Kymmenen helppoa nyhtökaurareseptiä

Tässä blogipostauksessa jaan kymmenen nyhtökaurareseptiä. Kymmenen helppoa ja nopeaa nyhtökaurareseptiä, joilla voi lähteä tutustumaan tähän raaka-aineeseen, jos se ei ole sinulle vielä ruuanlaitossa tuttu. Nyhtökaura ei ole kovin tuttu minullekaan, joten siitäkin syystä tässä kirjoittelen. Haluan oppia jotain uutta ja kokeilla. Missä ruokalajissa nyhtökaura toimii parhaiten?

Kymmenen helppoa nyhtökaurareseptiä

Huomenna on lokakuun ensimmäinen päivä ja olen aika varma, että vähintään muutamissa (ellei monissa) talouksissa alkaa lihaton lokakuu. Tai ainakin vähälihaisempi lokakuu. Eräs lukijani haastoi minutkin mukaan lihattomalle lokakuulle. Lupasin hänelle, että tulen seuraavan kuukauden aikana kokeilemaan uusia kasvisruokia, vähentämään lihaa ja korvaamaan proteiinin lähteen useammin vaikka pavuilla, linsseillä, pähkinöillä tai tällä nyhtökauralla. Sen takia olen kaivanut uusia reseptejäkin.

Nyhtökaura korvaa näissä resepteissä useimmiten kanan tai jauhelihan. Itsessään nyhtökaura on vähän kuivaa, joten nestettä kannattaa lisätä ruokaan riittävästi. Maustaminenkin on tärkeässä roolissa tämän raaka-aineen kanssa. Joten mausta reilusti ja käytä lisänä vaikka tuoreita yrttejä!

Kymmenen helppoa nyhtökaurareseptiä

Kymmenen helppoa nyhtökaurareseptiä

Helpot nyhtökaura-reseptit:

Nyhtökaura-kasvislasagne

Nyhtökaura-makaronilaatikko

Nyhtökaura-sämpylät

Pitaleipä nyhtökauralla

Nyhtökaura-bolognese

Nyhtökaurapitsa

Nyhtökaura-kasvispiirakat

Nyhtökaura-kaalilaatikko

Parsakaali-nyhtökaurapiirakka

Nyhtökaurapihvit

Mitä on suomalainen nyhtökaura?

Nyhtökaura on kotimainen kasviproteiini, jota voi hyödyntää monipuolisesti ruoanlaitossa ja leivonnassa. Nyhtökaura valmistetaan kaurasta ja pavuista,  jotka käsitellään, sekoitetaan, hierretään ja kuumennetaan. Nyhtökauran valmistuksessa käytetään luonnollisia raaka-aineita ja mausteita, kuten tomaattia, paprikaa ja seesaminsiemeniä. Kaupoissa on myytävänä erilaisia nyhtäkauralaatuja. Tomaattinen nyhtökaura sopii hyvin bologneseen kun taas nude nyhtökaura sopii hyvin leivontaan.
Nyhtökauraa voi käyttää esimerkiksi ruonalaitossa jauhelihan tai kanan sijaan. Kun sen haluaa lisätä lämpimänä aterioille lisukkeeksi, sen voi kuumentaa öljytilkassa pannulla, uunissa tai mikroaaltouunissa. Nyhtökaura on kuitenkin jo sellaisenaan syötävää, eikä sitä tarvitse välttämättä kuumentaa. Nyhtökaura on maultaan pehmeää ja se antaa murean ja sopivan sitkeän suutuntuman.

Sitten vaan ruokaa laittamaan! Jaa ihmeessä sun parhaat kasvisruokaohjeet tai nyhtökaurareseptit kommenttiboksissa. Mikä toimii sun mielestä parhaiten?

-Hilla