Perheen kanssa Salpausselän kisoihin nauttimaan

Kaupallinen yhteistyö Salpausselän kisojen kanssa.

Muistan, kuinka ryystin kuumaa kaakaota ystävien kanssa kisamontussa termospullosta ja katselin Lahden mäkihyppytornista laskevia mäkihyppääjiä varpaat jo kylmyydestä kipristellen. Takana oli pitkä päivä ulkosalla, sillä aikaisemmin päivällä olimme tulleet katsomaan maailmancupin hiihtoja.

Lahden hiihtostadionin takakaarteessa oli tunnelma korkealla, kun yleisö mylvi ja kannusti suomalaisia hiihtäjiä ulkomaisten rinnalla. Liput liehuivat kisayleisön talvihanskojen puristuksessa ja lehmänkellot kilkattivat luoden aitoa hiihtotunnelmaa.

Kisapäiväksi selkäreppuun olimme pakanneet makoisat eväät, joiden lisäksi kisakahvilassa nautimme päiväkahvit ja makeat munkit. Lahdessa Salpausselän kisoissa eli Salppurin kisoissa on aina ollut omanlaista tunnelmaa. Ne ovat olleet todellakin kotikisat, joissa on tullut useana vuonna vierailtua ja nautittua talvilajeista ystävien tai perheen kanssa.

Talvikauden ja hiihtokauden klassikko lähestyy jälleen. Salpausselän kisat järjestetään Lahdessa helmikuun toisena viikonloppuna 8.-10.2.2019.

Sain tänä vuonna perheeni kanssa kutsun Salpausselän kisoihin lauantaipäivälle. Erityisesti siitä syystä, että tänä vuonna Salpausselän kisoja on kehitetty entistä enemmän myös perheille ja lapsille mielekkääksi tapahtumaksi. Tapahtumaksi, jossa viihtyy koko perhe ja kaikille löytyy päivän ajaksi mukavaa toimintaa. Ja sen kyllä huomaa, kun katsoo, mitä kaikkea oheisohjelmaa lapsille ja perheille on järjestetty koko kisaviikonlopun ajaksi.

Salpausselän kisojen ohjelmaa

Lasten Salppurin ohjelmaan voit tutustua tämän linkin takaa.

Salpausselän kisojen muu ohjelma löytyy tämän linkin takaa.

Kävin itse hetki sitten nuo molemmat ohjelmat läpi, ja sieltä löytyi meidän perheelle kaikenlaista mukavaa tekemistä lauantaipäivälle 9.2., jolloin olemme kisoihin suuntaamassa. Luulen, että päädymme yhdistelemään sekä maailman huippuhiihtäjien seuraamista että puuhakasta tekemistä, joka sopii myös meidän 2-vuotiaalle taaperolle. Nämä seuraavat jutut meitä ainakin kiinnostavat ja kaikki sisältyvät siis kisalipun hintaan:

12:00 Maastohiihto, sprintin karsinnat, miehet ja naiset (vapaa)

SnowKidz-talvimaa, joka on lasten ja vanhempien yhteinen lumipuuhapaikka (auki klo 18 saakka):

 • Seuraa hiihtokisoja heti ladun vierestä.
 • Nauti Karpalon perhekanttiinin eväistä. Mahdollisuus paistaa omat kisamakkarat nuotion ääressä.
 • Kierrä SnowKidz-talvimaata Pajulahden liikunnanohjaaja -opiskelijoiden avustuksella. Tarjolla on monipuolista lumiliikuntaa lapsille ja perheille, kuten lumifutista, lumisählyä tai hiihtoa. 
 • Pyllymäkeen koko sakki. Sekin on mahdollista kesken kisapäivän. 

14:30 Maastohiihto, sprintin finaalit, miehet ja naiset (vapaa)

Pikku Kakkosesta tutut Mimi ja Kuku esiintyvät molempina karnevaalipäivinä Lahti Hallin esiintymislavalla. Tämä voisi kiinnostaa meidän Pikkuässää ja pääsisimme samalla sisälle lämmittelemään.

17:30 Mäkihyppy, joukkuemäki, HS130, palkintojen jako ja ilotulitus 

Kisaravintolaan syömään ja tankkaamaan energiaa. Otamme tuttuun tapaan reppuun mukaan omiakin eväitä, mutta sen lisäksi aiomme nauttia kisapäivän aikana myös ravintoloiden ja kahviloiden palveluista. Koko päivän ulkoilu kuluttaa energiaa, joten syödä pitää.

Salpausselän kisoihin on helppo saapua junalla, bussilla tai omalla autolla

Lahteen on helppo saapua eri puolilta Suomea – arkisin Lahden Matkakeskuksella pysähtyy esimerkiksi 104 junaa. Helsingistä Lahteen junamatka kestää noin tunnin, ja Lahden juna-asemalta hiihtostadionille kävelee noin 15 minuuttia. Junaliput kannattaa hankkia hyvissä ajoin. Lisäksi Lahteen pääsee sujuvasti bussilla tai omalla autolla ja parkkipaikkoja löytyy läheltä tapahtumaa.

Me menemme kisaviikonlopuksi vanhemmilleni kylään ja tulemme Salppurin kisoihin varmaankin lähiliikenteen bussilla Hollolasta. Täältä löydät karttoja, jotka helpottavat Lahdessa ja tapahtuma-alueella liikkumista.

Miten meidän perhe valmistautuu kisaviikonloppuun?

Ajattelin ainakin houkutella perhettäni tai ystäviä meidän seuraksi kisoihin mukaan. Kisat ovat oiva paikka tavata tuttuja tai viettää yhteistä aikaa kavereiden kanssa. Varusteet on myös oltava kunnossa. Jos kylmä pakkaspäivä sattuu kisapäivälle, on vain puettava kunnolla päälle.

Ulkoilu on mukavaa, kun ei tarvitse palella. Etenkin sormet, varpaat sekä pään ja kaulan alue kannattaa pukea lämpimästi. Olen hankkinut meidän talvikenkiin aidot lampaankarvaiset villapohjalliset, käsineiksi valikoituu paksut nahkarukkaset ja päähän villapipo. Toppatakin alle villapaita ja toppahousujen alle vähintään villaiset kalsarit. Reppuun pakkaan vaihtohanskat itselleni ja vaihtovaatteet lapselle, jos päivän aikana sattuu ylläreitä. Niitäkin varten Lahti Hallista löytyvät vaunuparkki, lastenhoitohuoneet vaippoineen, pienimpien lasten ruoan lämmittämiseen tarvittavat mikrot sekä tilavammat wc:t.

En vielä tiedä jätämmekö vaunut kotiin ja ottaisimmeko sen sijaan lapselle mukaan kantorinkan. Kantorinkassa lapsi pääsisi katselemaan kisamenoa 190 senttisen mieheni pään yli, mutta vaunuihin on helpompi vuorata lämmin istumapaikka. Valitsemme vaunut tai kantorinkan sitten sääolosuhteiden ja pakkaslukemien mukaan vasta kisa-aamuna.

Meidän pikku perhe odottaa Salpausselän kisoja jo innoissaan! Suomen liput on kaivettava pian esiin varaston uumenista ja termospullot etsittävä valmiiksi odottamaan. Pikkuässän kanssa harjoitellaan kannustushuudot vielä kohdilleen, niin olemme valmiina. Krista ja Iivo best!

Instagramin puolella arvon yhdelle perheelle kisaliput valitsemalleen päivälle, lauantaille tai sunnuntaille. Arvontapalkinto on siis kaksi aikuisten lippua sekä kisaliput perheen lapsille. Klikkaa mun Instagramiin ja osallistu lippupaketin arvontaan.

Kisafiiliksin,

Hilla

Instagramissa @hillasblog.

Instagramissa @LahtiSkiGames.

+5

You may also like

1 kommentti

 1. I was suggested this blog by way of my cousin. I’m not
  certain whether this publish is written by means of him as nobody else realize
  such distinctive about my difficulty. You’re amazing!
  Thank you!

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *