Uudet liikuntasuositukset aikuisille on päivitetty. Suurin muutos edellisiin on siinä, että nyt myös hyötyliikunta ja kevyt arkiliikunta on otettu huomioon tuossa liikuntapiirakassa – niillekin annetaan arvoa. Ja hyvä niin! Täällä kotona äippälomalla kahden pienen kanssa ei kerkiä liikaa peppua penkkiin laskea, joten en ole niistä istumisen vaaroista huolissani just nyt ollenkaan.🙆‍♀️

Tänäänkin olen saanut ulkoilla aamupäivällä 2 tuntia lapsen kanssa, laittaa lounasta, vähän siivoilla iltapäivällä (olohuoneesta majan pois, ripustaa pyykit, vaihtaa vaippaa jne.), tehdä Prismassa ruokaostokset ja kävellä pienen matkan. Daniel lähti just lasten kanssa leikkipuistoon ja mulle olisi tarjoutunut tilaisuus lähteä liikkumaan, mutta just nyt oma liikuntapiirakkani kehottaa hetkeksi istumaan.

Keittiön kuva liittyy siinä mielessä aiheeseen, että näin äippälomalla tämä huushollin jonkinlaisessa järjestyksessä pitäminenkin on itseasiassa osa sitä viikon arkiaktiivisuutta. Viime äippäloman jälkeen juoksin puolimaratonilla ennätykseni, vaikka olin juossut määrällisesti vähemmän kuin aikaisemmin. Arkiaktiivisuus oli sen sijaan ollut huomattavasti suurempi. Tajusin itsekin alkaa arvostaa hyötyliikuntaa enemmän.

Sana liikuntapiirakka on ehkä huvittava, mutta omaa sellaista kannattanee hetki tuumailla ja laskeskella, miten suosituksissa mainitut uni, arkiaktiivisuus, sydämen sykettä kohottava liikunta, rasittava liikunta ja lihaskunto arjessaan toteutuu. Oli myös ilahduttavaa, että uni oli otettu koko liikuntapyramidin peruskiveksi. Kaikki lähtee loppujen lopuksi unesta ja levosta.💖 Kivoja liikuntahetkiä tähänkin viikkoon sinulle. 🙋🏻‍♀️ Arkisia tai hikisempiä!

UKK-instituutin sivuilla on myös testi, jolla voi testata miten oma liikunta suhteutuu suosituksiin.

-Hilla

Instagramissa @hillasblog.