Herkullinen itsetehty mysli eli granola

Herkullinen itsetehty mysli eli granola on aamupalapöydän herkku tai vaikkapa toimiva välipala ennen liikuntaa kauramaidon kera. Näytin Instagramin puolella stooreissa, miten valmistin tätä itsetehtyä granolaa. Sen jälkeen minulta kysyttiin ohjetta, jota ei oikeastaan ole, mutta jotakuinkin näin sen teen:

Herkullinen itsetehty mysli eli granola

ūü•ú leseit√§ tai hiutaleita (kaurahiutaleita)
ūü•ú jotain kuivattua hedelm√§√§ paloiksi leikattuna (kuivattuja aprikooseja)
ūü•ú p√§hkin√∂it√§ oman mieltymyksen mukaan (k√§ytin valmista p√§hkin√§sekoitusta)
ūü•ú siemeni√§ (eilen laitoin kurpitsansiemeni√§)
ūü•ú bonuksena lis√§√§n v√§lill√§ kuivattuja marjoja, (esim. mustikkaa vai vadelmaa)


Kaikki edellä mainitut sekaisin sopivassa suhteessa. Jos haluat hedelmäisen myslin, laita paljon hedelmää. Jos pähkinäisen, ole avokätinen pähkinän annostelija.

Lopuksi lorautan seokseen (oliivi)öljyä sekä makeutuksena hunajaa tai vaahterasiirappia niin, että kuivat aineet hiukan kostuu. Pyöräytän koko granolan sekaisin ja levitän uunipellille.

Sitten tyrkkään granolan uuniin noin 180 asteeseen. Granola saa hieman ruskistua ja kuivaa, mutta ei palaa. Uuniluukulla kannattaa välillä käydä kurkkimassa ja pyöräyttää granola kerran ympäri, niin se paistuu tasaisesti. Aikaa kuluu noin 10-15 minuuttia.

T√§t√§ sy√∂d√§√§n meill√§ aamupalalla, v√§lipalalla tai iltapalalla jugun ja marjojen kanssa. Herkullista ja terveellist√§ sek√§ tied√§t tarkalleen, mit√§ mysli sis√§lt√§√§! ūüćďūü•úT√§m√§ on sellainen helppo herkku arkeen.

Herkullisen rouskuvia aamupalahetkiä toivotellen!

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Kysymyksiä ja vastauksia: RAVINTO & RUOKAILU

Miten kasvikset, hedelmät ja marjat maistuisi lapsille?

60 x arkiruokaresepti

7+

You may also like

2 kommenttia

  1. Tämä menee heti kokeiluun. Nyt raskauksien jälkeen liikunnan pariin palattua oon huomannut että tarviaisin vähän jotain tuhtimpaa ja terveellisempää aamuun kuin pelkkä sämpylä. Jos tästä saisi vähän lisää puhtia liikuntaan ja pikkulapsiarkeen.

    0
    1. Heippa Elina! Kiva kuulla, ett√§ t√§m√§ menee sinulla kokeiluun. ūüôā T√§√§ vois hyvin olla sellainen terveellinen lis√§ sun aamupalas√§mpyl√§n kylkeen vaikka paksun jugurtin kanssa. Mysli sis√§lt√§√§ my√∂s hyvi√§ rasvoja. <3 Kaikkea hyv√§√§ sinne liikuntojen aloittamiseen sek√§ vauhdikkaaseen lapsiarkeen. :) -Hilla

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *