Yhteistyössä Haglöfsin kanssa.

Minulla oli nuorempana, joskus alakouluikäisenä, sellainen suosikkireppu. Vähän vaellusrepputyylinen, mutta kuitenkin koulurepuksi sopiva. Käytin sitä harrastuksissa, koulussa ja joskus myös viikonloppureissuissa. Se oli reppu, jonka äitini löysi aina eteisen ovenpielestä kotiin saapuessaan työpäivän jälkeen. Se oli reppu, jonka ripustin koulussa penkin selkänojalle roikkumaan tuntien ajaksi. Sitä reppua raahasin milloin missäkin ja joskus se odotteli vesisateessa koulun pihanurmella, kun jäin vielä kavereiden kanssa ulos leikkimään.

Reppu kesti useamman vuoden ja ihme kyllä, olin sen ulkonäköön niin tyytyväinen, että kelpuutin sen repukseni aina vain uudelleen. Tuon repun merkki oli Haglöfs. Haglöfsin logo on sittemmin jo uudistunut, mutta muistan noilta ajoilta vielä sen vanhan logon, jossa oli se sulkahattu ja alla teksti.

Tämä reppuasia tuli minulle itseasiassa mieleen vasta nyt, kun tutustuin Haglöfsin tarinaan ja taustoihin paremmin. Historiaan tutustuessani löysin myös kuvan tuosta vanhasta logosta ja lamppu syttyi päässäni: minullahan on ollut jo lapsuudessani kokemusta tästä merkistä. En silloin asiaa tai repun merkkiä miettinyt. Reppu oli valittu muista syistä.

En siihen aikaan kokenut reppuani retkeily- tai ulkoilurepuksi, vaan enemmänkin se oli laadukas ja kestävä reppu, joka hoiti tehtävänsä hyvin ja sinne mahtui riittävästi tavaraa.

Kaikki alkoi repuista

Haglöfsin perusti Wiktor Haglöf Ruotsin Torsångissa vuonna 1914. Yli vuosisata sitten Wiktor Haglöf suunnitteli ensimmäisen repun paikallisille työläisille Ruotsalaisessa pikkukaupungissa ja siitä kestävästä ja käytännöllisestä repusta alkoi tarina, jota nykypäivänä moni hyödyntää retkeilyssä, ulkoilussa, urheilussa tai menevässä elämäntyylissä. On itse asiassa melko hauskaa, että minunkin ensikosketus brändiin tapahtui repun kautta, vaikka nykyään Haglöfs tunnetaan varmaan parhaiten ulkoiluvarustemerkkinä.