Lasten vaatekaappi valmiina syksyyn – 5 meille tärkeää asiaa lastenvaatteissa

Kaupallinen yhteistyö Polarn O. Pyret.

Meillä on ollut ihanan pitkä kesäloma yhdessä kotona, mutta ensi viikolla meilläkin palataan arkeen. Joskin vähän erilaiseen arkeen kuin ennen kesää. Pikkuässä palaa päiväkotiin kolmeksi lyhennetyksi päiväksi – yhteensä 20 tuntia viikossa. Minä pääsen suhaamaan vaunujen kanssa kodin ja päiväkodin väliä sekä harjoittelemaan uusia päivärytmejä kahden lapsen kanssa. 

Arkeen palaaminen vaatinee kurkistuksen myös lasten vaatekaappiin. Kesä ja d-vitamiini ovat tehneet tehtävänsä; kasvattaneet meidän taaperoa siinä määrin, että viime kevään vaatteet saa säilöä pikkusiskon käyttöä odottamaan.

Näin syksyn kynnyksellä kesämekkojen ja t-paitojen tilalle olisi löydyttävä jälleen jotain lämpöisempää, arkeen käytännöllistä ja tyttömäisen kivaa. 

Tässä postauksessa kerron viisi asiaa, joita meidän perhe arvostaa lastenvaatteissa ja muutoinkin lasten vaatehuollossa. Jaan teille myös tämän kivan OTA 3 MAKSA 2 -edun lasten pitkähihaisista paidoista. Polarn O. Pyretin vaatteet edustavat monilta osin juuri niitä asioita, joita lasten vaatettamisessa pidämme tärkeinä.

Mitkä ovat meidän perheelle tärkeitä asioita lastenvaatteissa?

1. Laadukkaat materiaalit kestävät käyttöä

Lastenvaatteissa materiaalien tulee tuntua mukavilta lapsen päällä. Siksi suosin sisävaatteissa pääosin puuvillaa ja parhaimmassa tapauksessa luonnonmukaisesti tuotettua luomupuuvillaa, joista monet Polarn O. Pyretin vaatteetkin ovat valmistettu.

Puuvilla ei nyppyynny ja sitä on helppo huoltaa pesukoneessa pyörittäen. Useimmiten puuvilla säilyy hyvänä – niin hyvänä kuin se voi lasten vauhdikkaassa arkikäytössä pysyä. Kun materiaalin joukossa on hiukan elastaania, tulee puuvillasta mukavan joustava ja trikooleggaritkin pysyvät menossa mukana.

Nämä kuvan trikoopaidat edustavat materiaalin puolesta juuri sitä, mitä lasten pukemisessa suosimme. Pikkuässälle nappasin pitkähihaisia trikoopaitoja kolmessa eri värissä tämän OTA 3 MAKSA 2 -edun hyödyntäen sekä yhteensopivia puuvilla-leggingsejä. Tällaiset vaatteet toimivat niin kotona kuin päiväkodissa.

2. Toiminnallisuus ja käytännöllisyys helpottavat pukeutumista

Toiminnallisuus ja käytännöllisyys ovat arvoja, jotka yhdistän lastenvaatteisiin. Sujuva arki vaatii sujuvaa pukeutumista. Tässä pikkulapsiarjessa yritämme optimoida niin ruokakaupassa käynnit kuin siivoamisen, mutta yhtälailla lasten vaatekaappi kuuluu tämän optimoinnin piiriin.  

Toiminnallisuus ja käytännöllisyys tarkoittavat selkeitä arkivaatteita, yhteensopivia kuoseja ja helppohoitoisuutta. Plussaa tietenkin myös siitä, että lapsen olisi mahdollista pukea vaatteitaan päälleen ihan itse.

3. Laatu – vähemmän on enemmän

Panostamme lastenvaatteissa mieluummin laatuun määrän sijaan. Tällä en kuitenkaan tarkoita, että vaatteisiin pitäisi laittaa rahallisesti isoja summia, vaan ennemminkin sitä, ettei vaatteita tarvitse olla määrällisesti paljon. Lapset kasvavat nopeasti, siksi yhtä vaatekokoa ei tarvitse hamstrata kovin montaa. Yritämme pitää lasten vaatekaapissa sellaista sopivaa määrää vaatteita siitäkin syystä, että järjestystä ja siisteyttä olisi mahdollista ylläpitää. 

Noin puolivuosittain teen inventaarion lasten vaatekaappiin, jolloin siirrän pieneksi jääneet vaatteet jemmaan varastoon ja samalla käyn läpi, mitä uutta tarvittaisiin tilalle. Nyt kesän jälkeen tarvetta oli juurikin käytännöllisille arki- ja päiväkotivaatteille sekä syksyä silmällä pitäen pitkähihaisille. 

4. Kauniita värejä – hillittyjä kuoseja

Polarn O. Pyretin syysuutuuksissa on ihania kuoseja, suloisia yksityiskohtia ja herkullisia värejä – paljon valinnan varaa monenlaiseen makuun. Syksyllä kaikki murretut ja tummemmat sävyt tuntuvat jälleen houkuttelevilta. Suosin tyttärien pukemisessa kauniita värejä ja hillittyjä kuoseja. Vauvalla toimii vielä hyvin vaalean sävyt, mutta isomman kanssa pitää hiukan miettiä sitäkin, ettei vaatteet näyttäisi likaisilta heti aamupalan jälkeen. Raidat, pilkut ja kukkakuosit antavat siinä mielessä vähän armoa.

Isoista printtikuvioista tai -teksteistä en niinkään välitä – mieluummin kivaa kuosia, yksiväristä tai rauhallista tyyliä. Erilaisilla väreillä saa sitten vaihtelua ja pienillä yksityiskohdilla korostettua tyttömäisyyttä, jos sellaista haluaa.

Tällä hetkellä Pikkuässä on mekkojen pauloissa. Mekot kulkevat nimellä ”pinsessavaate”. Mekkopäivinä kuuluu äänekäs toive: ”Tänään haluaisin olla pinsessa!”

5. Kierrätys ja ekologisuus antavat vaatteille pitkän iän

Olemme saaneet osan vaatteistamme ystäviltä käytettynä, mutta en itse juurikaan juokse käytettyjen vaatteiden perässä kirpputoreilla. Siitä huolimatta ekologisuus ja kierrättäminen ovat nykypäivänä asioita, joita parhaani mukaan ajattelen erityisesti lastenvaatteissa. Ne kun jäävät nopeasti pieniksi. 

Kuten aiemmin mainitsin, panostamme laatuun määrän sijaan ja pidämme vaatteista hyvää huolta, jotta niistä olisi iloa vielä tuleville sukupolville; myöhemmin pikkusiskolle ja ehkä tulevaisuudessa sukulaisten tai ystävien lapsille. Säilömme pieneksi jääneitä vaatteita varastoon kokojen mukaan, ja oikein innolla odotan, että tulevaisuudessa saan laittaa hyvän kiertämään ja ojentaa vaatesäkin jollekin toiselle perheelle. 

Täältä pääset vielä kurkkaamaan tuon edun ja kaikki pitkähihaiset paidat, jos kesäaurinko on tehnyt teilläkin tehtävänsä ja etsinnässä on laadukkaita arkivaatteita.

Mukavia hetkiä näin kesän ja syksyn kynnyksellä keikuttaessa.

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

+9

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *