Huonekaluvalssia olohuoneessa

Kuten tällä viikolla aikaisemmin mainitsin, meidän olohuoneessa on tapahtunut pientä huonekaluvalssia. Työhuoneen kaappi sai siirtyä olohuoneen syvennykseen ja puolestaan olohuoneesta vanhalta paikaltaan saivat väistyä nojatuoli ja seinältä kaksi String-hyllyä.

Edellinen sisustus oli ollut paikallaan reilun vuoden. Olin kuitenkin jollain tavoin väsähtänyt siihen näkymään, joka sohvalla makoillessa silmien eteen avautui. Eihän sitä nyt joka ilta jaksa tuijotella samaa näkymää, sellainen mä olen! Heh! Siksi päätin laittaa hihat heilumaan. Yksi ilta ruuvasin hyllyt pois seinältä ja keksin nojatuolille uuden paikan, jotta sain kaapin mahtumaan syvennykseen.

Musta rottinkituoli tuntui jotenkin raskaalta tuossa kohdassa, joka muutoinkin on pimein kulma kodissamme. Enkä oikein keksinyt String-hyllyille sopivia tavaroita ja sisustusesineitä. Mitään kovin suurta ja painavaa hyllyille ei voinut laittaa, mutta ei meillä oikein ole mitään pieniä sisustusesineitäkään.

Luulen, että keksin String-hyllyille enemmän tekemistä joko lapsen huoneessa tai sitten työhuoneessa. Katsotaan, mihin ne lopulta päätyvät. Vai olisiko toisen paikka kenties makuuhuoneessamme tai keittiössä…

Möbleeraus, huonekaluvalssi eli huonekalujen uudelleen sijoittelu on siitä kivaa, ettei mitään uutta tarvitse ostaa. Kun tutun huonekalun muuttaa uuteen paikkaan, voi siitä tullakin yht’äkkiä paljon kauniimpi tai koko huonekalu saakin uuden merkityksen. Tilan tunnelma voi muuttua, valo pääseekin eri tavalla liikkumaan tai ylipäätään: vaihtelu virkistää.

Minulle tämä muutos oli suurimmassa määrin vaihtelua. Ruuvasin hyllyt niin äkkipikaisesti pois seinästä, etten edes miehelle ehtinyt tästä muutoksesta kertoa. Ups. Seinässä on nyt 6 ruuvin reikää, jotka pitäisi paklata umpeen ja samalla seinä pitäisi maalata, jotta paklattuja kohtia ei huomaa. Voitte arvata, että minä saan tehdä sen, koska koko homman aloitinkin.

Joko maalaan tilan helposti samalla valkoisella kuin muutkin seinät tai sitten kokeilen rohkeasti jotain uutta sävyä. En vaan oikein vielä tiedä, mikä tuo väri voisi olla. Ehdotuksia? Vihertävää, rusehtavaa, jotain pastellia, ei nyt sentää?

Samalla muutoksen yhteydessä tuli siivottua kaapin sisältö. Se kätkee sisäänsä kirjoja, mappeja, papereita ja kaikenlaista sekalaista tavaraa, jotka oli hyvä käydä samalla läpi ja järjestellä uudelleen. Kaappiin tuli lisää tilaa vain jo sillä, että järjestelin sisällön hyvin uudelleen.

Tuohon kaapin päälle asettelin pari viherkasvia, lehtikasan ja kynttilälyhdyn. Itseasiassa tuo maljakossa oleva huonearalian oksa on siinä juurtumassa, josko sille kasvaisi juuret ja saisin sen istutettua uuteen ruukkuun.

Eräs lukijani vinkkasi, että sillä tavoin voi juurruttaa uusia huonearalioita. Ja nyt kokeilin sitä, koska muu kasvi tuntuu kuolevan pystyyn. Olen tainnut hoitaa sitä syksyllä jotenkin väärin, kun yksi isoista oksista tuntui mätänevän ja kuolevan pystyyn. Otin kolmesta oksasta tuon yhden maljakkoon kasvamaan ja katson, josko muu kasvi säilyy hengissä vai kuoleeko kokonaan pois.

Luin vasta jälkeenpäin, että aralioille on tyypillistä, että ne pudottavat lehtiään kun on pimeä talvikausi. Minä tosin luulin, että lehtien putoaminen johtui kuivuudesta ja taisin kastella kasvia aivan liikaa ja se otti siitä nokkiinsa. Tiedä häntä.

Näin talvella myös sumutus auttaa monia viherkasveja, kuulemma. Sumutus on suunnattava lehtien alapinnoille ja lisäksi aralian ruukun tulisi olla tilava. Viherkasvit ovat ihania, mutta aina niiden hoitaminen ei ole yhtä ihanaa! Vähän kuin vauvoja; joku harmi niillä on, mutta kun et heti keksi mikä, vaikka pään puhki miettisit.

Sellaisia kotijuttuja tällä kertaa.

Meidän oli tarkoitus viettää tämä viikonloppu Nauvossa suunnistusleirillä seurakavereiden kanssa, mutta tultiinkin Pikkuässän kanssa flunssaan ja jouduttiin jäämään kotiin. Tänään olo on jo vähän parempi ja oltiinkin aamupäivällä jo vähän ulkona nauttimassa tuosta auringosta, vaikka pakkasta olikin kiitettävät 16 astetta siinä vaiheessa.

Illalla voisi lämmittää saunan ja kohta odotellaan iskää saapuvaksi kotiin. Ruuanlaiton osalta menin tänä viikonloppuna sieltä, mistä aita oli matalin. Tein satsin lihapullia, joita eilen söimme perunamuusin kanssa ja tänään spagetin kanssa. Ollaan sen sijaan keskitytty kirjojen lukemiseen ja sohvalla flunssan paranteluun.

Mukavaa sunnuntaita sinulle tai ehkä kenties sunnuntai-möbleerausta, jos ihan villiksi rupeat! 🙂

-Hilla

Instagramissa @hillasblog & @hillashome

+11

You may also like

2 kommenttia

  1. Minä nostan peukkua jollekin värille tuon seinän osalta, esim. vihreän tai ruskean sävy toisi lämpöä ja elävyyttä muuten valkoiseen tilaan 🙂

    0
    1. Jess, taidan suunnata tällä viikolla maalikaupoille ja etsiä sieltä jonkun kauniin sävyn. 🙂

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *