Kahden viikon loman viimeinen päivä

Täällä vietetään parhaillaan kahden viikon loman viimeistä vapaapäivää. Verkkasta sunnuntaipäivää. Kävin aamulla hiihtämässä naapurin Iitun kanssa Peuramaan goflkentällä. Viiden sentin lumikerros riitti hyvin ja saimme olla ladulla ihan rauhassa. Tilaa oli eiliseen verrattuna, kun olimme Oittaalla hiihtämässä muutaman sadan muun kanssa vajaan neljän kilometrin tykkilumiladulla.

Tullessani kotiin Daniel oli laittanut lounaaksi nakkikeittoa, joka lämmitti mukavasti hiihdon aikana kylmettyneitä näppejäni. Jälkkäriksi hän oli lisäksi loihtinut vanhenevista omenoista ja päärynöistä kaurapaistoksen. Sitä herkutellen tässä samalla kirjoitan.

Valitsin hiihtolenkille sormikkaat, koska lämpömittari näytti aamulla vain -5 celsiusta, mutta kylmä tuli silti. Parhaat hiihtohanskat ovat sellaiset sorkat, joissa sormet jakautuvat rukkasen sisällä kahteen osaan. Täältä löytyy kuva, niin selviää, millaisia hanskoja tarkoitan. Vinkkinä kaikille, jotka talvisin eivät saa pidettyä sormiaan kunnolla lämpiminä. Sorkkien kanssa mun sormet pysyy lämmössä kovemmallakin pakkasella ja silti ne sopivat hyvin suksisauvaankin. 🙂

Tämä kahden viikon loma on tuntunut ihan tosi pitkältä. Kun on saanut pari viikkoa tehdä normaalista arjesta ja sen aikataulusta poiketen mitä vaan, on se ollut todella virkistävää. Taas tuntuu, että olen valmiina kaikkiin kevään koitoksiin. Vaihdoimme myös loman alussa maisemaa lähtiessämme kotioloista muualle ja olen varma, että maisemanvaihdoskin loman alussa tekee usein hyvää. Vaihtelu virkistää, kuten sanotaan. Pääsee sen oman tiski- ja pyykkikoneen ääreltä vähän kauemmaksi.

Huomenna on sitten lapsella paluu päiväkotiin ja sitä myötä myös minulla ensimmäinen työpäivä loman jälkeen, vaikkakin hyvin erilainen sellainen.

Ensimmäistä kertaa voin sanoa olevani täysipäiväinen yrittäjä, vaikka toiminimen perustinkin vuoden 2017 alussa äitiyslomalla ollessani. Tähän mennessä yrittäjyyteni on kuitenkin aina ollut sivutoimista äitiysloman, hoitovapaan tai päätyön rinnalla, mutta huomenna vien ensimmäistä kertaa lapsen hoitoon ja sitten palaan omien töiden pariin kotitoimistolle. Mielenkiintoista ja kutkuttavaa. Olen innoissani ja luottavaisesti kokeilemassa, mitä saan aikaan ja miten asiat kehittyvät.

Tänään kiinnitämme vielä seinälle keittiön hyllyt, jotka isäni eilen petsasi ruskean sävyisiksi. Käymme kaupassa ensi viikkoa ajatellen ja illalla laitan vielä jonkun helpon arkiruuan valmiiksi, ehkäpä lohikiusauksen, jolla voimme aloittaa ensi viikon ruokailut. Se on mun mielestä arjen luksusta, jos maanantain iltaruoka odottaa jääkaapissa valmiina.

Toivotan sinulle mukavaa sunnuntain jatkoa ja aika monille varmasti myös hyvää arkeen paluuta viimeistään huomenna. 🙂

-Hilla

You may also like

2 kommenttia

 1. Sinulla on niin ihanan tyylikäs koti <3 Ihania pieniä yksityiskohtia.
  Minulla oli aikoinaan kun harrastin ratsastusta juuri tuollaiset sormikasrukkaset. Toimii loistavasti juostessa kovemmilla pakkasilla, koiralenkeillä sekä pulkkamäessäkin tullut testattua. Mutta silti toppasormikkaita voittanutta ei ole. Niillä kun saa paremman otteen koiran hihnasta.

  Minulla sairasloma jatkuu ainakin kuukauden loppuun ja jatkuu varmasti vielä sen jälkeenkin. Joten on ehditty tekemään kaikkea kivaa ja luovaa 😉 Mitä nyt siis liikuntakyvyttömänä voi tehdä ja mitä jaksaa kun lääkkeet väsyttävät. On tullut luettua ennätysmäärä kirjoja, kirjoiteltua, piirrettyä ja värityskirjoja väriteltyä. Ja luettua blogeja. Sekä tietysti ihan vain levättyä kun jalka kipeytyy vielä pidempään istuessa. Kyllä sitten on kova hinku lenkkeilemään kun sen aika koittaa <3 Varmasti kevään aikana saan aloitella kävelyä, uintia ja pyöräilyä kuntosalin ohella 🙂 Ja myöhemmin sitten pikkuhiljaa ottaa juoksuaskeleita.

  1. Kiitos Jenni kauniista sanoistasi. 💓😊✨

   Sinulla on siellä iso operaatio takana ja toinen projekti vielä edessäpäin. Paljon tsemppiä ja voimia myös siihen sängyssä makoiluun, se kysyy korvien väliä. Mutta olet selkeästi keksimyt hyvää tekemistä ja nautit nyt siitä, mikä on mahdollista. 👍☺️

   Kevät on ihanaa aikaa kuntouttaa, kun kelitkin alkaa tästä paranemaan. Mukavaa viikon jatkoa sinulle! ✨

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *