Sunnuntailista

Keittiöremontti edistyi ensimmäisen viikonlopun aikana siinä määrin, että tänään päätettiin aamupäivällä lähteä ulkoilemaan Linlon ulkoilualueelle. Mun vanhemmat tulivat meitä jo perjantaina auttamaan ja ovat olleet isoksi avuksi koko viikonlopun.

Remppa alkoi sillä, että siivosimme mun äidin kanssa keittiön kaapit, tyhjensimme puolet ja järjestelimme uudelleen. Vanhat poistetut kaapit löytyvät nyt varastosta ja jaksettiin vielä eilen illalla laittaa varastokin kuntoon. Eilen oli tehokas päivä, vaikka itse sanonkin. 😉

Talviaikaan on taas siirrytty. Aamut ovat valoisampia, mutta iltaisin tulee jo hämärä viiden aikaan. Pimeyteen on alettava taas tottua. Lunta ei ole näin etelään vielä kertaakaan satanut, mutta sitä odotellessa.

Viikonlopun ruokina on ollut nachopelti, makaronilaatikko ja lohikeitto. Kaikki sellaisia helppoja vatsantäyttöruokia, joita on ollut helppo valmistaa tässä puoliksi rempan alla olevassa keittiössä.

Vaikka ollaankin suunnistajia, niin ei meillä sen parempaa suuntavaistoa ole ilman karttaa. Tänään oltiin metsässä tehty aikalailla 180 asteen käännös ja mun suuntavaisto oli puolessa välissä lenkkiä jo ihan sekaisin. Oli katsottava Google-mapsista koordinaatit ja sitten taas jatkettiin takaisin autolle päin. Toki auringon sijainnistakin pystyy päiväsaikaan vähän katsomaan suuntaa.

Tän tyypin lempparijuttu: pitkospuilla käveleminen. Hurraa, hurraa, hyppy, hups, hii! Ukki oli löytänyt Luhdan tehtaanmyymälästä nuo lilat toppahousut ja ne ovat olleet nyt viikonloppuna päällä joka ulkoilukerralla.

Minä sain Haglöfsiltä testiin tämän kuvan takin, joka on valmistettu kierrätysmateriaaleista sekä nämä tosi mukavat nahkaiset vaelluskengät. Olen näitä jo muutaman viikon testaillut, joten pian kerron teillekin, mitä näistä tykkään.

Lenkillä meillä oli mukana kuumaa teetä termoksessa ja smoothia. Lokakuun lopun merituuli on kylmä, mutta kuppi kuumaa lämmitti.

Tutkimusten mukaan metsä ja luonto rentouttaa ja alkaa laskea stressitasoja jo muutaman minuutin jälkeen. Metsä on hyväksi meille aikuisille, ja sen lisäksi se on lapsille ihana paikka leikkiä, seikkailla ja juoksennella. Purkaa energiaa ja nähdä mielenkiintoisia juttuja. Tänään nähtiin haikara, kaloja rantavedessä, sammalta, suppilovahveroita ja iso kallioseinä.

Muman kanssa on ihana touhuta. <3 Ota kiinni mandariini tai juoksen tästä tonne rantaveteen! Eilen illalla kaiverrettiin muman kanssa myös kurpitsa ja siitä tuli hauska hymysuinen lyhty pihalle, tuo valoa ensi viikonlopun pyhäinpäivään, jota myös halloweeniksi on alettu Suomessa kutsua. Mun Instagramista @hillasblog löytyy kuva lopputuloksesta.

Kun omat jalat eivät enää jaksa kantaa, niin onneksi iskän harteilla matka jatkuu. Yli kahden metrin korkeudesta on hyvät maisemat katsella avokalliomaastoja.

Kirjoitan tätä parhaillaan syöden minttusuklaajäätelöä ja juoden kuumaa kahvia. Takassa on tuli, jaloissa villasukat ja poskissa lämmin punoitus aamupäiväisen retken jälkeen. Sunnuntai-iltapäivät ovat niin raukeita.

Suloista sunnuntainjatkoa!

-Hilla

12+

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *