Uudet kasvisruokakirjani ja muita suosittuja vegekirjoja

Toivoimme joululahjaksi Danielin kanssa kasvisruokakirjaa ja sellaisia iloksemme saimme. Meidän toiveet oli kuultu ja nyt keittiömme keittokirjahyllyä täydentää neljä vegekirjaa, joista ammentaa ideoita niin arkeen kuin juhlaan.

Halusin ihan fyysisen kirjan, vaikka netti onkin nykyään pullollaan reseptejä ja ohjeita. Minusta on kiva, kun kirjan voi avata, selailla kuvia ja lemppariohjeet säilyvät kirjojen ja kansien välissä tallessa.

Erityisen mieluinen lahja oli Kasviksilla, kiitos! -kirja, jossa on avattu kasvisruokailua laajemmassa kontektissa. Kirjassa on erikseen kerrottu muun muassa kasvisproteiinien käytöstä ja siitä, miksi on niin tärkeää syödä monipuolisesti erilaisia kasviproteiineja saadakseen täydellisen aminohappokoostumuksen lihan sijaan.

Kirjassa opetetaan käyttämään monipuolisesti kasviproteiinien lähteinä papuja, linssejä, kikherneitä, kvinoaa, pähkinöitä, erilaisia viljoja, siemeniä ja vihreitä herneitä. Eli juurikin sitä, mikä minulle tässä kasvisruokailussa on vierainta maaperää. Reseptien lisäksi tuossa kirjassa on siis hyödyllistä tietoa raaka-aineista ja vinkkejä siihen, miten kasvisruoasta tehdään monipuolista ravintoaineiden näkökulmasta.

Tuon kirjan lisäksi meiltä löytyy Nyt vegeillään, KetoVege ja Värikästä Vegeä -keittokirjat.

Kysyin myös aiemmin joulukuussa Instagramin storyjen kautta seuraajiltani suosituksia hyviin kasvisruokakirjoihin. Sain pitkän listan hyviä ehdotuksia. Näitä vegekirjoja suositeltiin:

Vege, Riikka Sukula ja Alex Nieminen (tämä kirja mainittiin useamman kerran)

Arkiruokakirja, Elina Innanen (myös @chocochilin kirjoja moni kehui)

Vegaanin keittiössä, Elina Innanen

Yks kaks vege!

Kasvisruokaa viisaasti (ravitsemusasiantuntijoiden kirjoittama, kehuttiin siitä syystä)

Syö hyvä mieli

Syö hyvä olo

Kasvisruokatorstai

Plåtmat

Mera vego

Ännu mera vego

Vegemania

Kasvis, (Hanna Hurtta sai useamman maininnan)

Zeinas Green Kitchen


Ja jottei kirjani jäisi vain keittiön hyllylle seisomaan, olemme luvanneet Danielin kanssa kokeilla noin joka toinen viikko uutta reseptiä.  Ensi viikolle otettaan kokeiluun vegebowlit ja niiden kaveriksi teemme itse hummusta. Löysin lisäksi herkullisen tomaattikeiton reseptin, johon proteiinin lähteeksi oli lisätty valkoisia papuja. Hummus ja valkoiset pavut, siinä jo pari uutta vegejuttua meidän keittiöön kokeiltavaksi.

Kun kohdalle sattuu toimiviksi ja maukkaiksi todettuja reseptejä, niin jaan niitä tänne blogin puolelle sitten. 🙂 Laitetaan hyvä kiertämään.

Huomenna on monilla vielä vapaapäivä kun on loppiainen. Toivotan kuitenkin hyvää uutta viikkoa sekä inspistä vegekokkailuihin! <3

Tämän kasvisruoka-linkin takaa aiheeseen liittyviä tekstejä mun blogissa.

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

+11

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *