Gluteeniton banaanikakku on toiminut tänä viikonloppuna meidän herkkuna kahvin kanssa. Leivoin banaanikakun perjantai-iltana äkkiseltään, kun keittiön pöydällä pyöri kolme tummunutta banaania hylätyn näköisinä. Lopputuloksesta tulikin tosi mehevä ja sopivan makea; sen verran hyvä, että uskallan jakaa ohjeen teillekin. Tein banaanikakun vieläpä glueenittomista kaurajauhoista, joten ohje sopii keliaakikoillekin.

Gluteeniton banaanikakku

3 tummunutta banaania (mitä tummempi sen parempi)
3 kananmunaa
0,5 dl maustamatonta jugurttia
100 g sulaa voita
1 dl mantelijauhoja
4,5 dl gluteenittomia kaurajauhoja
2 tl soodaa
0,25 tl suolaa
2 tl vanilijasokeria
1 dl sokeria
kourallinen pekaanipähkinöitä

päälle koristeeksi halkaistu banaani, puolikas tai kokonainen

Sekoitin blenderissä banaanit, munat, jugurtin, pähkinät ja sulan voin. Ajoin massan tasaiseksi. Sen jälkeen sekoitin kuivat aineet keskenään ja lisäsin kaikki kuivat aineet joukkoon. Sekoitin taikinan takaiseksi ja kaadoin vuokaan, jonka olin vuorannut leivinpaperilla.

Uunissa banaanikakku sai olla 190 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes oli päältä sopivan ruskea. Kokeilin vielä tikulla, että kakku oli sisältä kypsä. Banaani jättää kakun kuitenkin herkullisen meheväksi.

-Hilla

Instagramissa @hillasblog.

Täältä lisää herkullisia leivontaherkkuja.