Selasin ihan mielenkiinnosta blogia taaksepäin löytääkseni päivämäärän, jolloin kerroin keittiöunelmistani. Ja sieltähän se postaus löytyi viime maaliskuulta 17.3.2018: Unelmointia keittiön remontista. Tuosta on siis kulunut aikaa nyt 7 kuukautta ja 1 viikko. Vihdoin olemme asian kanssa siinä pisteessä, että viikonloppuna alkaa keittiön remontti. Jihuu!

Ei tämäkään prosessi ole ihan sormia napauttamalla tapahtunut, sillä tarkan markan eli euron tyyppinä olen kuluttanut melko paljon aikaa vertailemalla hintoja ja toimittajia. En siis kävellyt ensimmäiseen kauppaan sisälle ja tilannut keittiötä siltä istumalta, vaan loppujen lopuksi päädyimme tee se itse keittiöremonttiin, kuten olen tämän projektin nyt nimennyt. Siitäkin kirjoitin elokuussa tänne blogiin. Säilytämme siis osan vanhasta keittiöstä ja sen lisäksi rakennamme väliseinän tilalle uuden saarekkeen olohuoneen ja keittiön väliin.

Keittiön kalusteilla tai itseasiassa niillä uusilla muotoon leikatuilla keittiön tasoilla on ollut 6-7 viikon toimitusaika, joten tilauksen jälkeen olemme saaneet heken odottaa. Ensi viikolla kalusteiden (ainakin suurimman osan) pitäisi saapua, joten tänä viikonloppuna aloitamme remontin väliseinän purkamisella ja sen jälkeen seinän, katon ja lattian korjaamisella niiltä osin. Saapi nähdä, mitä alta paljastuu.

Puolet vanhasta keittiöstä siis lähtee, ja olin aluksi laittamassa vanhoja kalusteita myyntiin Tori.fi:hin, mutta sitten keksimmekin, että teemme niistä säilytyskalusteet varastoomme. Näin ollen vanha keittiö ei mene hukkaan, vaan pääsee meidän kodissa uuteen käyttöön.

Vanhat keittiökaapit pääsee uusiokäyttöön

Varastossa on tällä hetkellä vain avohyllyjä ja tavarat ovat siellä vähän hujan hajan. Kun puramme nyt viikonloppuna vanhan keittiön kaapistoja, niin siirrämme ne sitten vain lämmitettyyn ulkovarastoomme uudelleen sijoitettuna. Siellä on sitten hyvä säilyttää treenikamoja, kesäisin talvivaatteita, pieneksi jääneitä vauvan vaatteita ja tavaroita, kalastustarvikkeita ja suunnituskenkiä. Kaikenlaista, mitä varastot yleensä syövät sisäänsä.

Remonttipölyä ja siivoushommia

Keittiön purkaminen aiheuttaa varmasti pölyä, sahanpurua ja siivottavaa. Daniel ja isäni saavat hoitaa vanhan keittiön purkuhommia, ja minä olen luvannut olla työmaasiivoja. Minulla on myös siivousvälineet kunnossa! Kun kerroin blogissa tämän Yhden lukijan tarinan rintasyövästä ja Roosa nauha -keräyksestä, sain sen jälkeen Sinituotteelta siivousvälineitä Roosa nauhan väreissä. Minusta on ihan älyttömän upeaa, että esimerkiksi Sinituotteita hankkimalla voi osallistua Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräykseen. Kaikilla ei ole yhtä hyviä mahdollisuuksia osallistua keräykseen suurilla summilla, mutta kaikilla on tarve hankkia siivousvälineitä, tomaatteja tai muita Roosa Nauha -tuotteita, joiden myynnistä lahjoitetaan osa keräykselle. Tämä on yksi mahdollisuus osallistua.

Syksyn 2018 Roosa nauha -keräykseen kuuluvat SINI-siivousvälineet ja KUNGS-autonhoitotuotteet löytyvät monesta tavaratalosta sekä Sinituotteen verkkokaupasta tämän linkin takaa. Olen saanut omat Sinituotteeni, mutta muutoin tämä maininta ei ole mitenkään kaupallinen. Halusin nostaa tärkeän asian esiin ja tukea siten omalta osaltani Roosa nauha -keräystä ja sen näkyvyyttä. Keräys jatkuu vielä marraskuun puolelle asti.