Lapsen ulkoiluvarusteet valmiina telveen

Postaus tehty kaupallisessa yhteistyössä Breden Kidsin kanssa.

Meidän Pikkuässä käy päiväkotia, jossa ulkoillaan reilusti päivän aikana. Se on meidän mielestä ihan mahtava juttu. Kun viemme hänet päiväkotiin aamulla, jää hän suoraan aamukahdeksalta jo ulos leikkimään. Aamupalan olemme syöneet valmiiksi kotona. Sitten he ulkoilevat koko aamupäivän ja menevät hieman ennen lounasta sisälle.

Lounaan jälkeen päiväkodin rutiineihin taitaa kuulua satuhetki, jonka jälkeen on päiväunien aika. Päiväunien jälkeen iltapäivällä on sitten leikkiä ja välipalaa sisällä, kunnes he taas menevät ulos isolle aidatulle pihalle leikkimään. Keskimäärin ulkoilua tulee päiväkodissa useampi tunti päivässä. Iltapäivällä on niin mukavaa hakea kotiin lapsi, jonka posket punottavat ulkoilusta ja joka on saanut juosta ja liikkua kylliksi päivän aikana.

Useimmiten kun tulemme kotiin, on meillä iltaruoka jo valmiina odottamassa, sillä Pikkuässällä on useimmiten neljän jälkeen jo kova nälkä ja välipalan sijaan on parasta syödä heti oikeaa ruokaa. Ennen lapsen syntymää saatoin monestikin mennä urheilemaan tai tekemään jotain työpäivän jälkeen, mutta nykyään työpäivän jälkeen suunta on heti kotiin lämmittämään tai laittamaan ruokaa. Niin ne ajat muuttuu! Kauppareissujen suunnitelmallisuus on tästä syystä nykyään astetta tarkempaa, koska meidän lapsella kun on nälkä, niin silloin on nälkä ja siinä vaiheessa ei enää voi lähteä Prismaan ostoksille ja pohtimaan, että mitähän tänään syötäisiin.

Ulkoilu on mukavaa, kun varusteet ovat kunnossa

Mutta sitten takaisin siihen, mistä tämä juttu lähti eli päiväkodin ulkoiluun ja ylipäätään lapsen ulkoiluvaatetukseen. On ihana jättää Pikkuässä aamulla päiväkodin portille, kun tiedän hänen päällään olevan lämpimät ulkoiluvaatteet, korvat ja kaula hyvin suojassa sekä välikerrastona pehmeää merinoa. Kun lapsella on laadukkaat varusteet ja hyvät kerrastot villaa toppahaalarin alla, niin mikäs siinä on ulkoillessa. Kyllähän se on meillä aikuisillakin ihan sama juttu. Myös pään ja käsien lämpimänä pysyminen on tärkeää.

Tämä kuvien Breden Kidsin merinovillavuorellinen kypärämyssy on saanut päiväkodin henkilökunnaltakin kiitosta, koska se pysyy siellä missä pitääkin eli suojaamassa päätä, ja näyttää vieläpä tosi kauniilta. Meillä on ollut näitä merinovuorellisia kypärämyssyjä käytössä jo viime talvena, nyt vain Pikkuässän pään kasvettua päivitimme saman tuotteen isompaan kokoon ja uuteen kuosiin. Tämän kuosin lisäksi tilasin myös yhden keltaisen ja yhden harmaan kypärämyssyn, jotta voimme myös tuulettaa tai tarvittaessa pestä näitä käytön välissä.

Kypärämyssyn puuvilla on eco-sertifioitua GOTS-luomupuuvillaa ja merinovillainen vuori pipon sisällä mulesing vapaata. Eli ekologiset asiat ovat tämän pipon valmistusketjussa otettu hyvin huomioon! Tätä tuotetta voin todella suositella kaikille, jotka pohtivat näillä ensimmäisillä pakkasilla lasten ulkovaatetusta.

Miksi merinovilla on voittamaton kypärämyssyn vuorimateriaalina?

Kiitos merinovillan erityisen rakenteen, on villassa paljon ilmamolekyylejä, jotka muodostavat niin sanotun ilmalukon. Ilmalukko ei päästä kehon lämpöä ulos, eikä kylmää ulkoilmaa sisään. Lisäksi merino kykenee imemään suurenkin määrän kosteutta, päästämättä sitä iholle. Ja mikä on erityisen hienoa, merino kykenee säätelemään lämpötilaa myös ollessaan märkä, pitäen silti lapsen ihon kuivana.

Mulla on itsellänikin merinovillainen aluskerrasto esimerkiksi talven juoksulenkeillä ja vaikka lenkin jälkeen pysähdyn, niin hikinen selkä ei silti heti muutu kylmäksi, vaan kehon lämpö säilyy kosteudesta huolimatta. Sen takia villa alimmaisena kerroksena on ihan voittamaton. Ja koska kyseessä on laadukas ja pehmeä merinovilla, niin se ei myöskään kutita ihoa vasten, vaan pikemminkin tuntuu ihanan pehmeältä.

Bredenin suurin toive ja tavoite on tarjota toimivia päähineitä ulkoiluun ja voin vilpittömästi sanoa, että sen homman he kyllä osaavat. Eihän ole toista yhtä hienoa materiaalia kuin luonnon itse kehittämä, älykäs merinovilla!

Ei materiaalin paksuus vaan ominaisuudet

Sen haluan lopuksi vielä muistuttaa, että alkuun merinovuorellinen päähine voi tuntua ehkä liiankin ohuelta. Onkin tärkeä muistaa, ettei oleellinen asia ole materiaalin paksuus vaan sen ominaisuudet. Jokaiselle materiaalille on aikansa ja paikkansa. Puhuttaessa päähineistä, merinovilla ensimmäisenä ja puuvilla päällimmäisenä kerroksena toimii täydellisesti syksystä kevääseen.

Tässä vielä suorat linkit Bredenin merinovillasiin tuotteisiin: 

Bredenin paksummat merinovillaiset kypärämyssyt.

Ja vähän ohuemmat merinovilla kypärämyssyt.

Merinovillaiset aluskerrastot. Nämä tulivat kuulemma juuri vasta myyntiin ja varastolta myytiin lähes kaikki heti. Näitä tulee kyllä lisää, kunhan ompelimolla ehditään ommella.

Ja isommille lapsille merinovillaisia pipoja.

Kaikki Bredenin tuotteet valmistetaan ihmisvoimin ilman koneellisia tuotantoprosesseja Viron Märjamaalla, noin tunnin etäisyyden päässä Tallinnasta. Tuotteet saapuvat Suomeen parissa päivässä – vaihto ja palautus ovat ilmaisia, mikä on myös kiva asia, jos koosta ei ole ihan satavarma. Itsekin olen tuolla ompelimolla vieraillut; oli mukava kokemus nähdä, mistä nämä tuotteet saavat fyysisesti alkunsa.

Tällä viikolla eletään marraskuun viimeisiä päivä – jee!!! Sitten on taas taaplattu tämän pimeimmän kuukauden yli. Sopivasti myös satoi ohut kerros lunta väriksi eilen. Sisälläkin tuntuu olevan paljon valoisampaa, kun maassa on valkoinen lumipeite. Ja samalla fiilis muuttui taas vähän jouluisemmaksi. Loppuviikosta taitaakin olla taas luvassa plussaa, joten ihaillaan nyt näitä ekoja lumia niin kauan kuin sitä riittää.Ja lisäksi vähän jouluista musiikkia taustalle ja ensimmäinen glögilasi lämpimäksi. <3

Lämpöistä alkanutta viikkoa ja lämpöisiä ajatuksia sinulle sinne.

-Hilla & Pikkuässä

+6

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *