Kiinnostavat yrittäjänaiset: valokuvaaja Pauliina Tähkäpää

Haluan tällä kertaa nostaa esille Kiinnostavat yrittäjänaiset -postaussarjassa, valokuvaaja Pauliina Tähkäpään. Pauliina on hiljattain uudistanut brändiään ja ottanut sillä tavalla uutta suuntaa uralleen valokuvaajana. Tulevaisuudessa hän keskittyy naisten tarinoiden esille tuomiseen boudoir-valokuvaajana. Instagramissa hänen käden jälkeään löytää @womankindboudoir-tililtä.

Pauliina on ihana ja lämmin henkilö, joka on kuvannut meidän perhettä monissa tärkeissä hetkissä: kun menimme naimisiin, kun lapsi kastettiin ja kun olin raskaana. Kuvissa muistot säilyy visuaalisina.

Tässä tekstissä Pauliina kiteyttää hienosti, mitä hän boudoir-valokuvaamisesta ajattelee: ”Minulle tärkeää on muuttaa käsitys boudoir-kuvauksesta. Minulle boudoir ei ole ”boobs and bums”, ei todellakaan. Minulle boudoir on kokonaisvaltaista kauneutta ja kykyä nähdä itsensä upeana ja arvokkaana – juuri sellaisena kuin on. Boudoir-kuvaus on pieni pala oikeaa tarinaasi herkimmällä, kauneimmalla ja ikimuistoisimmalla tavalla ikuistettuna, mutta samalla isoin osa sitä tarinaa, jonka muut näkevät.”

Tässä lainaus hänen Instagramistaan: ”On olemassa miljoona erilaista, arvokasta ja ainutlaatuista naista. Näen kauneutta kaikissa ja kaikkialla. Haluan jokaisen näkevän ja löytävän sen myös itsestään. Womankind on naisille, jotka opettelevat rakastamaan itseään, joko ensimmäistä kertaa elämässään tai joka askeleella yhä enemmän. Womankind on paikka vahvoille, upeille, arvokkaille ja riittäville naisille, koska sellaisia me kaikki olemme, eikä sitä kukaan koskaan kerro liikaa.”

Reilu puoli vuotta sitten tömisteli pienen ihmisen jalat ja kädet vielä vatsani sisäpuolella. Nopeasti sen unohtaa, miltä vauvan liikkeet vatsan sisällä tuntuvat, mutta näissä alla olevissa kuvamuistoissa raskausvatsa säilyy. Halusin raskauskuvat ihan itseäni varten, mutta tässä pari palaa niistä. Nämä kuvat Pauliinan ottamia.

Pauliinan haastattelu yrittäjyyteensä liittyen:

Kertoisitko parilla lauseella ensin itsestäsi?

Olen valokuvaaja Pauliina Tähkäpää, olen erikoistunut boudoir-kuvaukseen ja olen ehdottomasti unelma-ammatissani.

Miten ja milloin sinusta tuli yrittäjä ja valokuvaaja?

Kesällä 2015 ystäväpariskuntani pyysi minua kuvaamaan heidän tulevat häät elokuussa 2016. Olin aiemmin kuvaillut vain huvikseni ja blogiini, jota aikoinaan kirjoitin. Suostuttelun jälkeen lopulta suostuin ystäväpariskuntani pyyntöön, kuvasin syksyllä 2015 neljät häät harjoitellakseni ja lopulta kesällä 2016 olin kuvannut jo aika monet häät.

Siitä oikeastaan kaikki lähti ja nyt tammikuussa 2020 ilmestyi uusi brändini Womankind, joka keskittyy erilaisten naisten kuvaamiseen, kehopositiivisuuden levittämiseen ja jokainen on upea – käsityksen hehkuttamiseen. Helmikuussa yritykseni täyttää 4 vuotta, joten pian on yrittäjävuosia takana kokonaiset neljä.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi tai työviikkosi?

Suurin osa työstäni on ”piilotyötä”, joka tapahtuu kotona tietokoneen ääressä editoiden, vastaillen sähköposteihin, suunnitellen markkinointia/sisältöä tai jotain muuta, joka näkyy vähemmän ulospäin. Kesällä kalenterini täyttyy hääkuvauksista, joissa vietän suurimman osan kesälauantaista.

Hääsesongin ulkopuolella viikkoni koostuvat boudoir-kuvauksista ihanien ja upeiden naisten kanssa sekä koneella kuvien editoinnista. Työ on yksinäistä ja itsenäistä, mutta onneksi ympäriltä löytyy kollegoja ja muita yrittäjiä joiden kanssa vaihtaa kuulumisia puhelimitse työpäivän ohessa.

Mikä yrittäjyydessä on ollut vaikeinta ja helpointa sinulle?

Vaikeinta ja ehkä samalla helpointa on ollut itsenäisyys. Saa tehdä kaiken haluamallaan tavalla juuri siihen aikaan kuin itse haluaa, mutta samalla kantaa suuren vastuun täysin yksin tekemisistään. Olen itseoppinut valokuvaaja, joten kaiken oppiminen itse on ollut joskus haastavaa, mutta samalla hirmu palkitsevaa.

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on yrityksesi osalta?

Haluan muuttaa käsitystä perinteisestä boudoir-kuvauksesta ja haluan edistää kehopositiivisuuden sanomaa. Jokainen on kaunis ja upea juuri sellaisena kuin on, muotoon, ihonväriin tai malliin katsomatta.

Uskon, että jokainen on kuvauksen arvoinen. Haluan yritykseni olevan edelläkävijä siinä, että jokainen voisi tuntea olonsa edes hiukan paremmaksi omassa vartalossaan, oli vartalo minkä muotoinen tai kokoinen tahansa. Jokaisen vartalo on uniikki ja ainutlaatuinen ja sen vuoksi mielestäni täydellinen.

Mikä yrittäjyydessä on parasta?

Asiakkaat ja asiakaspalautteet, kohtaamiset ja naisten erilaiset tarinat. Rakastan työni monimuotoisuutta ja erilaisuuden rikkautta. Saan olla osa kuvaamieni naisten tarinaa ja olen siinä matkalla mukana, jossa he ottavat pienen askeleen kohti hyväksyvämpää asennetta omaa kehoaan kohtaan, se on hienoa! Myös yrittäjän vapaus on asia, jota en ihan hetkessä vaihtaisi pois. Tykkään tehdä asiat omalla tavallani ja seistä oman työni takana.

Millaisia terveisiä haluaisit lähettää blogini lukijoille?

Kauneus ei katso muotoa, mallia, painoa tai ikää. Jokainen on kaunis, eikä arvokkuus ole tunne, vaan totuus. Jokainen on riittävä juuri sellaisena kuin on, eikä kenenkään tulisi koskaan muuttaa itseään jonkun toisen vuoksi. Uskon vahvasta kokemukseeni nojaten, että kauniit kuvat ihanan kokemuksen rinnalla voivat olla suuressa osassa siinä matkassa, jonka jokainen kulkee rakastaakseen itseään edes hieman enemmän, juuri sellaisena kuin on.

Lämmin kiitos Pauliina, kun sain haastatella sinua blogiini. <3

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

8+

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *