Hei sinä ihana lukijani!

Tänään aamulla raotin ikkunan kaihdinta huomatakseni, että ulkona oli huimat 26 astetta pakkasta. Taisi olla tämän talven ennätyslukemat. Hain autotallista ison korillisen polttopuita, laitoin takkaan tulet lämmittämään ja napsautin hellalle aamupuuron porisemaan.

Ajattelin, että tänään voisi olla kiva hetki kertoa kuulumisia viikkolistan muodossa. Mitä tänne parhaillaan kuuluu, minulle ja perheelleni.

Arki? 

Tammikuuta ja tätä hieman uudenlaista arkea on hetki takana. Arki on sujahtanut uomiinsa mukavasti. Pikkuässälle parin viikon joululoma teki hyvää, ja sen jälkeen päiväkotiin oli taas hyvä palata. Nyt nämä pari ensimmäistä viikkoa olen vienyt lapsen vasta vähän myöhemmin hoitoon, hieman ennen yhdeksää. Ollaan syöty aamupalat rauhassa ja karsittu kiirettä aamuista. Lapsikin taitaa aistia sen, ettei äidillä ole samalla tavalla kiire aamujunaan tai sähköpostin ääreen, joten yhteistyökin on sujunut paremmin, mikä on tietystä aina kiva juttu.

Koti? 

Istun parhaillaan keittiön pöydän ääressä kirjoittamssa blogia ja valoa tulvii koko kotiin. Lumi yhdistettynä auringonpaisteeseen on tässä kohtaa vuotta tervetullutta. Minä ihan tunnen, kuinka saan tästä valosta energiaa pitkän pimeän talven jälkeen.

Viime sunnuntaina siivosin meiltä viimeisetkin joulut pois ja samalla minuun iski möbleerausvimma. Oli ihan pakko toteuttaa pieni huonekaluvalssi. Työhuoneen valkoinen lipasto siirtyi olohuoneen puolelle ja olohuoneen kulmasta nojatuoli meni työhuoneeseen. Halusin olohuoneeseen lipaston, jonka päälle voin tehdä asetelmia, laittaa esille kukkia tai kauniin maljakon. Nyt minulla on sellainen! Kuvaan tuon lipaston tänne blogiin, jos teitä kiinnostaa nähdä.

Huonekaluvalssi on siinäkin mielessä kivaa, ettei sen takia tarvitse ostaa mitään uutta. Vanhat huonekalut saattavat näyttää ihan erilaisilta, kun niitä vaihtaa uuteen paikkaan tai yhdistelee eri asioiden kanssa.

Kukka?

Viikonloppuna vanhempani kävivät meille kylässä ja toivat meille ihanan tulppaanikimpun, joka alkaa olla parhaimmillaan. Kukat avautuneina ja kimppu röyhähtäneenä. Tulppaanirakkauteni on ja pysyy! Ruokakauppojen edulliset kimput ilostuttaa, vähän extra-ihanuutta arkeen voi hakea kukkakaupasta.

Vinkki! 

Kaupan vihannesosastolta ostetut tuoreet suomalaiset idut maksavat hunajaa siihen verrattuna, että niitä voi idättää helposti itsekin. Idätin viime viikolla herneitä, linssejä ja kikherneitä, joita voi laittaa salaatin sekaan tai vaikka wokkiin muiden vihannesten joukkoon. Jos idättäminen ei ole vielä sinulle tuttu juttu, niin siitäkin tulossa blogiteksti lähiaikoina.

Kiitollinen?

Kiitollinen olen vanhemmistani ja lapsemme isovanhemmista. He ovat edelleen työelämässä ja asuvat toisella paikkakunnalla, mutta koen silti, että olen saanut heiltä paljon tukea myös Pikkuässän kanssa. He käyvät meillä, me olemme aina tervetulleita heille kylään ja ihan vain tietoisuuskin siitä, että joku seisoo tukena takanasi on iso juttu.

Toivelistallani? 

Olen jo piedemmän aikaan (siitä lähtien kun siskoni sai lahjaksi sellaisen) ihaillut Marimekon Uurna-maljakkoa. Se on kuitenkin melko kallis hankinta, joten parhaillaan säästän sitä varten ja jossain vaiheessa kevättä aion palkita itseni ostamalla kauniin suomalaisen design-maljakon.

Viime vuonna maaliskuussa kävimme siskoni luona Rovaniemellä. Vilma-siskoni kysyi juuri, että milloin menisimme heille käymään. Rovaniemen reissu taitaa olla minulla toivelistalla.

Tämän viikon suunnitelmia:

– Tänään ja eilen on ollut tavalliset työpäivät.

– Pari hiihtolenkkiä mahtuu viikkoon, sillä Finlandia-hiihtoon on enää kuukausi aikaa.

– Huomemma illalla menen kasvohoitoon. Viime kerrasta on aikaa puolitoista kuukautta. Pientä finniä pukkaa taas leukapieliini, eikä tämä pakkanen ja kuiva huoneilma varsinaisesti auta asiaan.

– Torstaina suuntaan työmatkalle Tampereelle, mukavaa vaihtelua viikkoon.

– Uimahallireissu lapsen kanssa, koska n