Parhaimmillaan sosiaalisen median käyttö ja kuluttaminen on inspiroivaa, voimaannuttavaa ja hyvää mieltä lisäävää. Sen kautta voi löytää puolison, ystävän, uusia ideoita, harrastuksen tai kirpputorilöydön. Sen kautta voi saada uuden ajatuksen, vertaistukea, neuvoja, vinkkejä, maailman parhaan kakkureseptin. Sosiaalisessa mediassa voi kysyä, saada vastauksen, viettää aikaa, unelmoida, vaikuttaa, jakaa tietoa. Muodostaa ryhmiä, hoitaa työasioita, jakaa informaatiota, kerätä palautetta, lisätä tietoisuutta. Löytää uuden työpaikan, etsiä työntekijän. Jonkun elämänkin sosiaalinen media on varmasti muuttanut.

Tämän kaiken hyvän rinnalla kuulen nykyään myös paljon puhetta siitä, miten some vie aikaa, siihen on addiktoitunut, sen selaaminen on automaatio, joka haukkaa ison osan päivästä. Some luo pahaa mieltä, kiusaamista, kateutta ja epäaitoa kuvaa elämästä. Some tukahduttaa omat ajatukset ja voi pahimmillaan jättää oman olon tyhjäksi. Se voi aktivoida negatiivisia tunteita ja olla syy siihen, ettei ole läsnäoleva lähimmäisilleen. Turhauttaa, hämmentää ja pahimmillaan vetää mielen maahan.

Nämä molemmat kaksi puolta sosiaalisessa mediassa ja sen kuluttamisessa ovat yhtä totta. Siitä ei pääse yli eikä ympäri.

Sillä on kuitenkin iso merkitys, miten somea käytämme ja millaisia tunteita se meille antaa. Tähän postaukseen mietin muutamia sellaisia asioita ja vinkkejä, joilla sosiaalisen media käyttö pysyy siellä plussan puolella. Juttuja, jotka toimivat ainakin minun kohdalla.

Miten kuluttaa sosiaalista mediaa niin, että se lisää hyvää oloa?