Kirjoitin viime syksynä unelmakartasta ja lupasin silloin, että jaan jossain vaiheessa unelmakarttani, kun sellaisen seuraavan kerran teen. Tässä tekstissä nyt minun unelmakartta vuodelle 2019 ja tulevaisuuteen; se sisältää sekä pieniä että isoja unelmia, lähemmäs ja pidemmälle tulevaisuuteen. Unelmia, jotka eivät välttämättä tapahdu vielä hetkeen ja unelmia, jotka saattavat tapahtua piankin.

Unelmat on saatava kirjoittaa jonnekin ylös, olivatpa ne pienen pieniä tai mahtipontisen suuria.

Jo vuoden kuluttua on hauskaa, ihanaa, ihmeellistä, hämmentävää ja kiinnostavaa katsella, millaisilta omat unelmat ovat vuosi takaperin näyttäneet. Osa on kenties toteutunut, osa elää unelmissa edelleen, osa unelmista on saattanut vanhentua tai muuttaa muotoaan.

Unelmakartta saattaa kuulostaa hihhuli-hommalta, mutta ei se sitä ole. On itseasiassa vapauttavaa antaa ajatusten lentää ja katsoa, mitä siellä oman mielen syövereissä onkaan.

Unelmakartalla on sellainen mielenkiintoinen vaikutus, että se visualisoi unelmat ja osittain muuttaa niitä tavoitteiksikin. Kun unelman uskaltaa sanoa ääneen, on sen toteutuminen todennäköisesti suurempaa. Alitajunta työstää asiaa, vaikkei sitä joka päivä aktiivisesti miettisi.

Eikä unelmakarttaa tarvitse kenellekään näyttää, se voi olla täysin oma juttusi, jonka tekeminen saa perhoset liitelemään vatsassa ja jonka äärelle voit palata vuoden kuluttua hykertelemään.

Unelmakartta vuodelle 2019 ja tulevaisuuteen – mitä sieltä löytyy?

Tässä nyt niitä omia unelmia, pieniä ja suuria.

Viikottain lukeminen 

Olen vauvavuoden jälkeen päässyt lukemisen kanssa vauhtiin ja olen siitä tosi iloinen. Tykkään lukea tietokirjoja, elämänkertoja sekä välillä kevyempää hömppää. Myös psykologiaan ja hyvinvointiin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa minua. Kirjojen lukemiselle voi saada aikaa esimerkiksi some- tai tv-aikaa vähentämällä. Lukeminen rauhoittaa ja tuo uusia ajatuksia sekä mielikuvitusta ainakin minun mieleeni.

Hyvinvointiviikonlopun järjestäminen ystävilleni

Ystävien näkeminen ei aina tunnu olevan niin helppoa, kun ottaa kaikkien menot ja arkitouhut huomioon. Ystävien näkeminen on kuitenkin kultaakin kalliimpaa, joten sille on tehtävä aikaa. Siksi olen päättänyt, että haluan varata mökin yhdeksi viikonlopuksi ja kutsun noin kymmenen lähintä ystävääni sekä siskoni viettämään kanssani hyvinvointiviikonloppua. Liikuntaa, yhdessäoloa, ruuanlaittoa, saunomista, naistenjuttuja ja jutustelua. Rentoa oleilua yhdessä ajan kanssa.

Hyvinvointiviikonloppujen järjestäminen asiakkaille

Tuon unelman jälkeen ajattelin, että ehkäpä jossain vaiheessa elämää voisin järjestää hyvinvointiviikonloppuja myös asiakkaille, vaikka teille seuraajillenikin. Joogaa, yhteistä liikuntaa, ajatuksia hyvinvoinnista, ravitsevaa ruokaa, ruuanlaittoa yhdessä, luentoja. Jotain sellaista olisi kiva kehittää.

Onnellista perusarkea

Toivon, että meidän perhe voisi elää onnellista perusarkea ilman sen suurempia tai dramaattisia vastoinkäymisiä. Perusarkea, johon kuuluu kaurapuurot, kurahanskat, potalla pyyhkimiset, perjantaihetket kotisohvalla, ulkoilut, ruuanlaitto, kiinnostavat työt, perhe-elämä, ystävät, isovanhemmat, sisarukset, vessan peseminen, juhliminen, haliminen, ärsytykset, eteisen matolta hiekkakasojen imurointi ja loputon pitkä lista. Kaikkea sitä, mitä onnelliseen arkeen kuuluu niin ylämäkineen kuin alamäkineen. 

Uusi tutkinto KTM-tutkinnon rinnalle

Olen kauppatieteiden maisteri, mutta sen lisäksi haluan vielä jossain vaiheessa elämää opiskella jotain muutakin. Se jotain on jotain käytännönläheisempää, jos niin voisi sanoa. Jokin ammatti, jonka opiskelemalla päädyn johonkin ”tiettyyn ammattiin”. Psykologi, kosmetologi, kätilö, puutarhuri, opettaja, jotain haluan vielä opiskella, kunhan oikea aika sille koittaa. Ehkä aloitan sillä, että opiskelen muutaman kurssin psykologiaa avoimessa yliopistossa.

Vanha talo kodiksi

Jossain vaiheessa varmaan muutamme tästä nykyisestä kodista vielä eteenpäin. Syvällä sisimmässäni ihailen aina vanhoja talo