Olen jo pari viikkoa tiennyt muutoksesta, joka tapahtuu vuoden vaihteessa joulu-tammikuun taitteessa. Nyt on hyvä aika kertoa siitä teillekin, koska ei sitä ikinä tiedä, miten uudet palaset alkavatkin loksahdella paikoilleen, kun asioista kertoo ääneen.

Aloitin nykyisessä työssäni vähittäiskaupan alalla sisällöntuottajana määräaikaisessa työsuhteessa kesän alussa. Kun kädessä on määräaikainen työsopimus, ei koskaan voi olla varma jatkosta. Tällä kertaa kävi niin, että henkilö, jota sijaistin, palaa tammikuun alussa vanhaan tehtäväänsä. Näin ollen minun työni loppuvat ja tammikuussa olen uuden edessä, avoimena uusille työtehtäville. Kova tekijä on siis vapaata riistaa.

No, miten tästä eteenpäin?

En ole aloittanut uuden työn etsintää työhakemuksia lähettämällä, sillä luotan tämän somen voimaan ja siihen, että paras mätsi töiden osalta löytyy lähiaikoina varmasti. Minulla on myös oma toiminimi, jonka kautta voin tehdä freelancerina töitä ja tietenkin tämä blogi. Osa-aikainen työ tai muutama freelancer-projekti blogin rinnalle olisi unelma tässä elämänvaiheessa, kun on pieni lapsikin. Nykyinen työpaikkani on työllistänyt minua 40 tunniksi viikossa, mutta jatkossa riittäisi siis vähempikin.

Tähän väliin on paikallaan timanginen mainospuhe oman osaamiseni puolesta, jos siellä ruudun toisella puolella on vastassa joku parhaillaan työntekijää etsivä henkilö, yritys tai yrittäjä, joka tarvitsee minunkaltaista tyyppiä jeesaamaan esimerkiksi markkinoinnin, viestinnän, sosiaalisen median tai sisällöntuotannon duuneissa. Täällä olen, käytettävissäsi tammikuun alusta lähtien ja valmis oppimaan jotain täysin uuttakin!

Mistä minulla on kokemusta työelämän puolella tähän mennessä?

Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri markkinoinnin ja viestinnän suuntauksella. Copywriterin ja sisällöntuottajan töitä olen tehnyt viime aikoina eniten – kirjoittanut virallisia tiedotteita aina humoristisiin somepäivityksiin asti ja kaikkea siltä väliltä digistä printtiin. Kynä ja näppäimistö taipuvat siis moneksi. Olen ollut perustamassa, kehittämässä ja ylläpitämässä verkkosivuja ja verkkokauppoja (isojakin sellaisia) ja saanut nähdä silläkin saralla monenlaista. Jokapäiväinen markkinoinnin, viestinnän ja sosiaalisen median tekeminen on kuulunut työtehtäviini viime vuosina erilaisissa muodoissaan – toimialat vain ovat vaihdelleet.

Myös käytännön organisointi on yksi vahvuuteni, jonka olen huomannut esimerkiksi tapahtumia järjestäessäni. Kokonaisuus muodostuu lopulta monesta pienestä osasta, joiden on pysyttävä hanskassa maaliin asti.

Tämän oman blogin sekä työni kautta olen päässyt ja pääsen näkemään vaikuttajamarkkinoinnin pinnan alle. Miten pr-yhteistöitä ja blogiyhteistöitä tehdään ja millä tavalla asiat Suomessa sen osalta toimivat. Mikä yrityksiä hyödyttää eniten ja mitä vaikuttajayhteistöiltä ylipäätään toivotaan. Opiskeluaikana kirjoitin kandin ja gradun yritysblogien roolista markkinoinnin välineenä ja brändin tarinankertojina. Blogit ovat olleet melko lähellä sydäntä jo silloin. ;) Valokuvaus ja some – ne nyt ovat iso innostuksen kohde niin vapaa-ajalla kuin töissäkin.

Meidän alan töissä naputellaan nykyaikana paljon tietokoneen näppäimistöä, mutta olen myös tosi tekijätyyppi: tykkään tehdä asioita ja käyttää käsiäni korvien välin lisäksi. Myös visuaaliset jutut kiehtovat.

Sellaisia behind the scenes -juttuja tällä kertaa töiden osalta. :) Katsotaan, minkälaisten asioiden parissa saan tehdä duunia ensi vuonna. Alle 30-vuotiaana työelämän duunarina taidan kuulua siihen sukupolveen, joka on jo jossain määrin tottunut työelämän ”repaleisuuteen”. Siksi näen tällaiset tilaisuudet enemmänkin mahdollisuuksina. Olen ihan varma, että tuolta parin kulman takaa löydän jotain uutta. Jotain, josta en vielä tiedäkään, mutta ensin täytyy vähän taas kaivella.

Selasin hetki sitten kaikki Duunitorin, Oikotien ja Mollin avoimet työtehtävät, mutta raivoisan työnhakemisen sijaan haluan ensin katsoa nämä omat korttini läpi. Täällä olen. Laita viestiä, tavataan tai soitellaan ja jutellaan lisää, mikäli tarvetta mun kaltaiselle tekijälle on.

Ja mainitsen vielä tähän loppuun sen, että eniten kiinnostaa osa-aikatyö tai projektityö, joka olisi yhdistettävissä tähän bloggaamiseen.

Mun mailiosoite on: hilla.stenlund(at)gmail.com, sinne saapi laittaa viestiä tulemaan. Annan mailin kautta sitten puhelinnumeronikin. Asumme Kirkkonummella, joten pääkaupunkiseutu on helpoin tavoittaa fyysisesti, mutta nykyajan välineillä työnteko koko Suomeen tai rajojen ulkopuolellekin on mahdollista.

Nyt toivotan ihanaa torstain jatkoa kaikille teille supertyypeille! Rok rok ja luotetaan, että asiat kyllä järjestyvät aina jollain tapaa. Niinhän on tähän mennessäkin käynyt.

-Hilla

Instagramissa @hillasblog