Olohuoneen lasiset pariovet: remppa & budjetti

Meidän olohuoneen pariovet ovat nyt valmiit ja kaikki listat paikallaan. Pariovien yksityiskohtia ja mallia on kysytty sen verran, että päätin jakaa täällä blogissa kaikille nuo tiedot samalla kertaa. Miten rempan teimme? Mitkä ovet ovat kyseessä? Olemmeko muutokseen tyytyväisiä? Mitä muutos maksoi?

Olohuoneen lasiset pariovet

Ensinnäkin sanoisin, että tämä oli iso muutos koko kodin ilmeeseen melko pienellä vaivalla ja budjetilla. Homevialaura-blogissa olin ihaillut koko kotiin ilmettä antavia lasisia pariovia. Samoin vanhemmillani ovat lasiset pariovet olohuoneen ja kirjastohuoneen välissä. Olin napannut pariovi-idean alitajuntaani jo parisen vuotta sitten, mutta toteutus oli vain odottanut sopivampaa aikaa.

Muutimme nykyiseen kotiimme 2,5 vuotta sitten, jolloin oviaukon paikalla oli alkuperäinen muovinen haitariovi. Haitariovi näkyi olohuoneeseen, avokeittiöön ja eteiseen asti ja oli tavallaan kotimme paraatipaikalla. Alusta asti vanha haitariovi oli sellainen asia, jonka halusimme jossain vaiheessa vaihtaa. Muovisen haitarioven äänieritys oli olematon ja sen huomasin usein mieheni, joka teki kyseisen oven takana etätöitä meidän ollessa kotona.

Olemme rempanneet kodissa pieniä asioita ja yrittäneet pitää budjetin pienenä. Mietimme oviaukkoon paria erilaista vaihtoehtoa, mutta lopulta päädyimme kustannuksiltaan pienimpään: tee se itse -remppaan (joka vaatisi meiltä vain aikaa ja viitseliäisyyttä) sekä valmiit pariovet laseilla suoraan Bauhausista. Halusimme, että luonnonvalo kulkisi työhuoneesta olohuoneeseen, joten päädyimme kirkkaisiin lasioviin.

Valitsimme nämä Jeld-Wen 8 + 8 ristikolla, kirkaslasiset pariovet, jotka ovat valmiit ovet ja ne vain asennetaan karmeineen oikean kokoiseen aukkoon, 130 cm leveys x 210 cm korkeus.

Vanha oviaukko oli korkeudeltaan juuri oikean kokoinen, mutta leveyssuunnassa 8 senttiä liian kapea. Oviaukkoa oli suurennettava, joten mieheni sirkkelöi seinästämme kahdeksan senttimetrin palan pois. Seinä oli kipsilevyä, joten siinä sirkkelöidessä ilmavirta heitti kipsipölyä ympäri asuntoa, mutta siitäkin selvittiin imuroinnilla ja kaikkien pintojen pyyhkimisellä.

Kun oviaukko oli oikean kokoinen ja seinän metallista tukirankaa oli siirretty sama kahdeksan senttiä, asensimme oven karmit paikoilleen. Tämän jälkeen ovet vain nostettiin saranoilleen paikoilleen. Mnäaalasimme seinän ja lopuksi laitoimme karmien ympärille valkoiset listat. Muutoksen teki Daniel ja minä autoin niissä kohdin, joissa tarvittiin vähän toista käsiparia.

Mikä oli muutoksen budjetti?

Pariovet kirkkaalla, karkaistulla lasilla maksoivat 599 €, karmit 59 € ja kahva 9 €. Koko muutoksen hinta yhteensä 667 euroa. Lisäksi karmien ympärille tuli valkoiset listat, mutta listoja meiltä löytyi edellisen asukkaan jemmaamana varastosta. Niiden hinta olisi ollut muutama euro lisää.

Mielestämme muutos on onnistunut ja olemme olleet siihen tyytyväisiä. Olohuoneesta ovet näkyvät moneen suuntaan kotiamme, heti jo kotiin saapuessa eteisestä. Vaikka joskus kotimme myisimme, niin uskon näillä pienillä asioilla olevan yllättävänkin iso vaikutus ensivaikutelmaan ja siihen, mikä fiilis kodista syntyy. Onko näkymänä muovinen hontelo haitariovi, vaiko täyspuiset lasipariovet.

Aurinkoista viikonlopun alkua toivottaen,

Hilla

Instagramissa @hillasblog.

+22

You may also like

6 kommenttia

 1. Ai vitsi, miten nätit nuo pariovet ja ihana kun valopääsee läpi. Tuollaiset kun itsekin vielä jonain päivänä saisi. Ne on olleet oma haave lapduudesta saakka 🙂

  +1
  1. Hyvä haave sulla ja toteuttamisen arvoinen, kun paikka löytyy! 🤗 Nuo kyllä tuo kotiin tunnelmaa ja valo pääsee kulkemaan. ☀️👌 /Hilla

   0
 2. Upeannäköinen muutos ja varmasti valonmäärä lisääntyi hurjasti! Pienilläkin muutoksilla saa jotain uutta kotiin. 💙

  0
  1. Kyllä, valoa tuli lisää ja olkkarin fiilis muuttui. Todellakin pienelläkin saa muutosta aikaan! 🤗💙

   0
  1. Meillä ne kyllä kohtasi aika hyvin, joten en kyllä osaa tämän osalta antaa vinkkejä. Ovien kiinnitystä saranapuolelta tutkisin ensimmäisenä. 🙂

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *