Kaupallinen yhteistyö Addnature.

Meidän perhe tykkää ulkoilla ja harrastaa niin kutsuttua matalan kynnyksen retkeilyä. Useimmiten ulkoilemme kotipihalla, lähimetsässä tai leikkipuistossa, mutta sen lisäksi on kiva lähteä joskus vähän syvemmälle luonnon helmaan.

Meillä täällä Suomessa on upeat mahdollisuudet retkeilyyn: Terveysmetsä-hankkeen mukaan keskivertosuomalaisella on matkaa metsään noin 600 metriä ja puolella Suomen väestöstä vain 200 metriä. Metsät ja luonto on lähellä meitä!

Retkeilyä lasten kanssa

Kun sanon syvemmälle luonnon helmaan, tarkoitan sellaista matalan kynnyksen retkeilyä, jota on helppo toteuttaa pienten lasten kanssa lähikohteisiin. Kaupungeistakin löytyy suojeltuja ulkoilualueita ja luontopolkuja, joiden saavutettavuus on tehty helpoksi.

Helsingissä sellaisia on tarjolla metro- ja ratikkareitin varrella, esimerkiksi Mustikkamaa ja Seurasaari tai isommat ulkoilualueet Vuosaaren merimaisemissa. Näin vain muutamia mainitakseni.

Meillä täällä Kirkkonummella matalan kynnyksen retkeilykohteita lasten kanssa ovat Meikojärven, Linlon ja Porkkalanniemen ulkoilualueet. Autolla pääsee isolle parkkipaikalle ja lyhyen kävelymatkan päässä aukeaa kauniita järvi- tai merimaisemia.

Ulkoilualueilla on usein myös grillipaikkoja ja luonnon kallioita, joille voi pysähtyä syömään eväitä, kun nälkä kurnii vatsassa. Tällä viikolla kävimme retkellä Porkkalanniemessä, mistä nämä kuvatkin ovat.

Varusteet kunnossa säällä kuin säällä

Toimivat, laadukkaat ja säänkestävät varusteet ovat retkeilyssä kaiken a ja o. Tai helpottavat ainakin lasten kanssa touhuamista taivasalla.

Addnature on osa Internetstores-verkkokaupparyhmää, joka on yksi Euroopan johtavista ulkoilu- ja retkeilyvarusteverkkokaupoista. Verkkokauppaa selatessani kävi nopeasti ilmi tuotteiden laajuus: vaihtoehtoja todellakin löytyy ja monenlaista tarviketta ulkoiluun, retkeilyyn ja treenaamiseen. Verkkokaupan valikoima on monipuolinen ja tuotteet laadukkaita.

Totuuden nimissä itselleni tuli kauhea retkikuume selatessani sivuilla telttoja, makuupusseja ja retkikeittimiä! Lapin tuntureiden sijaan pysyttäydymme kuitenkin lasten kanssa edelleen matalan kynnyksen retkeilyssä. Varsinkin kun perheeseemme kuuluu vasta viiden viikon ikäinen vauva. Hän kulkee kätevästi rintarepussa.

Addnaturen verkkokauppa on visuaalisesti selkeä, mikä helpottaa tuotteiden selailua. Vaihtoehtoja oli helppo vertailla. Löysin nopeasti tarvitsemani ja haluamani tuotteet. Kaupoilla kiertelyn sijaan voi vain klikata verkkokaupasta tarvittavat jutut mukaan ja käyttää saman ajan metsäretkeen.  On kätevää, kun retkeilytarvikkeita saa näin monipuolisesti yhdestä paikasta.

Vaatteiden tulee olla syksyllä lämpimiä ja hengittäviä sekä tarvittaessa suojata sateelta ja tuulelta. Kantovälineiden, niin reppujen kuin rinkkojen, tulee olla mukavia selässä ja helppoja kannettavia.

Käytännölliset ruokailuvälineet helpottavat lasten kanssa metsässä ruokailua, vaikka tällä kertaa meillä olikin paperiset kertakäyttölautaset mukana. Seuraavaksi haluaisin satsata toimiviin retkiastioihin! Termospullot ja – kupit pitävät niin ruuan kuin juoman lämpimänä.

Itse tilasin tällä kertaa teräksisen termospullon, koska toinen termoksemme on pyhitetty kahville ja tämä uudempi nyt sitten Pikkuässän mehulle tai kaakaolle. Termoksen lisäksi löysin KariTraan juoksutakin, joka toimii hyvin myös retkeilyssä kuoritakin alla.

Koko perheen iloksi tilasin kevyen riippukeinun, jonka voi ottaa mukaan päiväretkille ja kiinnittää helposti puihin retkipaikalla. Se ei nimittäin paljoa paina ja menee pieneen tilaan keveytensä ansiosta!

Addnature saa minulta kiitosta myös nopeasta toimituksesta. Jo pari päivää tilauksen jälkeen sain noutaa tuotteet postista ja otettua retkeilykamat käyttöön.

Me Addnaturella olemme intohimoisia ulkoilmaihmisiä ja vietämme mahdollisimman paljon aikaa raikkaassa ulkoilmassa. Olipa kyseessä sitten kiipeily, vaellus, telttailu tai vesiurheilu, meiltä löytyy asiantuntija joka lajista vahvistamaan tietämystämme. Meille ei kuitenkaan ole tärkeintä itse nauttia ulkoilusta, vaan myös jakaa intomme ja osaamisemme asiakkaidemme kanssa.

Asiantuntijamme testaavat suurimman osan tuotteista itse, jotta voimme olla varmoja niiden laadusta. Tiiviin yhteydenpidon ansiosta meillä on aina ajankohtaista tietoa ulkoiluvaatevalmistajien uutuuksista ja alan uusista tuulista.” – Addnature

Luonnon rauhoittava voima

Olemme Danielin kanssa huomanneet, että metsässä ja luonnossa lapsikin rauhoittuu. Ihan silminnähden. Kohta 3-vuotias Pikkuässä ei koskaan valita metsässä tylsyyttä tai sano meille, että voisimmeko keksiä tekemistä tai leikkejä hänelle. Luonto hoitaa sen kuin itsestään.

Metsä kai virittää lapsen mielen jollain tavalla uuteen vinkkeliin ja yhtäkkiä ympärillä onkin paljon kaikkea mielenkiintoista: kävyt, metsäpurossa soliseva vesi, kepit, kiipeilykivet ja -kalliot, puut ja eläimet.

Kaikki äänet, hajut, tuoksut ja tunteet tekevät retkestä kokemuksen.

Ja onhan se ihan tieteellisestikin todistettu, että luonnolla on ihmiseen rauhoittava vaikutus. Jo 20 minuutin oleilu metsässä tyynnyttää ja saa ihmisen sykkeen ja verenpaineen laskemaan. Rentoutuminen vie koko keskushermostolle rauhoittavia viestejä ja sitä kautta maadoittaa mieltä ja kehoa.

Vanhempien tehtäväksi jää lähinnä huolehtia siitä, että eväitä riittää, ja ettei käveltävä matka ole pienelle lapselle liian pitkä. Siihenkin voi toki varautua kantorinkalla. Kun pienen retkeilijän jalat uuvahtaa, voi loppumatkan kulkea iskän tai äidin selässä. Katsella kantorinkasta maisemia tai ummistaa silmänsä.

Loppuun haluan vielä muistuttaa, että lasten kanssa herkulliset eväät ovat usein paras osa retkeä! Ainakin meidän kokemuksen mukaan hyvien eväiden houkuttelevalla voimalla jaksaa kävellä grillipaikalle asti. Eväiden ääressä olemme viettäneet kivoja yhteisiä hetkiä, eikä takaisin kotiin ole kiire, kun ruokahuollon voi hoitaa pihalla. Kaikki maistuu ulkona paremmalta.

Kun kyseessä on matalan kynnyksen retkeilyä lasten kanssa, ei eväidenkään tarvitse olla kovin ihmeellisiä. Pääasia on, että nälkä lähtee ja verensokeri pysyy tasaisena.

Tällä kertaa meillä oli mukana nuotiolle makkaraa, lisäksi perunasalaattia, sämpylät, minitomaatteja, porkkanoita ja smoothiet sekä termoskahvin kanssa pullat. Lapselle lisäksi mehua ja rusinoita. Kahveja lukuun ottamatta saimme kaiken näppärästi mukaan kaupasta, jonne pysähdyimme matkan varrella.

Näillä ajatuksilla ja verkkokauppavinkeillä haluan toivottaa kaikille mukavia retkiä ja pian myös syksyn ruskan kauniita värejä luonnossa!

Instagramista minut löytää nimellä @hillasblog, jaan siellä silloin tällöin retkikuulumisia ja stooreja metsän siimeksestä.

-Hilla

 1. Maija 15.8.2019 at 11:46 - Reply

  Moi! Ihana postaus! Lapsen kanssa metsässä on kyllä mukavaa. Miten olette hoitaneet potta-asiat retkellä? Meillä 2-v ei vielä osaa käydä puskapissalla, tämä rajoittaa retkeilyä kun pottaa ei oikein viitsisi kantaa mukana..

  • Hilla 15.8.2019 at 12:21 - Reply

   Moi Maija! Voi miten kiva kuulla, että tykkäsit. :) En olekaan tuota asiaa tullut niin ajatelleeksi, kun puskapissatus on onnannut meillä ja joskus isompikin hätä ollaan tehty lapsen kanssa metsään. Mutta ymmärrän, se oma potta on kyllä tärkeä juttu ja usein se lemppari käydä asioilla. Ehkä kevyt potta voisi kulkea vaikka rinkan lenkussa metsään mukana? Huomasin myös, että tuolla Porkkalanniemessä oli vessoja (huusseja) sekä parkkiksella että grillipaikalla. Mutta huusseihin taas meidän lapsi ei suostu, valitsee mieluummin puskapissan niiden kahden väliltä. :) Mukavaa loppukesää teidän perheelle! <3

 2. Jenni 18.8.2019 at 23:14 - Reply

  Ihania kuvia, välittyi iloinen mieli tännekin :) Itse retkeilen paljon koirani kanssa, nyt tosin jäänyt vähemmälle luonnollisesta syystä. Kyllä metsä on täynnä virikkeitä koirallekin. 12-vuotias vanhus nuorentuu kerralla, mennä vipeltää siihen tahtiin ja haistelee, ettei perässä pysy. Kotona sitten on väsynyt, mutta onnellinen koira.

Seuraa Instagramissa