Kaupallinen yhteistyö Salpausselän kisojen kanssa.

Kuten Instagram-tarinoistani saatoit viikonlopun aikana nähdä, olimme koko perhe lauantaina Lahden urheilustadionilla seuraamassa Salpausselän kisoja. Valitsimme kisapäiväksi juuri lauantain siitä syystä, että meitä kiinnosti erityisesti sprinttihiihto.

Olen ollut Salppurin kisoissa useampana vuonna aikaisemminkin, mutta miehelleni Danielille tämä oli ensimmäinen kerta. Sain siis myös kuulla kommentteja, miltä tapahtuma tuntui ensikertalaisesta.

Lähdimme kisoihin lauantaina lapsen päiväunien jälkeen. Olimme katsoneet ohjelmasta, että sprinttihiihdot alkoivat kello 14:30, joten saavuimme pelipaikoille juuri sopivasti sprinttihiihtojen finaalien startattua.

Tunnelmaa Salpausselän kisojen katsomossa

Meillä oli liput B-katsomoon urheilustadionin takakaarteeseen, mistä oli hyvät näkymät kentälle, screenille sekä loppusuoran tapahtumiin. Katsomossa liput liehuivat, lehmänkellot kilkattivat ja kannustushuudot raikasivat tuttuun tapaan! Ne ovat juurikin asioita, jotka nostattavat aitoa kisatunnelmaa paikan päällä.

Nykyaikana urheilua on helppo seurata television kautta kotisohvaltakin, mutta onhan se aivan toisenlainen kokemus olla livenä paikan päällä ja katsoa huippu-urheilua aitiopaikalta. Erityisesti Salapusselän kisoissa vauhdikasta sprinttihiihtoa on mielenkiintoista seurata, koska siinä tapahtuu koko ajan ja hiihtäjät näkyvät paljon myös stadionilla. Ja on se maailman kärjen hiihtovauhti vaan omaa luokkaansa, ei sitä televisiosta niin helposti hahmota, mikä se todellinen vauhti onkaan, mutta paikan päällä sen sai kokea ihan omin silmin.