Hamahelmiä taaperon kanssa

Mietin aluksi, onko uhka vai mahdollisuus kaivaa tuhat pientä hamahelmeä, levittää ne keittiön pöydälle ja aloittaa askartelu taaperon kanssa. Mutta voi vitsit kun meillä oli mukavaa, ei olisi kannattanut epäillä. Ehkä vähän ällistyinkin, kuinka näin pienikin osaa jo hienosti nypertää hamahelmin kanssa jos mielenkiintoa löytyy.

Tämä hamahelmien kanssa näpertäminen tuntui minusta kuin paluulta omaan lapsuuteen 90-luvulle. 1996 vuonna olen ollut 7-vuotias. Silloin hamahelmet olivat kuuminta hottia, niistä tehtiin vaikka minkälaisia kuvia ja sitten silitettiin kokoon. Veikkaan, että aika monille nämä ovat tuttuja ainakin lapsuudesta. Näin oman lapsen kanssa tuntui ihan hamahelmien renessanssilta.

Tykkään tosi mielelläni tehdä kaikenlaista käsilläni. Nykyään käsitöiden rajoittava tekijä on aika, mutta olen tässä pienen lapsen myötä nuuhkinut uusia mahdollisuuksia. Puuhatessani lapsen kanssa pääsen itsekin tekemään tällaisia kivoja juttuja, kuten nyt vaikka näitä hamahelmiä. Mielessäni alkoi pyöriä jo yhteinen savikurssi ja mitä kaikkea… Olen nopea mielikuvitukseni kanssa.

Meillä hurahti vauhdilla pari tuntia iltapäivällä, kun sihtasimme Pikkuässän kanssa helmiä alustaan vauvan nukkuessa päiväunia. Koen, että en ole äitinä paras leikkijä, mutta ehkäpä musta voisi tulla sellainen askartelumutsi, joka siinä siivellä duunailee itsekin. Ainakin joskus.

Muistan vielä kun Pikkuässä oli pieni vauva ja mietin silloin, että milloinkohan tästä kasvaa niin iso tyttö, että voimme askarrella tai puuhata jotain kivaa yhdessä. Ja nyt on käsillä jo sellainen hetki! Ollaan me toki puuhattu kaikenlaista yhdessä, mutta tänään ensimmäistä kertaa koin sellaisen ahaa-elämyksen kun istuimme kaikessa rauhassa pöydän ääressä, jutustelimme mukavia ja valitsimme kivan värisiä hamahelmiä. Että ahaa, vitsit miten kivaa.

Ihan niitä parhaita hetkiä yhdessä tällaiset. <3

-Hilla

Instagramissa @hillasblog.

25+

You may also like

6 kommenttia

 1. Oi, muistan niin kun itse päiväkoti iässä tehtiin päiväkodissa hamahelmistä kyseisiä kuvioita 🙂 Taitaa muutamia taideteoksia olla vieläkin tallella. Pakkohan se oli kotiinkin pyytää hamahelmiä 😀 Tämä oli 2000-luvun alussa. Nyt rupesi itseäkin kiehtomaan hamahelmillä askartelu, löytyisi varmasti jostain laatikon perukoilta tarvikkeet.

  0
  1. Hehee! Ihania ja aika samanlaisia muistoja siis sielläkin! <3 Sieltä ne tulee vielä uudelleen. ;) Kaunista syksyn jatkoa sinulle. :) /Hilla

   0
 2. Hamahelmet ovat kyllä koukuttavaa puuhaa niin lapsille kuin aikuisillekin! Vinkkaan vielä pienemmille lapsille suunnitelluista Hama maxesta. Niissä helmet ovat isompia ja ovat joidenkin lasten mielestä mukavampia ja helpompia käyttää alkuun! 🙂 Mukavia askarteluhetkiä!

  0
  1. Heips Suvi. <3 Pahoittelut kun kommenttiisi vastaaminen on kestänyt, mutta kiitos tuosta vinkistäsi. :) Täyttypä joskus tutkiskella kaupoilla, että millaisia nuo hieman isommat olisivat. Pienelle nuo "tavalliset" hamahelmet ovat tosiaan aika pieniä, mutta hyvin niilläkin pärjättiin. :) Kiitos ja kaunista syksyä sinne Sinulle.<3 /Hilla

   0
 3. Toi on niin koukuttavaa! Pinterestiin kun kirjoittaa hama beads ni löytyy vaikka mitä. Mä oon mallista tehnyt tyttärelle my little ponyt ja halinallet. Ja hauskintahan tässä on, että joskus tein hama helmiä 23. 00 kun lapset nukkui 😀

  0
  1. Moikka Anu! Ja niin on. 😀 Kiitos tuosta vinkistä, pitääkin mennä Pinterestiin tutkimaan ja inspiroitumaan lisää. Hamahelmiä lasten mentyä nukkumaan, hehee, ihan parasta! <3 Kaunista syksyä Sinulle ja teidän perheelle. <3 /Hilla

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *