksen kohteita. Ja se ei taida olla yllätys, koska useinhan ihmiset lukevat sellaisia blogeja, jotka liippaavat läheltä niitä omia juttuja.

Minulle tarjoutui mahdollisuus järjestää liikuntapäivä yhteistyössä Hotel Sveitsin kanssa ja kuullessani siitä päätin heti, että mukaani lähtee muutama seuraajani. Arvoin Instagramissa nämä neljä paikkaa ja ilokseni sain kaikilta naisilta vastauksen: Jes, tottakai tulen! Tuo lauantaipäivä sopi kaikille ja viime viikonloppuna sitten kokoonnuimme rapsakkana syyskuun aamuna viettämään liikunnallista päivää.

Vuosi sitten remontoitu ja täysin uudistunut Hotel Sveitsi Hyvinkäällä tarjosi liikuntapäivällä hienot puitteet. Lisäksi päivää olivat järjestämässä SeikkailuSveitsi ja Fit Park Sveitsi, jotka toimivat hotellin yhteydessä.

Päivä alkoi seikkailuradalla

Kokoonnuimme aamulla hotellin aulassa ja nautimme ajomatkojen jälkeen kakkosaamupalaksi isot lasit smoothieta. Kello kympin aikaan pääsimme aloittamaan SeikkailuSveitsissä seikkailuradan, joka on rakennettu läheiseen mäntymetsikköön. Taivas oli täysin sininen ja pilvetön, joten tuollaiselle ulkoliikunnalle sattui ihan täydellinen päivä.

Puimme varusteet päälle ja saimme lyhyen opastuksen, miten valjaiden kanssa toimitaan seikkailuradalla, joka on rakennettu puun runkojen väliin usean metrin korkeuteen. Valjaiden Smart-lukkojen ansiosta eteneminen seikailuradalla on turvallista, koska radan vaijereista on mahdotonta päästää molempia lukkoja yhtä aikaa irti.

Siellä sitten kiikuttiin valjaiden varassa ja yritettiin selvitä radoilla eteenpäin. Homma oli yhtä aikaa hauskaa, vähän jännää ja hengästyttävän fyysistäkin joiltain osin. Aloitettiin helpoilla radoilla ja edettiin vaikeampiin. Etenkin ne vaikeammat radat kysyi käsilihaksia ja jerkkua reidestä. Lopetimme pitkään vaijerirataan, joka oli kerrassaan kokemus heittäytyä valjaiden varaan rotkon yli pitkään liukuun. Pari tuntia meni nopeasti seikkailuradalla, jonka jälkeen oli aika suunnata lounaalle Hotel Sveitsin uusittuun Tila-ravintolaan.

Kahden ruokalajin lounas Tila-ravintolassa

Meille oli varattu kahden ruokalajin lounas, jotta ruokailun jälkeen jaksettiin jatkaa vielä liikuntapäivää eteenpäin. Söin alkuruuaksi kuohkean maa-artisokkakeiton ja pääruuaksi hiilillä paistettua lohta ja kauden kasviksia. Ruoka oli hyvää ja kurniva vatsa hiljeni. Ulkoilu ja hyvä lounas veti olon raukeaksi.

Lounaan jälkeen istuttiin ja sulateltiin ruokaa hetki, juotiin kahvit ja annoin naisille Goodie bag -lahjakassit, jotka olin koonnut yhdessä Sugar Helsingin kanssa, joka toimii pr-toimistona monille ekologisille ja eettisille tuotteille. Kassissa oli kaikille seuraavat tuotteet:

Kun lounas oli sopivasti sulanut vatsassa tuli Fit Park Sveitsi hakemaan meitä kehonhuoltotunnille. Vaihdoimme ulkovaatteiden sijaan kevyempää päälle ja aloitimme avaavalla alkuverryttelyllä, johon kuului liikkuvuutta ja koordinaatiota. Kehoon tuli lämmin ja selkään pieni hiki.

Rentouttavaa kehonhuoltoa ja venyttelyä

Alkulämmittelyn jälkeen ohjaaja laittoi valot himmeämmälle ja aloitimme pitkät dynaamiset venyttelyt. Ja psst! Dynaamiset venytykset avaavat kroppaa hyvin, mutta kuinka moni meistä muistaa tehdä näitä? Niinpä! Etenkin selkälihakset, hartianseutu ja lonkankoukistajat olivat selkeästi näiden liikkeiden tarpeessa.

Tunnin aikana lihakset venyivät, olo muuttui kevyemmäksi ja lopulta harjoitus päättyi piemeässä huoneessa rentoutukseen. Sen jälkeen olisin voinut jäädä siihen patjalle vaikka nukkumaan. Teki siis tehtävänsä.

Tunnin jälkeen lupailimme nauraen toisillemme, että juu juu, taas muistetaan venytellä kotona. Mutta oikeesti, se olisi kyllä tosi tärkeetä. Etenkin nykyään kun moni tekee työtä, jossa istutaan paljon. Se kyllä tuntuu ainakin mun kropassa, vaikka yritänkin osan päivää tehdä töitä myös seisten. Myös koneella kirjoittaminen jumittaa mun selkää ja hartioita! Äitiyslomalla ei ollut ongelmana se, että olisi istunut liikaa! Nyt on selkeästi uudet haasteet. Heh! Niin ne ajat muuttu.

Eikä se ole mikään yllätys, että kehonhuoltotuntien jälkeen koko kroppa tuntuu selkeästi aukinaisemmalta ja veri virtaa paremmin lihaksissa.

Iltapäivän harjoituksen jälkeen kävimme hotellilla vielä suihkussa ja sitten päästin naiset jatkamaan viikonlopun viettoaan. Itse jatkoin siitä sitten takaisin kotiin hyvä olo kropassa ja onnekas olo mielessä, kun oli saanut viettää aktiivisen päivän neljän naisen kanssa.

Kiitos Hotel Sveitsi, SeikkailuSveitsi ja Fit Park Sveitsi tuon päivän mahdollistamisesta ja puitteiden tarjoamisesta meille! Suosittelen paikkaa lämpimästi kaikille, jotka haluavat viettää vaikka hyvän olon viikonlopun, ulkoilla, liikkua, uida uimalassa, nukkua hotellin pehmeissä lakanoissa, käydä elokuvissa tai syödä hyvin. Kaikki onnistuu tuolla saman katon alla.

-Hilla

*Päivän aktiviteetit saimme yhteistyössä bloginäkyvyyttä vastaan.

5+

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *