Herkullinen itsetehty mysli eli granola on aamupalapöydÀn herkku tai vaikkapa toimiva vÀlipala ennen liikuntaa kauramaidon kera. NÀytin Instagramin puolella stooreissa, miten valmistin tÀtÀ itsetehtyÀ granolaa. Sen jÀlkeen minulta kysyttiin ohjetta, jota ei oikeastaan ole, mutta jotakuinkin nÀin sen teen:

Herkullinen itsetehty mysli eli granola

đŸ„œ leseitĂ€ tai hiutaleita (kaurahiutaleita)
đŸ„œ jotain kuivattua hedelmÀÀ paloiksi leikattuna (kuivattuja aprikooseja)
đŸ„œ pĂ€hkinöitĂ€ oman mieltymyksen mukaan (kĂ€ytin valmista pĂ€hkinĂ€sekoitusta)
đŸ„œ siemeniĂ€ (eilen laitoin kurpitsansiemeniĂ€)
đŸ„œ bonuksena lisÀÀn vĂ€lillĂ€ kuivattuja marjoja, (esim. mustikkaa vai vadelmaa)


Kaikki edellÀ mainitut sekaisin sopivassa suhteessa. Jos haluat hedelmÀisen myslin, laita paljon hedelmÀÀ. Jos pÀhkinÀisen, ole avokÀtinen pÀhkinÀn annostelija.

Lopuksi lorautan seokseen (oliivi)öljyÀ sekÀ makeutuksena hunajaa tai vaahterasiirappia niin, ettÀ kuivat aineet hiukan kostuu. PyörÀytÀn koko granolan sekaisin ja levitÀn uunipellille.

Sitten tyrkkÀÀn granolan uuniin noin 180 asteeseen. Granola saa hieman ruskistua ja kuivaa, mutta ei palaa. Uuniluukulla kannattaa vÀlillÀ kÀydÀ kurkkimassa ja pyörÀyttÀÀ granola kerran ympÀri, niin se paistuu tasaisesti. Aikaa kuluu noin 10-15 minuuttia.

TĂ€tĂ€ syödÀÀn meillĂ€ aamupalalla, vĂ€lipalalla tai iltapalalla jugun ja marjojen kanssa. Herkullista ja terveellistĂ€ sekĂ€ tiedĂ€t tarkalleen, mitĂ€ mysli sisĂ€ltÀÀ! đŸ“đŸ„œTĂ€mĂ€ on sellainen helppo herkku arkeen.

Herkullisen rouskuvia aamupalahetkiÀ toivotellen!

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

KysymyksiÀ ja vastauksia: RAVINTO & RUOKAILU

Miten kasvikset, hedelmÀt ja marjat maistuisi lapsille?

60 x arkiruokaresepti

  1. Elina 8.1.2020 at 15:33 - Reply

    TÀmÀ menee heti kokeiluun. Nyt raskauksien jÀlkeen liikunnan pariin palattua oon huomannut ettÀ tarviaisin vÀhÀn jotain tuhtimpaa ja terveellisempÀÀ aamuun kuin pelkkÀ sÀmpylÀ. Jos tÀstÀ saisi vÀhÀn lisÀÀ puhtia liikuntaan ja pikkulapsiarkeen.

    • Hilla 9.1.2020 at 22:37 - Reply

      Heippa Elina! Kiva kuulla, ettÀ tÀmÀ menee sinulla kokeiluun. :) TÀÀ vois hyvin olla sellainen terveellinen lisÀ sun aamupalasÀmpylÀn kylkeen vaikka paksun jugurtin kanssa. Mysli sisÀltÀÀ myös hyviÀ rasvoja. <3 Kaikkea hyvÀÀ sinne liikuntojen aloittamiseen sekÀ vauhdikkaaseen lapsiarkeen. :) -Hilla

Seuraa Instagramissa