Viikonloppuna alkaa keittiön remontti

Selasin ihan mielenkiinnosta blogia taaksepäin löytääkseni päivämäärän, jolloin kerroin keittiöunelmistani. Ja sieltähän se postaus löytyi viime maaliskuulta 17.3.2018: Unelmointia keittiön remontista. Tuosta on siis kulunut aikaa nyt 7 kuukautta ja 1 viikko. Vihdoin olemme asian kanssa siinä pisteessä, että viikonloppuna alkaa keittiön remontti. Jihuu!

Ei tämäkään prosessi ole ihan sormia napauttamalla tapahtunut, sillä tarkan markan eli euron tyyppinä olen kuluttanut melko paljon aikaa vertailemalla hintoja ja toimittajia. En siis kävellyt ensimmäiseen kauppaan sisälle ja tilannut keittiötä siltä istumalta, vaan loppujen lopuksi päädyimme tee se itse keittiöremonttiin, kuten olen tämän projektin nyt nimennyt. Siitäkin kirjoitin elokuussa tänne blogiin. Säilytämme siis osan vanhasta keittiöstä ja sen lisäksi rakennamme väliseinän tilalle uuden saarekkeen olohuoneen ja keittiön väliin.

Keittiön kalusteilla tai itseasiassa niillä uusilla muotoon leikatuilla keittiön tasoilla on ollut 6-7 viikon toimitusaika, joten tilauksen jälkeen olemme saaneet heken odottaa. Ensi viikolla kalusteiden (ainakin suurimman osan) pitäisi saapua, joten tänä viikonloppuna aloitamme remontin väliseinän purkamisella ja sen jälkeen seinän, katon ja lattian korjaamisella niiltä osin. Saapi nähdä, mitä alta paljastuu.

Puolet vanhasta keittiöstä siis lähtee, ja olin aluksi laittamassa vanhoja kalusteita myyntiin Tori.fi:hin, mutta sitten keksimmekin, että teemme niistä säilytyskalusteet varastoomme. Näin ollen vanha keittiö ei mene hukkaan, vaan pääsee meidän kodissa uuteen käyttöön.

Vanhat keittiökaapit pääsee uusiokäyttöön

Varastossa on tällä hetkellä vain avohyllyjä ja tavarat ovat siellä vähän hujan hajan. Kun puramme nyt viikonloppuna vanhan keittiön kaapistoja, niin siirrämme ne sitten vain lämmitettyyn ulkovarastoomme uudelleen sijoitettuna. Siellä on sitten hyvä säilyttää treenikamoja, kesäisin talvivaatteita, pieneksi jääneitä vauvan vaatteita ja tavaroita, kalastustarvikkeita ja suunnituskenkiä. Kaikenlaista, mitä varastot yleensä syövät sisäänsä.

Remonttipölyä ja siivoushommia

Keittiön purkaminen aiheuttaa varmasti pölyä, sahanpurua ja siivottavaa. Daniel ja isäni saavat hoitaa vanhan keittiön purkuhommia, ja minä olen luvannut olla työmaasiivoja. Minulla on myös siivousvälineet kunnossa! Kun kerroin blogissa tämän Yhden lukijan tarinan rintasyövästä ja Roosa nauha -keräyksestä, sain sen jälkeen Sinituotteelta siivousvälineitä Roosa nauhan väreissä. Minusta on ihan älyttömän upeaa, että esimerkiksi Sinituotteita hankkimalla voi osallistua Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräykseen. Kaikilla ei ole yhtä hyviä mahdollisuuksia osallistua keräykseen suurilla summilla, mutta kaikilla on tarve hankkia siivousvälineitä, tomaatteja tai muita Roosa Nauha -tuotteita, joiden myynnistä lahjoitetaan osa keräykselle. Tämä on yksi mahdollisuus osallistua.

Syksyn 2018 Roosa nauha -keräykseen kuuluvat SINI-siivousvälineet ja KUNGS-autonhoitotuotteet löytyvät monesta tavaratalosta sekä Sinituotteen verkkokaupasta tämän linkin takaa. Olen saanut omat Sinituotteeni, mutta muutoin tämä maininta ei ole mitenkään kaupallinen. Halusin nostaa tärkeän asian esiin ja tukea siten omalta osaltani Roosa nauha -keräystä ja sen näkyvyyttä. Keräys jatkuu vielä marraskuun puolelle asti.

Nyt minulla on siis tarvittavat siivousvälineet valmiina odottamassa toimintaan pääsyä. Olohuoneen kalusteet huputamme suojaan, jotta remonttipölyä ei tarvitse nuuskia loppuvuotta olohuoneen sohvista. Suurimmat roskat ja purut kerään harjalla ja rikkalapiolla. Sen lisäksi pääsen näyttämään pölynimuria, rättiä, pölyhuiskaa ja varmasti myös monitoimipoppia, ainakin sitten valmiin keittiön kanssa.

Purkutöiden jälkeen ensi viikolla tulee sähkömies, joka tekee uudet pistokkeen paikat, valokatkaisimet sekä hieman fiksaa keittiön valaistusta ja vetää uusia johtoja. Ottaa esimerkiksi pois 20 vuotta vanhan loisteputken, joka korvataan nykyaikaisemmalla ledinauhalla. Kaiken remonttijätteen kierrätämme asiaan kuuluvasti Kirkkonummen jätteenlajitteluasemalla, jonne on jokaiselle jätteelle oma kierrätyspiste, niille loisteputkillekin.

Kolmen viikon projekti

Uskoisin, realistina, että keittiön remontti alkaa olla aika hyvin valmis sitten 10.11 alkavana viikonloppuna. Arkipäivinä asiat eivät paljoa edisty (koska työt ja pieni lapsi), joten varaamme koko hommalle sellaiset kolme viikkoa aikaa. Vanhan purku, pohjien kunnostaminen ja uuden kokoaminen sekä rakentaminen. Noissa vanhoissa postauksissa onkin jo hyviä ennen-kuvia. Seuraavat kuvat keittiöstä otan sitten, kun seinä on purettu, jotta tekin pääsette näkemään, miten remontti edistyy. 🙂 Ensi viikolla raportoin sitten siitä.

Lopuksi sain vielä mahdollisuuden arpoa yhdelle onnekkaalle blogini kautta SINI-tuotepaketin, joka sisältää juurikin näitä roosanvärisiä Roosa nauha -siivousvälineitä: monitoimimoppi, rikkasetti, pölymiekka, vessaharja jne. Kommentoimalla tähän postaukseen jotain, tuonne alla olevaan kommenttiboksiin siis, olet mukana arvonnassa. Suoritan arvonnan tulevana sunnuntaina 28.10.2018 klo 18.00 ja olen yhteen voittajaan sähköpostilla sitten yhteydessä. Kommentin jättäminen vaatii sähköpostiosoitteen, mutta se näkyy vain minulle, jotta voin olla tarvittaessa sitten yhteydessä sinuun. Onnekasta arvontaa ja ihanaa torstaipäivän jatkoa sinulle sinne!

Innokas remonttisiivooja Hilla <3

Seuraa myös Instagramissa @hillasblog

10+

You may also like

65 kommenttia

 1. Kuullostaa realistiselta ja järkevältä suunnitelmalta! Siivousvälineet tulisivat käyttöön muuttosiivouksessa noin kuukauden kuluttua.

  0
 2. Tsemppiä remonttiin! Siivousvälineet tulisivat erittäin hyvin käyttöön vauva-ja taaperoarjessa👍🤗

  0
 3. Tsemppiä keittiöremppaan. Toivottavasti ei tule ikäviä yllätyksiä. Kun uusi keittiö on valmis, niin kaikki työ ja vaivannäkö unohtuu. silloin istut ja ihailet työn jälkiä. Siivousvälineesikin ovat luxus-tasoa.

  0
 4. Meillä menossa samankaltainen keittiöremontti, nyt jo varmaan toista kuukautta! Juurikin taaperoarjen, flunssakauden, yhden remonttiäksidentin sekä töiden yhdistäminen on aiheuttanut turhaa(kin) viivästystä. Kunhan saa ruokaa laitettua niin kyllä vähän keskeneräisessä keittiössä voi olla 😉 Tsemppiä teille sinne, toivotaan nopeampaa edistystä teille 😎

  0
  1. Kiitos paljon! Ja juu, helposti niitä tulee jotain ”pieniä” oottamattomia yllätyksiä. Joten tsemppiä sinne teillekin keskeneröisyyden keskelle. Sitten on ihanaa kun on valmista, sitä kohti siis. 🙂

   0
 5. Uusi keittiö tuo luksusta arkeen ❤ tsemppiä remppaan ja erityisesti rempan keskelle elämiseen!

  0
 6. Meillä oma keittiöremppa on melkein päätöksessä ja nyt jo tulee vesi sisälle, talvi mennään vielä huussin voimalla 😃😥 tsemppiä reippaan!

  0
 7. Hyödyllinen arvonta! Toivotaan, että teidän remontti valmistuu sujuvasti 😊

  0
 8. Tsemppiä teille. Meillä alkaa ihan kokonaisvaltainen keittiöremppa maanantaina,tuskin maltan odottaa. Miehen työkaverit hakevat vanhat kaapit autotalleihinsa ja minä, perinteisen stereotypisesti😁, siivoan ja vahdin,että työn jälki on siistiä! Huhhuh….

  0
 9. Mukavaa, kun saatte uuden keittiön!:) hyvillä siivousvälineillä siivous sujuu varmasti mukavasti.

  0
 10. Keittiön remontti lämmittää mieltä varmaan pitkään. Tsemppiä remppaan 😊

  0
 11. Odotan innolla teidän remontin valmistumista, rakastan ennen ja jälkeen kuvia remonteista! Tsemppiä teille, lopputulos varmasti palkitsee!

  0
  1. Moikka Jonna! Onni suosi arvonnassa sinua ja voitit Sinituotteen Roosa nauha -siivoussetin. 🙂 Paljon onnea ja kivoja siivoushetkiä sun syksyyn. <3 Laitan sinulle vielä mailia ja kysyn tuotteille toimitusosoitteen. Mukavaa viikon alkua näillä uutisilla! -Hilla

   0
 12. Jee kivaa! Mielenkiinnolla odotan kuvia rempan vaiheista ja uudesta keittiöstä 😊

  0
 13. Paljon tsemppiä remppaan! 💪🏻 Kiva nähdä millainen teidän uusi keittiö sitten on!
  Tälle siivousfriikille tuo siivoussetti olis oikein tervetullut 😍

  0
 14. Tsemppiä remonttiin ja upea kampanja tämä Roosanauha keräys. Erittäin tärkeän asian puolesta rahaa kerätään.

  0
 15. Onnea remonttiin! Siivousvälineet tulisi tyttärelle tarpeeseen ja värikin olisi mieluinen.

  0
 16. On teillä tuossa hommaa hetkeksi. Mutta hyvin suunniteltuhan on kuulemma puoliksi tehty!

  0
 17. Teille tulee varmasti hieno keittiö. 😊 Siivousvälineet tulisi itselleni tarpeeseen kun muutan pian omilleni.

  0
 18. Kiva päästä näkemään millainen uudesta keittiöstänne tulee! Tsemppiä remonttiin 🙂

  0
 19. Tästä uudet siivousvälineet kotiin joulusiivoukseen,
  vaikka ei remontoisi muuten mitään ! Onnea Remonttiin ! 🙂

  0
 20. Kiva että löytyi vanhoille kaapeille paikka varastosta, vaikka en ole kovin innokas siivoaja tai järjestelijä niin ahdistun suuresti kun näen sotkuisia varastoja, joinne turhan usein vain nakellaan tavarat. 😀

  0
 21. Omakin keittiö kaipaisi suurremonttia. 😃 Tahtovat olla työteliäitä hommia..

  0
 22. Oioi innolla uutta keittiö odotellessa 🙂 Tsemiä teille! Muistan kun muutettiin vanhempieni kanssa nykyiseen taloonsa aikanaan ja elettiin viikkotolkulla mikron ja jääkaapin voimin; alkoi Kokkikartanot tursuamaan korvista 😀

  0
  1. Kiitos paljon tsempeistä! 😀 Juu, saattaa meilläkin viikko vierähtää, että tukeudutaan Kotipizzan pitsaan, mikroruokaan ja pihalla (kohta lumen alla) jököttävään grilliin. Haha!

   0
 23. Huusholli kaipaisi siivousta ja uusia siivousvälineitä, vaikkei olekaan remppaa menossa. Tsemppiä sulle remontin loppuunviemiseen.

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *