Muutimme tähän nykyiseen paritalokotiimme lokakuussa 2017. Siirryimme Helsingistä Kirkkonummelle halvempien neliöhintojen perässä, jotta saimme enemmän tilaa ja omaa pihaa. Vuoden verran asuttuamme uudessa kodissamme, halusimme remontoida kodin alkuperäisen keittiön, joka oli siinä vaiheessa 20 vuotta vanha. Ikäänsä nähden keittiö oli säilynyt hyvänä ja valkoiset kaapinovet olivat kestäneet ihmeen hyvin aikaa. Tässä postauksessa kerron muun muassa, miksi päädyimme lopulta vain osittaiseen keittiöremontiin, mistä uudet keittiökalusteet ostimme, miten remontin toteutimme, mitä osia keittiöstä uusimme, mitä opimme keittiöremontista, tekisimmekö jotain toisin ja lopuksi avaan remonttiin käyttämämme budjetin, jotta tiedätte, millaisissa hinnoissa liikutaan, kun tekee itse ja etsii edullisia vaihtoehtoja.

ENNEN

JÄLKEEN

Miksi teimme vain osittaisen keittiöremontin?

Aloin kartoittaa keittiöremontin hintoja kesällä 2018, jotta sain käsitystä, missä hinnoissa liikutaan, kun haluaa tehdä täyden keittiöremontin. Kysyin keittiötarjouksia meidän toiveiden ja keittiömme pohjapiirrustuksen perusteella lähes kymmenestä eri paikasta. Tarjoukset sisälsivät kaikki kodinkoneista kaapistoihin, osa sisälsi myös asennuksen, mutta mikään tarjous ei sisältänyt vanhan keittiön purkua, vanhojen pintojen korjausta tai sähkö- ja putkitöitä.

Kaikki keittiösuunnitelmat olivat upeita ja palvelu hyvää, mutta hinnat menivät jokaisen tarjouksen kohdalla 13 000-22 000 euroon. Siihen olisi tullut lisäksi vielä remonttikuluja sekä sähkö- ja putkityöt, koska seinän purkamisen takia sähköt piti vetää lattian alle uudelleen, nyt ne tulivat seinään katon kautta. Hinnat olivat yli budjettimme ja yli sen, mitä olimme etukäteen ajatelleet. Olin nimittäin ajatellut, että 10 000 eurolla saisi jo remontin, mutta väärässä olin.

ENNEN