Haluan tällä kertaa nostaa esille Kiinnostavat yrittäjänaiset -postaussarjassa, valokuvaaja Pauliina Tähkäpään. Pauliina on hiljattain uudistanut brändiään ja ottanut sillä tavalla uutta suuntaa uralleen valokuvaajana. Tulevaisuudessa hän keskittyy naisten tarinoiden esille tuomiseen boudoir-valokuvaajana. Instagramissa hänen käden jälkeään löytää @womankindboudoir-tililtä.

Pauliina on ihana ja lämmin henkilö, joka on kuvannut meidän perhettä monissa tärkeissä hetkissä: kun menimme naimisiin, kun lapsi kastettiin ja kun olin raskaana. Kuvissa muistot säilyy visuaalisina.

Tässä tekstissä Pauliina kiteyttää hienosti, mitä hän boudoir-valokuvaamisesta ajattelee: ”Minulle tärkeää on muuttaa käsitys boudoir-kuvauksesta. Minulle boudoir ei ole ”boobs and bums”, ei todellakaan. Minulle boudoir on kokonaisvaltaista kauneutta ja kykyä nähdä itsensä upeana ja arvokkaana – juuri sellaisena kuin on. Boudoir-kuvaus on pieni pala oikeaa tarinaasi herkimmällä, kauneimmalla ja ikimuistoisimmalla tavalla ikuistettuna, mutta samalla isoin osa sitä tarinaa, jonka muut näkevät.”

Tässä lainaus hänen Instagramistaan: ”On olemassa miljoona erilaista, arvokasta ja ainutlaatuista naista. Näen kauneutta kaikissa ja kaikkialla. Haluan jokaisen näkevän ja löytävän sen myös itsestään. Womankind on naisille, jotka opettelevat rakastamaan itseään, joko ensimmäistä kertaa elämässään tai joka askeleella yhä enemmän. Womankind on paikka vahvoille, upeille, arvokkaille ja riittäville naisille, koska sellaisia me kaikki olemme, eikä sitä kukaan koskaan kerro liikaa.”

Reilu puoli vuotta sitten tömisteli pienen ihmisen jalat ja kädet vielä vatsani sisäpuolella. Nopeasti sen unohtaa, miltä vauvan liikkeet vatsan sisällä tuntuvat, mutta näissä alla olevissa kuvamuistoissa raskausvatsa säilyy. Halusin raskauskuvat ihan itseäni varten, mutta tässä pari palaa niistä. Nämä kuvat Pauliinan ottamia.