Kaupallinen yhteistyö Addnature.

Meidän perhe tykkää ulkoilla ja harrastaa niin kutsuttua matalan kynnyksen retkeilyä. Useimmiten ulkoilemme kotipihalla, lähimetsässä tai leikkipuistossa, mutta sen lisäksi on kiva lähteä joskus vähän syvemmälle luonnon helmaan.

Meillä täällä Suomessa on upeat mahdollisuudet retkeilyyn: Terveysmetsä-hankkeen mukaan keskivertosuomalaisella on matkaa metsään noin 600 metriä ja puolella Suomen väestöstä vain 200 metriä. Metsät ja luonto on lähellä meitä!

Retkeilyä lasten kanssa

Kun sanon syvemmälle luonnon helmaan, tarkoitan sellaista matalan kynnyksen retkeilyä, jota on helppo toteuttaa pienten lasten kanssa lähikohteisiin. Kaupungeistakin löytyy suojeltuja ulkoilualueita ja luontopolkuja, joiden saavutettavuus on tehty helpoksi.

Helsingissä sellaisia on tarjolla metro- ja ratikkareitin varrella, esimerkiksi Mustikkamaa ja Seurasaari tai isommat ulkoilualueet Vuosaaren merimaisemissa. Näin vain muutamia mainitakseni.

Meillä täällä Kirkkonummella matalan kynnyksen retkeilykohteita lasten kanssa ovat Meikojärven, Linlon ja Porkkalanniemen ulkoilualueet. Autolla pääsee isolle parkkipaikalle ja lyhyen kävelymatkan päässä aukeaa kauniita järvi- tai merimaisemia.

Ulkoilualueilla on usein myös grillipaikkoja ja luonnon kallioita, joille voi pysähtyä syömään eväitä, kun nälkä kurnii vatsassa. Tällä viikolla kävimme retkellä Porkkalanniemessä, mistä nämä kuvatkin ovat.