Valmis keittiöremontti ja budjetti – kuvat ennen ja jälkeen

Muutimme tähän nykyiseen paritalokotiimme lokakuussa 2017. Siirryimme Helsingistä Kirkkonummelle halvempien neliöhintojen perässä, jotta saimme enemmän tilaa ja omaa pihaa. Vuoden verran asuttuamme uudessa kodissamme, halusimme remontoida kodin alkuperäisen keittiön, joka oli siinä vaiheessa 20 vuotta vanha. Ikäänsä nähden keittiö oli säilynyt hyvänä ja valkoiset kaapinovet olivat kestäneet ihmeen hyvin aikaa. Tässä postauksessa kerron muun muassa, miksi päädyimme lopulta vain osittaiseen keittiöremontiin, mistä uudet keittiökalusteet ostimme, miten remontin toteutimme, mitä osia keittiöstä uusimme, mitä opimme keittiöremontista, tekisimmekö jotain toisin ja lopuksi avaan remonttiin käyttämämme budjetin, jotta tiedätte, millaisissa hinnoissa liikutaan, kun tekee itse ja etsii edullisia vaihtoehtoja.

ENNEN
JÄLKEEN

Miksi teimme vain osittaisen keittiöremontin?

Aloin kartoittaa keittiöremontin hintoja kesällä 2018, jotta sain käsitystä, missä hinnoissa liikutaan, kun haluaa tehdä täyden keittiöremontin. Kysyin keittiötarjouksia meidän toiveiden ja keittiömme pohjapiirrustuksen perusteella lähes kymmenestä eri paikasta. Tarjoukset sisälsivät kaikki kodinkoneista kaapistoihin, osa sisälsi myös asennuksen, mutta mikään tarjous ei sisältänyt vanhan keittiön purkua, vanhojen pintojen korjausta tai sähkö- ja putkitöitä.

Kaikki keittiösuunnitelmat olivat upeita ja palvelu hyvää, mutta hinnat menivät jokaisen tarjouksen kohdalla 13 000-22 000 euroon. Siihen olisi tullut lisäksi vielä remonttikuluja sekä sähkö- ja putkityöt, koska seinän purkamisen takia sähköt piti vetää lattian alle uudelleen, nyt ne tulivat seinään katon kautta. Hinnat olivat yli budjettimme ja yli sen, mitä olimme etukäteen ajatelleet. Olin nimittäin ajatellut, että 10 000 eurolla saisi jo remontin, mutta väärässä olin.

ENNEN
JÄLKEEN

Emme ole varmoja, asummeko tässä kodissa seuraavat 2 vuotta vai 7 vuotta, mutta sen tiedämme, että tämä tuskin on ”lopullinen” kotimme. Siitä syystä emme olleet valmiita sijoittamaan keittiöön ihan kauhean suuria summia. Keittiöremontti kyllä nostaa asunnon hintaa, mutta en usko, että meidän kodin arvo nousisi 20 000 euroa, vaikka tekisimme sillä hinnalla keittiöremontin. Isolla keittiöremontilla jäisimme mahdollisesti vain häviölle siinä vaiheessa, kun laittaisimme kodin myyntiin. Halusimme siis mahdollisimman ison muutoksen, mahdollisimman edullisesti, koska se oli meidän mielestä investointimielessä kaikista järkevintä.

Päädyimme lopulta ratkaisuun, että säilytimme osan vanhaa keittiötä (koko pitkä takaseinä) ja uusimme kalusteet vain kaadetun seinän osalta sekä vaihdoimme uudet tasot, lieden, tiskialtaan, tiskikoneen ja hanan. Näin ollen saimme säästettyä, kun koko keittiötä ei tarvinnut uusia. Saimme näillä asioilla aikaan jo ison muutoksen, kuten kuvista näkyy.

Päädyimme myös tekemään keittiöremontin itse vanhempiemme avulla, koska silläkin tavalla oli helppo saada hintaa alemmas. Teimme kaiken vanhan keittiön purkamisesta seinän kaatamiseen  ja uusien keittiöosien asentamiseen asti itse. Putkimies kävi vain asentamassa hanan ja sähkömies tekemässä sähkötyöt, koska niitä emme tietenkään itse osaa tai edes saisi tehdä.

ENNEN
JÄLKEEN

Mistä ostimme uudet keittiökalusteet?

Yhden tarjouksen hinnat erosivat muista ja se oli Ikea. Juurikin siksi, että Ikean osalta maksaa vähemmän palvelusta, kun keittiö saapuu palasina rekka-autolla ja siitä sitten keittiö rakennetaan pala ja ruuvi kerrallaan itse. Päätimme, että se oli meidän juttu ja muutoinkin olimme valmiita tarttumaan sorkkarautaan ja remonttivälineisiin.

Saimme Ikeasta kuitenkin hyvää palvelua suunnittelun osalta, (ja asennuksenkin saa, jos haluaa sen ostaa). Varasimme suunnitteluun ajan, ja noin tunnin aikana olimme saaneet keittiösuunnitelman valmiiksi ja tarvittavat osat tilattua. Muutaman viikon kuluttua kaikki keittiön uudet osat saapuivat palasina pahvilaatikoissa rekka-autolla ovellemme ja täytti koko ulkovarastomme. Siellä oli kaikki tarvittava, kunhan vain alkaisimme kasata.

ENNEN
JÄLKEEN

Miten toteutimme keittiöremontin?

Kuten aikaisemmin sanoin, päädyimme tee-se-itse -ratkaisuun budjettisyystä sekä siksi, että halusimme myös oppia jotain uutta. Nyt tiedämme mieheni kanssa aika paljon keittiön remontoinnista ja jos joskus ostamme uuden kodin, tiedämme, ettei vanha keittiö ole ongelma, vaan sen voi kyllä remontoida kivaksi ihan itsekin.

Ensin purimme olohuoneen ja keittiön välisen väliseinän sekä purimme osan vanhaa keittiötä. Koko koti oli kipsipölyn peitossa ja olivathan ne pari viikkoa aika sottaista asua remontin keskellä. Sen jälkeen kunnostimme pohjat, eli korjasimme seinän, katon ja lattian niiltä kohdin, joista olimme purkaneet jotain.

Teimme remonttia vähän arki-iltaisin, enimmäkseen parina kolmena viikonloppuna.

Mitä kalusteita ostimme keittiöön uutena?

Seuraavat keittiökalusteet ostimme Ikeasta uusina:

 • Kiertoilmaiuuni – MATMÄSSIG
 • Induktiokeittotaso – MATMÄSSIG
 • Tiskiallas kvartsikomposiittia – HÄLLVIKEN
 • Saarekkeen ja yhden sivukaapin rungot – METOD
 • Valkoiset kaapinovet – VEDDINGE
 • Muutama vedettävä laatikkomekanismi saarekkeeseen – MAXIMERA
 • Laminaattityötasot – EKBACKEN vaaleanharmaa betonikuvio
ENNEN
JÄLKEEN

Mitä osia säilytimme vanhasta keittiöstä? 

Vanhasta keittiöstä säilytimme toisen seinän kaapistot ja ovet kokonaan, koska ne olivat ihan hyvässä kunnossa ja sopivat kuitenkin ulkonäöllisesti uusittuun keittiöön; molempien väri ja malli oli matta valkoinen. Näin saimme säästettyä ison summan. Säilytimme myös vanhan liesituulettimen, koska sen kautta pyörii koko kotimme ilmanvaihto ja sen uusiminen oikeanlaiseen uuteen olisi maksanut reilut 1000 euroa. Vanha sai siis kelvata, koska toiminnallisesti siinä ei ollut vikaa.

Puretun seinän keittiönkaapistot siirsimme ulkovarastoon ja saimme siten varastoon säilytystilaa ja kaapistoja. Näin ollen mitään kaappeja ei myöskään tarvinnut viedä kaatopaikalle.

Mitä opimme keittiöremontin aikana?

 • Opimme sen, että itse tekemällä kyllä säästää, mutta vaatiihan se enemmän aikaa.
 • Ajattelimme etukäteen, että saamme remontin tehtyä 2-3 viikossa, mutta menihän siihen kauemmin, melkein 3 kuukautta.
 • Arki-iltoina remontointi pienen lapsen kanssa samassa tilassa työpäivän jälkeen on aika haasteellista. Toinen aikuinen on koko ajan kiinni lapsessa ja kun lapsi menee aikaisin nukkumaan, ei sen jälkeen kotona voi enää huudattaa porakonetta tai sorkkarautaa.
 • Suurimmaksi osaksi saimme edistettyä remonttia viikonloppuisin.
 • Isovanhemmista oli remontin aikana suuri apu, yhden viikonlopun aikana saimme talkoilla paljon aikaan!
 • Tarkista mitat ja tarkista vielä kerran mitat!! Tilaukseen oli tullut pöytätasojen osalta virhe ja se oli suurin syy, että keittiöremontin aikataulu venyi lopulta joulukuun loppuun saakka odottaessamme uusia tasoja.
 • Toisaalta, en usko, että mikään remontti sujuu täysin kuin Strömsössä, vaan aina tulee joku mutka matkaan. Haasteiden ei kannata antaa haitata, ainakaan kovin kauaa. 🙂 Ylös ja eteenpäin.
 • Olimme ostaneet Ikeasta myös hanan, mutta asennusvaiheessa tajusimme, että siinä ei ollut tiskikoneliitäntää. Jouduimme sitten hakea uuden hanan Bauhausista kiireellä. Eli opimme sen, että tarkista hanan pesukoneliitäntä, jos sellaisen tarvitset!
ENNEN
JÄLKEEN

Tekisinkö nyt jotain toisin?

Hmmm. Enpä osaa ainakaan vielä sanoa. Tuskin. Olen lopputulokseen tyytyväinen ja siihen, miten paljon saimme aikaan tällä budjetilla. Olohuone ja keittiö on nyt yhteistä avaraa tilaa ja tuntuu, että seinän kaatamalla tuli lisää tilaa. Myös valo pääsee nyt kulkemaan koko tilassa, mikä lisää tilan tuntua.

Kuvissa näkyvä keittiön vanha pallovalaisin tulee vielä lähtemään ja asennamme saarekkeen päälle kiskoon uuden roikkuvan valaisimen, jota emme ole vielä hankkineet. Toisen avohyllyn seuraksi asennamme vielä toisen avohyllyn, jotta saamme enemmän esineitä ja keittiön tarvikkeita esille. Ne pari asiaa siis vielä uupuu.

Lisäksi tuonne tiskikoneen viereen oikealle puolelle on tulossa puinen viinipulloteline, joka täyttää tuon tyhjän kolon. Säästimme siinäkin, että emme ostaneet kulmakaappia, koska meidän mielestä ne ovat niin vaikeita käyttää joka tapauksessa. Keittiössä oli kuitenkin ihan riittävästi tilaa ilman kulmakaappiakin.

ENNEN
JÄLKEEN

Keittiöremontin lopullinen budjetti:

 • Keittiön uusitut kalusteet 1800 €
 • Työtasot 600 €
 • Koko keittiön sähkötyöt ja tarvikkeet 1600 €
 • Katon, lattian ja seinän korjaus 150 €
 • Välitilan alumiinilevy 300 €
 • Uusi hana ja sen asennus 190 €
 • Yleistarvikkeita remonttiin 300 €
 • Avohyllyt keittiön seinälle 40 €
 • Valaisin/valaisimet saarekkeen päälle – puuttuu vielä

Remontin hinta yhteensä: 4980 €.

4980 euroa oli siis lopulta huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi 15 000 euroa, joka oli monen tarjouksen keskiarvo.

Huom! Monille saattaa tulla yllätyksenä, että sähkö-, remontti- ja putkimiehen työt ovat iso osa remontin budjettia, mikä kannattaa ottaa suunnitteluvaiheessa huomioon, jos keittiöfirmojen tarjoukset eivät niitä töitä sisällä. 2000 eurosta ylöspäin voi helposti laskea hinnaksi, jos tekee täydellisen keittiörempan ja toteuttaa sen muiden tekemänä.

Mikä uudessa keittiössä on parasta?

Ehdottomasti koko tila, kun olohuoneen ja keittiön välinen seinä on poissa. Olen aina tykännyt saarekkeista ja nyt meillä on sellainen. Saarekkeen päälle saa esille noutopöydän, sen päällä on kiva leipoa, laittaa ruokaa, tehdä töitä ja sen yli on helppo seurustella olohuoneen puolelle. Saareke oli erinomainen valinta.

Nyt se on valmis!

Tässä oli varmaankin aika kattavasti kokonaisuudessaan tämä projekti alusta loppuun. Monet ovat pyytäneet minua tästä kirjoittamaan, joten yritin ottaa kaiken huomioon. Kysykää lisää, jos haluatte tietää vielä jotain lisää tai enemmän. 🙂

Kaiken kaikkiaan koko projekti kesti noin kolme kuukautta. Nyt kun se on valmis, on aika ihastella lopputulosta ja keksiä mielessä uusia ”do it yourself” -projekteja miehelle. 😉 Ei vaan, jos oltais nyt ensin hetki.

Lopuksi vielä selkeyden vuoksi sanon, että tätä postausta ei ole toteutettu Ikean kanssa yhteistyönä, vaan olemme maksaneet ja toteuttaneet keittiöremontin täysin itse. Linkitin tuotteet postaukseen, koska muuten niitä kysyttäisiin minulta moneen kertaan henkilökohtaisesti.

Keittiöterkuin,

Hilla ja ahkera aviomieheni, remppamies Daniel, jonka on oikeus tulla tässä jutussa mainituksi. <3

Ja hei, kertokaa ja jakakaa hyviä kokemuksia kommenttiboksiin, jos siltä tuntuu. Hyviä keittiöfirmoja, hyviä hinta-laatusuhde-keittiöitä, hyviä remppafirmoja jne. Kaikille niille, jotka ovat parhaillaan keittiöremonttia suunnittelemassa, sellaiset vinkit ja neuvot ovat kultaakin kalliimpia. 🙂

+70

You may also like

19 kommenttia

 1. Jos haluaisit vielä vähän extraa pienellä rahalla, niin vetimien vaihdolla saa tosi kivaa lisäilmettä. Esim nahkaiset/kultaiset/muuten vaan erimalliset. Teimme itse niin kodinhoitohuoneessa ja kyllä kannatti.

  0
  1. Hyvä vinkki. 💓😊 Jossain vaiheessa sitä mietinkin, mutta nykyinen vedin jättää oveen kaksi reikää, joten yhdellä nupilla sitä ei ainakaan voi korvata. Muuten toinen reikä jää näkyviin. Pitäisi olla joku suht samankokoinen vedin, jotta reiät peittyy. Varmasti kyllä tulis pienellä panostuksella vielä uutta ilmettä silläkin tavalla. 😊✨

   0
 2. Ilmeisesti ei ollut kantava seinä kyseessä, kun katto ei ole vielä romahtanut. 😁 Mutta hyvältä näyttää, paljon modernimmalta ja valoisammalta.

  0
  1. Juu, ei ollut kantava seinä.😄 Saatiin lupa sen purkamiseen. 👍 Tulihan siitä iso ero ja pikkukoppero sai kyytiä. 😊🛠️✨

   +1
 3. Vautsi, mikä muutos!
  Me tehtiin puolitoista vuotta sitten keittiön uudistus, 2010 itse rakennettuun taloon. 🙈 Maku muuttui hyvin pian talon valmistumisen jälkeen ja muutaman vuoden haaveilun jälkeen sain ylipuhuttua miehenkin suostumaan remppaan. Noin 900€:lla saatiin aivan uudenlainen keittiö ja valoisuutta koko kotiin. Meillä vaihdettiin tumman pähkinän väriset muutamat rungot ja peitelevyt valkoisiin sekä taso (sekin tummaa pähkinää) vaaleaan harmahtavaan puukuvioiseen. Itse otettiin mitat tarvittavista levyistä, lähetettiin tarjouspyyntöjä keittiöfirmoille ja yhteen levyliikkeeseen (Palvelumakasiini), josta saatiinkin edullisin tarjous.
  Päivääkään ei ole kaduttanut, vaikkakin alkuun vähän hävetti oma turhamaisuus. 😂
  Mun instasta löytyy pari ennen-jälkeen kuvaa, @mun_nakoista

  0
  1. Vautsi mikä muutos teilläkin. 🙌🤩 Kävin sun Instagramista kurkkaamassa. Miten ison muutoksen saakaan, kun vaihtaa tummat puuosat vaaleisiin. Ja niin nopeasti oli teidänkin mieli ehtinyt muuttua, mutta ihana kun pienellä sai fiksattua valoisammaksi. 😊☀️ Hyvä myös tietää tuo Palvelumakasiini, jos joskus tarvii jotain. 👍 Mukavaa sunnuntaita teidän perheelle! ❣️

   0
 4. Heippa!

  Mua kiinnostais minkä kokoinen tuo teidän saareke on? Itse haaveilen saman tyylisestä saarekkeesta meidän keittiöön. 🙂 Minkäkokoiset teidän rungot tässä on? Aivan ihanan rempan ootte tehnyt kyllä teidän keittiöön! 🙂

  0
  1. Moikka! Saarekkeen syvyys on 100 cm, koostuu 60 cm ja 40 cm syvistä kaapeista. Ja sitten pidempi mitta eli leveys on 160 eli kaksi 80 cm kaappia.

   Taso on 104×164, koska taso menee pari senttiä reunojen yli. ☺️👌 Ollut sopivan kokoinen kyllä. Riittävän iso, mutta ei liian iso.

   T. Hilla

   +1
 5. Huh, Helsingissä hinnat näköjään selvästi Tamperetta korkeammat. Olen tehnyt nyt kaksi keittiöremonttia vuoden sisään, toinen valmis ja toinen työn alla

  1. kohde suuri keittiö täysin uusiksi (vanhasta jäi jääkaappi + liesituuletin)
  – itse tehtynä keittiön purku, seinien + katon maalaus, vanhan lattian purku + uuden asennus, uuden keittiön asennus
  – vinyylikorkkilattia n. 30€/m2 eli n. 500€
  – Puustelli keittiö + integroitu apk + liesitaso + uuni + allas + hana + välitila 8500€
  – sähkäri (vikavirtasuoja, kaikki johdot, pistorasiat, ledinauhat ylös ja alas koko keittiöön) työ + osat 1900€
  – putkari 80€

  2. kohde pienempi keittiö
  – itse tehtynä keittiön purku, vanhan lattian purku + uuden asennus
  – laminaattilattia n. 15€/m2 eli n. 150€
  – MRT-kalusteet keittiö asennettuna (kaikki kaapit, tasot, allas, välitilan levy) 5700€
  – koneet: integroitu apk + liesitaso + uuni + liesituuletin 800€
  – sähkärin hinta ei vielä tiedossa, mutta max 1500€
  – putkari 80€

  0
  1. Moikka!

   Varmasti just näin, että hinnat pääkaupunkiseudulla vähän kalliimmat. Mutta keittiön kokonaishintaan vaikuttaa paljon myös keittiön koko ja sitä kautta tarvittavat kalusteet jne. Meillä aika iso keittiö, pitkä seinä, toinen seinä ja kaksipuolinen saareke. Toiveissa oli myös kaikkien koneiden integrointi, niin sekin varmaan vei hintaa ylös kokonaisuutena. ☺️

   Hyvällä hinnalla olet keittiöremppoja tehnyt! 👍

   0
 6. Hei miten ”paikkasitte” tuon puretun seinän alta paljastuneen betonilattian, vai laitoitteko saarekkeen vain sen päälle?

  0
  1. Heippa Milla! Itseasiassa siinä kävi niin hyvin, että uusi saareke peitti lähes kokonaan betonilattian. Sen pienen osan, joka jäi paljaaksi, paikkasimme lattialla, joka löytyi sattumalta jääkaapin alta. Ostimme kyllä uuttakin parkettia, mutta se oli niiin väärän väristä tuon kellastuneen 20 vuotta vanhan lattian rinnalla. Helposti noissa kohdin on siis myös lattian remontti edessä, mutta me nyt onneksi saatiin palapelillä lattia kasaan vahalla materiaalilla siitä kohtaa. 🙂 /Hilla

   0
 7. Meilläkin oli keittiöremontti vasta, ja paljon oli LVI- sekä sähköasennusta, koska vaihdettiin pohjaa ihan täysin olohuoneen kanssa. Mekin itseasiassa säilytettiin keittiön kaapiston rungot, mikä oli hyvä budjetin kannalta. Ihanan näköinen lopputulos teillä.

  0
 8. Kiitos tästä erittäin informatiivisesta kirjoituksesta! Meilläkin keittiön päivitys lähitulevaisuudessa suunnitelmissa ja nykyinen uuni sattui vielä hajoamaan ja siksi remontti taitaa tullakin vähä nopeammin kuin olimme ajatelleet 😀 ja mahdollisimman pienen budjetin remppa olisi tiedossa, niin kiitos vinkeistäsi 🙂 uunin kohdalla olisin kysellyt, että vastasiko teillä uuden uunin koko vanhan uunin kokoa? Ja jos ei, oliko muutos haastava toteuttaa? Meillä haaveena olisi integroitu uuni, mutta en ole toistaiseksi löytänyt 50cm integroitava uunia joka sopisi nykyisen uunin tilalle.

  0
  1. Heippa! Kiva kuulla, että tästä oli hyötyä ja apua. Pienelläkin budjetilla saa paljon aikaan, kun pohtii oikeat kohdat tehdä muutoksia. 🙂 Uusi uuni oli vähän isompi, mutta se ratkesi niin helposti, että siirsimme vain kaapistoja muutamat sentit toiseen suuntaan, eli taso siis hiukan leveni. Kaikki kaapistothan on erillisiä osia, joita voi hyvin liikutella, kunhan ottaa sen sitten kokonaispituuksissa huomioon ja jos uuni on sellaisessa kohdassa, että kaapistoja voi hieman siirtää johonkin suuntaan. Muutoin sitten voi vaikka pienentää viereistä kaappia ja tilalle vaihtaa isomman uunin. Keittiösuunnittelijat Ikeassa kyllä osasivat meitä hyvin auttaa ja neuvoa. 🙂

   0
 9. Kiitos tästä postauksesta, meillä varsin samanlainen lähtötilanne edessä tulevassa asunnossa, ja tästä sai hyviä vinkkejä. Millä aineilla/materiaaleilla käytännössä paikkasitte katon ja lattian?

  0
 10. Onpas iso muutos keittiöremontin jälkeen! Uudet tasot tuovat jo paljon muutosta yleisilmeiseen. Itsekin haaveilen täällä kodissamme Oulussa pienestä pintaremontista keittiössä sekä olkkarissa. Vielä on kuitenkin homma ihan suunnittelutasolla, mutta ainakin induktioliesi sekä lisää kaappitilaa ovat jo listalla.

  0
  1. Pintaremontilla saa kyllä paljon aikaan ja todellakaan ei tarvitse kaikkea vaihtaa. Tietyillä muutoksilla yleisilme vaihtuu jo paljon raikkaammaksi. 🙂

   0
 11. Tarvitsetko apua keittiöremontin hankintaan tai haluatko selvittää tarkemmat hinnat? https://kodinplaza.fi/ avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *