Herkullinen itsetehty mysli eli granola

Herkullinen itsetehty mysli eli granola on aamupalapöydÀn herkku tai vaikkapa toimiva vÀlipala ennen liikuntaa kauramaidon kera. NÀytin Instagramin puolella stooreissa, miten valmistin tÀtÀ itsetehtyÀ granolaa. Sen jÀlkeen minulta kysyttiin ohjetta, jota ei oikeastaan ole, mutta jotakuinkin nÀin sen teen:

Herkullinen itsetehty mysli eli granola

đŸ„œ leseitĂ€ tai hiutaleita (kaurahiutaleita)
đŸ„œ jotain kuivattua hedelmÀÀ paloiksi leikattuna (kuivattuja aprikooseja)
đŸ„œ pĂ€hkinöitĂ€ oman mieltymyksen mukaan (kĂ€ytin valmista pĂ€hkinĂ€sekoitusta)
đŸ„œ siemeniĂ€ (eilen laitoin kurpitsansiemeniĂ€)
đŸ„œ bonuksena lisÀÀn vĂ€lillĂ€ kuivattuja marjoja, (esim. mustikkaa vai vadelmaa)


Kaikki edellÀ mainitut sekaisin sopivassa suhteessa. Jos haluat hedelmÀisen myslin, laita paljon hedelmÀÀ. Jos pÀhkinÀisen, ole avokÀtinen pÀhkinÀn annostelija.

Lopuksi lorautan seokseen (oliivi)öljyÀ sekÀ makeutuksena hunajaa tai vaahterasiirappia niin, ettÀ kuivat aineet hiukan kostuu. PyörÀytÀn koko granolan sekaisin ja levitÀn uunipellille.

Sitten tyrkkÀÀn granolan uuniin noin 180 asteeseen. Granola saa hieman ruskistua ja kuivaa, mutta ei palaa. Uuniluukulla kannattaa vÀlillÀ kÀydÀ kurkkimassa ja pyörÀyttÀÀ granola kerran ympÀri, niin se paistuu tasaisesti. Aikaa kuluu noin 10-15 minuuttia.

TĂ€tĂ€ syödÀÀn meillĂ€ aamupalalla, vĂ€lipalalla tai iltapalalla jugun ja marjojen kanssa. Herkullista ja terveellistĂ€ sekĂ€ tiedĂ€t tarkalleen, mitĂ€ mysli sisĂ€ltÀÀ! đŸ“đŸ„œTĂ€mĂ€ on sellainen helppo herkku arkeen.

Herkullisen rouskuvia aamupalahetkiÀ toivotellen!

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

KysymyksiÀ ja vastauksia: RAVINTO & RUOKAILU

Miten kasvikset, hedelmÀt ja marjat maistuisi lapsille?

60 x arkiruokaresepti

You may also like

2 kommenttia

  1. TÀmÀ menee heti kokeiluun. Nyt raskauksien jÀlkeen liikunnan pariin palattua oon huomannut ettÀ tarviaisin vÀhÀn jotain tuhtimpaa ja terveellisempÀÀ aamuun kuin pelkkÀ sÀmpylÀ. Jos tÀstÀ saisi vÀhÀn lisÀÀ puhtia liikuntaan ja pikkulapsiarkeen.

    1. Heippa Elina! Kiva kuulla, ettĂ€ tĂ€mĂ€ menee sinulla kokeiluun. 🙂 TÀÀ vois hyvin olla sellainen terveellinen lisĂ€ sun aamupalasĂ€mpylĂ€n kylkeen vaikka paksun jugurtin kanssa. Mysli sisĂ€ltÀÀ myös hyviĂ€ rasvoja. <3 Kaikkea hyvÀÀ sinne liikuntojen aloittamiseen sekĂ€ vauhdikkaaseen lapsiarkeen. 🙂 -Hilla

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *