Kaupallinen yhteistyö KIVAT.

Pyöriminen, hyppiminen, juokseminen, kiipeileminen, pysähtyminen, väistäminen, liukuminen, kinkkaaminen, laukkaaminen, ojentaminen, kieriminen, työntäminen, vierittäminen, loikkiminen, pompottaminen, kiinniottaminen, koukistaminen. Luettelin sinulle juuri lapsen motorisia perustaitoja, joille otollisimpia kehitysvuosia ovat ikävuodet 2-7. (lähde)

Kun miettii paikkoja, missä nuo motoriset perustaidot luonnollisesti ja helposti kehittyy, ei tarvitse kovin kauaa ihmetellä, miksi myös ulkoilu on pienelle lapselle niin tärkeää ja kehittävää.

Minulta silloin tällöin Instagram stoorien kautta kysytään, että mitä me puuhataan ulkona lapsen kanssa? Ja millä tavalla me saamme ajan kulumaan ulkona? Erinomainen kysymys, johon voisin vastauksena luetella metsäretket, hiekkalaatikot, leikkipuistot, keinut, liukumäet, kiipeilytelineet, metsät, kalliot, puunrungot, kannot, kivet, rannat, polut, pellot, ojat. Mutta itseasiassa vastaus on se, että leikki-ikäiselle lapselle kun avaa ulko-oven, niin leikkimahdollisuuksia on joka puolella.

Liike, liikunta, aktiivisuus, tekeminen, puuhaaminen ja kokeminen on pienelle lapselle todella luontaista – ulkoillessa nuo lapsen fyysiset tarpeet liikkumiseen pääsevät kukoistamaan.