Kävimme eilen työpäivän jälkeen Espoon Ikean suunnittelupalvelussa miettimässä keittiön remonttia. Päätimme varata ajan suunnittelijalle, sillä olen joskus itse kokeillut piirtää Ikean ohjelmalla ja se kesti niin kauan, että luovutin asian mieluummin ohjelman osaavalle tekijälle. Ja vitsit miten tehokkaasti saatiin suunniteltua puolessatoista tunnissa meidän omien ajatusten ja piirtämieni pohjapiirrosten perusteella uusi keittiö. Suunnitelmassa yhdistyy olemassa oleva vanha keittiö sekä muutama uusi osa Ikeasta.

Tee se itse -keittiöremontti

Olen kesän aikana tehnyt paljon pohjatyötä tämän keittiörempan osalta. Selannut vaihtoehtoja, pyytänyt tarjouksia, selvittänyt hintoja ja tutkinut muutenkin, mikä kannattaa ja mikä ei. Kuten jo jossain aiemmin kerroin, olemme kallistuneet sellaisen kevyen tee se itse -rempan kannalle.

Tämä ei välttämättä ole meidän loppuelämän koti, joten tultiin siihen tulokseen, että täydellinen iso keittiöremontti ei välttämättä kannata. Toivottavasti viihdytään tässä monta tulevaa vuotta, mutta toisaalta tiedostan, että suunnitelmat voivat myös muuttua. Remontoitu keittiö nostaa asunnon hintaa, mutta kuinka paljon. Pitää myös miettiä, että kodista on saatava omansa tulevaisuudessa pois, jos niin haluaa.

Siksi päätimme, että säilytämme taustaseinällä vanhan keittiön rungon ja kaapit, mutta väliseinän purkamisen jälkeen rakennamme tilalle uuden saarekkeen. Vanhaan keittiöön vaihdamme uudet tasot, kodinkoneet, altaan ja hanan sekä välitilan laatat poistamme ja keksimme siihen jotain uutta ja modernimpaa. Tällaisilla muutoksilla uskon saavamme keittiön jo ihan erilaiseksi, vaikka hinnoissa on useiden tuhansien ero. Huomattava ero siis.