Uutta ilmettä syksyiseen kotiin ja Desenion alekoodi

Yhteistyössä Desenion kanssa.

Saan yleensä pari kertaa vuodessa sellaisen sisustusvimman, että haluan vaihtaa tyynyjen päällisiä, verhoja ja tekstiilejä kauden värien mukaan. Useimmiten nämä ajankohdat ajoittuvat syksyyn ja kevääseen. Kyse ei ole useinkaan mistään sen suuremmasta, vaan lähinnä sellaisia pieniä juttuja, joilla saan kotiin vaihtelua tai uutta ilmettä syksyiseen kotiin.

Tällaiset sisustuspuuskat saattavat olla tuttuja siellä ruudun toisellakin puolella? Vaihteletteko te aika ajoin pieniä juttuja kodissanne? Esimerkiksi nyt syksyllä kaikki murretut värit, kynttilät ja villaiset torkkupeitot houkuttelevat minua.

Edellä mainittujen lisäksi myös tauluja on helppo vaihtaa. Olen huomannut, että sillä on iso vaikutus, minkä värisiä tauluja seinillä on ja toistuuko niissä vaikka samat värit muun sisustuksen kanssa. Näissä Desenion tauluissa on se kiva juttu, että samoihin kehyksiin voi hankkia useamman paperisen julisteen, joita voi vaihdella sitten vuodenaikojen mukaan.

Muistan, että Helsingin kodissa meillä oli seinillä vain mustavalkoisia julisteita ja ne jotenkin sopivat siihen pieneen olohuoneeseen hyvin. Musta-valkoinen oli riittävän yksinkertaisia.

Uutta ilmettä syksyiseen kotiin

Nyt täällä Kirkkonummen kodissa haluaisin ottaa enemmän värejä käyttöön sisustuksessa. Sellainen ajatus minulla on, mutta en ihan vielä tiedä miten sen käytännössä toteuttaisin. Vasta harjoittelen. Toki jotenkin hillitysti, mutta mielelläni sallisin kotiini saapuvan enemmän värejä, ettei kaikki vain olisi mustaa ja valkoista, kuten edellisessä kaksiossamme.

Näiden Desenion taulujen avulla on ollut helppo kokeilla erilaisia taulukollaaseja seinille ja siten vaihdella koko huoneen tunnelmaa. Sillä nimittäin on vaikutusta koko sisustukseen, onko seinillä graafista yksinkertaisuutta, boheemia kukkaloistoa vai luonnollisia valokuvia. Desenion sivuilla on muuten sellainen työkalu, jolla voi suunnitella oman kuvitteellisen taulukollaasin. Ainakin minulle siitä oli apua, kun yritin mallailla, mitkä taulut sopisivat keskenään yhteen. Jokaista julistetta on lisäksi monen kokoisena ja kaikkiin saa tarvittaessa valita haluamansa kehykset: mustaa, valkoista, ruusukultaa, hopeaa, puuta…

Löysin sivuilta paljon ihania tauluja. Loppujen lopuksi ongelmaksi tuli vain niiden yhdisteleminen. Heh! Näiden taulujen etu on se, että julisteet ovat melko edullisia ja siksi tilasin niitä muutaman extran. Lopullisen kollaasin päätin sitten vasta kotona. Minulla on muutama juliste nyt jemmassa odottamassa, joita voin sovitella seinille sitten ensi maaliskuussa, kun haluan keväisiä pastellin sävyjä tulppaanikimpun seuraksi.

Nyt tuossa yhdessä taulussa on sinapinkeltaista väriä ja sama väri toistuu myös meidän sohvatyynyissä ja torkkupeitossa. Väri, jota näkee syksyn lehdissäkin.

Nämä neljä taulua ovat:

Luin tässä joku päivä sisustuslehteä ja siinä oli haastattelun kera kuvia kauniista kodista. Kuten usein sanotaan, siinäkin haastateltava sanoi: ”Haluan sisustaa juuri sillä tavalla, mikä on minulle kaunista. Tämä on meidän koti, jossa vain meidän tarvitsee viihtyä.” Mielestäni se on kyllä tosi hyvä ajatus, muttei nykyaikana niin helppo toteuttaa! Monet sisustustrendit ovat niin läpitunkevia ja useinkin vaikuttavat siihen, millaisia sisustusvalintoja kodeissamme teemme.

Pienillä jutuilla muutoksia

Itse haluan, että isot huonekalut olisivat laadukkaita ja sellaisista materiaaleista valmistettu, ettei niitä tarvitse vaihtaa kovin usein. Sohvan ostin ajatuksella, että se voisi periaatteessa olla kotonamme vielä 10 vuoden kuluttua. Valmistaja vaihtaa tyynyihin uudet täytteet ja saamme sohvaan tarvittaessa myös vaihtopäälliset. Niillä vaihdoilla nykyinen sohvamme saa pitkän elämän.

Pysyvien juttujen ympärillä on silti mukavaa vaihdella niitä pieniä asioita, kuten aikaisemmin sanoin. Tyynyjä, tauluja, kynttilöitä, valaisimia, verhoja. Eikä se vaihtaminen tarkoita tässäkään tapauksessa sitä, että tavaraa pitäisi laittaa roskiin tai kierrätykseen. Mulla on vaatehuoneessa paikka sisustustavaroille ja -tekstiileille, joita voin vaihdella vuodenaikojen ja mielen mukaan. Keväällä vaaleampaa, syksyllä tummempaa.

Jotkut sisustaa kerralla kuntoon -tyyppisesti, jotkut tykkää vaihdella paljonkin. Minä olen jotain siltä väliltä. Isoimpien juttujen toivon kestävän aikaa, mutta pienillä yksityiskohdilla saan tarvittavaa vaihtelua. 🙂

Lopuksi saan antaa vielä teille lukijoilleni 25 prosentin alekoodin, joka on voimassa seuraavat kolme päivää!

Koodilla “HILLA” saat 25% alennusta julisteista* 9.–11.10.2018 välillä. *Ei koske kehyksiä tai handpicked-/collaboration-osioiden julisteita.

Ihania hyggetunnelmia kaikkiin syksykoteihin! 🙂

-Hilla

Seuraa myös Instagramissa @hillasblog.

5+

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *