Muistan kuinka kirjoitin äitiysloman lopussa, joskus silloin alkusyksystä 2017, että tyylini oli hukassa, kadoksissa. Siltä se ainakin tuntui, kun olin viimeiset kuukaudet elänyt vauvakuplassa, täyttänyt vain lähestulkoon vauvan tarpeita ja itse pukeutunut suurimmaksi osaksi mukaviin kotiasuihin. Nyt tilanne on onneksi toisenlainen. Olen ollut työelämässä, saanut enemmän omaa aikaa ja sitä kautta myös aikaa ajatella omaa pukeutumista. Ja yksinkertaisesti ehtinyt pukeutua ja saanut tilaisuuksia pukeutua. Huomaan, että olen koko ajan menossa enemmän kohti kapselivaatekaappia ja se on itseasiassa tavoitteenakin, jos ei sentään unelma.

Mikä kapselivaatekaappi on?

Kapselivaatekaapin tarkoituksena on helpottaa arkea ja pukeutumista sekä samalla yksinkertaistaa vaatekaapin sisältöä. Yksi kapselivaatekaapin tarkoituksista on myös kehittää omaa tyyliä ja sitä kautta hahmottaa, millaisissa vaatteissa itse viihtyy.

Kapselivaatekaappi tai kapselipuvusto (eng. Capsule Wardrobe) on minimalistinen vaatekaappi, jonka sisältöä on karsittu yhteensopivaksi ja omia mieltymyksiään vastaavaksi. Kapselivaatekaappi päivittyy toki vuodenaikojen mukaan, pysyen silti jokseenkin samanlaisena. Kestosuosikit ja tyylin peruspilarit toivottavasti säilyvät vuodesta toiseen ja kestävät aikaa. Sellaisia itselläni ovat hyvät farkut, talvitakit, nahkanilkkurit, laadukkaat villapaidat ja paitapuserot, kuten ylläolevassa kuvassa.

Karsintaa KonMari-hengessä

Silloin äitiyslomani jälkeen vaatekaapissani oli kaikenlaista. Olin elänyt siihen asti kahdestaan mieheni kanssa ja ostellut vaatteita huolettomammin. Joskus pidin kukkakuosista ja toisinaan saatoin ostaa printtikuviota, yksinkertaista tai jotain tyttömäistä ja rönsyilevää. Erilaisia tyylejä oli sieltä täältä.

Tähän päivään mennessä olen kuitenkin oppinut omasta tyylistäni sen verran, että tunnistan omat suosikit. Esimerkiksi tämä kuvissa näkyvä tumman marjapuuron värinen cashmere-neule on 100 % cashmerea ja maksoi 100 euroa, mutta olen käyttänyt sitä todella paljon. Tykkään yksinkertaisista ja vähän sellaisista hillityistä vaatteista. Rönsyt ja tyttömäisyys on saanut jäädä vähemmälle. Toisaalta en myöskään yritä olla liian hieno ja naisellinen, vaan arvostan rentoutta ja mukavuutta vaatteissa.

Tämä kuvien neule on mukava päällä, siihen ei tartu hajut tai hiet, sen voi tuulettaa ulkona ilman pesua, se lämmittää näin talvella, mutta ei ole tekokuituisena kuitenkaan kuuma. Se ei ole kertakäyttöä tekokuidun tavalla, vaan oikeasti kest