Tammikuun ensimmäinen päivä puolentoista viikon someloman jälkeen

Niin kääntyi kirjan sivu uudelle vuodelle ja takanapäin on rento joululoma. Akun laturin valo palaa taas kirkkaan vihreänä, vapaapäivät ja puolentoista viikon someloma tekivät hyvää.

Ollaan nähty perhettä, ystäviä ja sukulaisia. Syöty ja syöty vielä vähän lisää. Nukuttu pitkiä yöunia ja makeita päiväunia. Hiihdetty, juostu juoksulenkkejä, ulkoiltu ja rattikelkkailtu koko perheen voimin pukin tuomalla stiigalla. Juotu termoskaakaot ulkona, saunottu, luettu kirjoja ja istuttu iltoja sohvalla sylikkäin. Ei mitään ihmeellistä, mutta kaikkea mukavaa.

 

Nyt olemme autossa kotimatkalla lumituiskussa kohti etelää, kotia ja kaikkia uuden vuoden mahdollisuuksia. Lomalta tallentui muistiin vain muutamia kuvia, joista tämä, vaaleanpunainen auringonnousu, on yksi lemppareistani.

Blogi palaa taas omaan tuttuun viikkorytmiinsä tiistain, torstain ja sunnuntain postauspäivien osalta. Lomalla kirjoittelin muistivihkooni muutamia uusia aiheita, joihin aion tarttua, kun taas kirjoitusvauhtiin pääsen. Uusia ideoita pulpahteli mieleen otettuani hetkeksi etäisyyttä.

Yksi tulevan kevään toiveista on, että saisimme olla mahdollisimman terveinä ja sairastelisimme vähemmän kuin menneen syksyn aikana. Se tarkoittaisi samalla myös sitä, että liikunta olisi omalta osaltani säännöllisempää ja peruskuntoni pääsisi samalla kehittymään. Näistä asioista haluan kevään aikana kirjoittaa. Juoksulenkkejä, lihaskuntoa, kävelyä, joogaa ja porrastreenejä.

Blogissa tulee kevään aikana näkymään perheen ja työelämän yhteensovittaminen ja ajoittainen tasapainoilu. Päiväkotiviikon vaihdamme nelipäiväiseen viikkoon, mikä tarkoittaa myös minulle lyhennettyä työviikkoa maanantaista torstaihin. Samalla vapaa-aika lisääntyy, mikä pienen lapsen kanssa on tervetullutta tässä elämänvaiheessa. Olen perhekeskeinen ihminen ja haluan sen myös näkyvän teoissani. Olen iloinen, että meillä on tässä kohtaa mahdollisuus tällaiseen järjestelyyn.

Töitä jatkan tästä eteenpäin itsenäisenä yrittäjänä, ja edelleen työkalenterissa on jonkin verran tilaa, jos sinulla, työpaikallasi tai yritykselläsi on tarvetta sisällöntuotannolle tai viestinnän tehtäville. Täällä olen. Blogiyhteistöitä olen sopinut muutamia jo maaliskuulle saakka, joten blogiakin saan tehdä keväällä työkseni, mistä tuli jossain vaiheessa unelma ja nyt saan elää sitä unelmaa.

Yksi blogini kantavista teemoista on aina ollut kokonaisvaltainen hyvinvointi, joka käsittää niin liikunnan, ravinnon, levon, palautumisen, mielenterveyden kuin myös ystävyys- ja perhesuhteet. Haluan inspiroida ja jakaa omia ajatuksia näihin aiheisiin liittyen ja erityisesti sellaisesta rohkaisevasta näkökulmasta, elävästä elämästä.

Lomalla aloitin lukea muun muassa erään psykologin juuri julkaistua kirjaa liittyen resilienssiin eli kykyyn sopeutua muutoksiin. Mielenkiintoinen kirja ja herättäviä ajatuksia, joista haluan teillekin muutamia ajatuksia jakaa. Elämässä isot ja pienet muutokset ovat väistämättömiä, mutta miten pääsemme niistä läpi ja eteenpäin, siinä on ihmisten välillä paljon eroja. Sitä taitoa on kuitenkin mahdollista kehittää.

Mennyt syksy kallistui omalta osaltakin välillä suorittamisen ja oravanpyörän puolelle, jonka vauhdikkuudessa oli välillä vaikeaa löytää aikaa omalle hyvinvoinnille ja liikunnalle kurahousurallin ja silmätulehdusten keskellä, joten nämä hyvinvointiaiheet eivät ole missään määrin loppuun koluttu, vaan joka viikkoisia tekoja ja valintoja siihen liittyy. Tiedän, että siellä lukijoissani on monia, joita kokonaisvaltainen hyvinvointi kiinnostaa ja koskettaa – niin haasteineen kuin hyvän olon endorfiineina.

Toivotan sinulle iloista uutta vuotta 2019 – nautitaan vastaantulevista päivistä ja mennään kohti unelmia! Ihanaa, että olet siellä. <3

Lämmöllä, Hilla

Instagramissa @hillasblog

+21

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *