Meidän olohuoneen pariovet ovat nyt valmiit ja kaikki listat paikallaan. Pariovien yksityiskohtia ja mallia on kysytty sen verran, että päätin jakaa täällä blogissa kaikille nuo tiedot samalla kertaa. Miten rempan teimme? Mitkä ovet ovat kyseessä? Olemmeko muutokseen tyytyväisiä? Mitä muutos maksoi?

Olohuoneen lasiset pariovet

Ensinnäkin sanoisin, että tämä oli iso muutos koko kodin ilmeeseen melko pienellä vaivalla ja budjetilla. Homevialaura-blogissa olin ihaillut koko kotiin ilmettä antavia lasisia pariovia. Samoin vanhemmillani ovat lasiset pariovet olohuoneen ja kirjastohuoneen välissä. Olin napannut pariovi-idean alitajuntaani jo parisen vuotta sitten, mutta toteutus oli vain odottanut sopivampaa aikaa.

Muutimme nykyiseen kotiimme 2,5 vuotta sitten, jolloin oviaukon paikalla oli alkuperäinen muovinen haitariovi. Haitariovi näkyi olohuoneeseen, avokeittiöön ja eteiseen asti ja oli tavallaan kotimme paraatipaikalla. Alusta asti vanha haitariovi oli sellainen asia, jonka halusimme jossain vaiheessa vaihtaa. Muovisen haitarioven äänieritys oli olematon ja sen huomasin usein mieheni, joka teki kyseisen oven takana etätöitä meidän ollessa kotona.

Olemme rempanneet kodissa pieniä asioita ja yrittäneet pitää budjetin pienenä. Mietimme oviaukkoon paria erilaista vaihtoehtoa, mutta lopulta päädyimme kustannuksiltaan pienimpään: tee se itse -remppaan (joka vaatisi meiltä vain aikaa ja viitseliäisyyttä) sekä valmiit pariovet laseilla suoraan Bauhausista. Halusimme, että luonnonvalo kulkisi työhuoneesta olohuoneeseen, joten päädyimme kirkkaisiin lasioviin.

Valitsimme nämä Jeld-Wen 8 + 8 ristikolla, kirkaslasiset pariovet, jotka ovat valmiit ovet ja ne vain asennetaan karmeineen oikean kokoiseen aukkoon, 130 cm leveys x 210 cm korkeus.