Plantui älypuutarha ja ALEKOODI

*Yhteistyössä Plantuin kanssa – postaus sisältää kaupallisia linkkejä ja alekoodin.

Mikä on Plantui-älypuutarha?

Plantui-älypuutarhan avulla voi kasvattaa kasveja helposti vuoden ajasta riippumatta. Missä vain, milloin vain – ihan tavallisen kotikeittiön pöydällä vaikkapa. Olen parisen kuukautta testannut Plantuin toimintaa ja todennut, että kasvattaminen on todella tehty helpoksi ja älykkääksi.

Plantuin avulla taimien idättäminen ja kasvien kasvattaminen on vaivatonta ja siistiä, sillä älypuutarhan sisällä ei ole multaa, vaan siemenet asetetaan laitteeseen kasvamaan kapseleissa, jotka ottavat veden ja ravinteet alla olevasta nestesäiliöstä. Älypuutarhan ”katossa” on kirkkaat kasvilamput, jotka ovat optimaaliset kasvien idättämiseen ja kasvattamiseen. Suomen kaamoksessakin valot riittävät takaamaan kasvun ihmeen onnistumisen.

Miten Plantui-älypuutarha toimii ja miten se otetaan käyttöön?

Tämä kuvien Plantui-kasvattamo rakentuu muutamasta osasta, jotka on nopea kasata yhteen kasvatusta aloittaessa.

Alimpana on vesisäiliö, joka täytetään ensimmäisenä vedellä ja joukkoon lisätään kasviravinnetta mittalusikalla. Tähän isompaan kuuden kapselin laitteeseen (Smart Garden Big) mahtui 3 litraa vettä ja siihen määrään 3 lusikallista siemenkapseleiden mukana tulevaa valmista ravinnetta.

Säiliön päälle tulee välikansi, jonka päälle taimien juuret alkavat vähitellen kasvaa.

Toisen kannen päälle asetetaan siemenkapselit niille varattuihin paikkoihin. Minulla on isompi Plantui, johon mahtuu 6 kapselia. Pienemmässä kasvattamossa on paikat 3:lle kapselille. (Smart Garden Small)

Täältä voit selailla siemenkapseleiden valikoimaa verkkokaupassa.

Lopuksi ”hattu” päälle eli tuo päällä oleva valokatto asetetaan koko komeuden päälle. Töpseli seinään ja virta kiinni Plantui-älypuutarhaan ja sitten vain odotellaan siementen itämistä ja kasvien esiintuloa.

 

Paketin mukana tulee hyvät ja selkeät käyttöohjeet ja kasausohjeet. Sen lisäksi Plantuin Youtube-kanavalta löytyy samat ohjeet vielä videomuodossa, jotka olivat mielestäni tosi havainnollisia. Videoiden kanssa kasasin ja otin käyttöön oman Plantuini.

Plantuin käyttöönotto: Plantui 6 Smart Garden Set-Up

Plantuin ylläpitäminen ja erilaiset toiminnot: Plantui 6 Smart Garden Maintenance

Miksi älypuutarha?

Plantui-kasvattamoa sanotaan älypuutarhaksi, koska se hoitaa kasvien idättämisen ja kasvattamisen lähestulkoon itsestään. Laite menee nukkumaan itsestään joka vuorokausi 8 tunniksi eli on sen aikaa pimeänä ja herää jälleen aamulla itse uudestaan.

Vesi kiertää laitteessa automaattisesti – vettä ja ravinteita täytyy vain lisätä aika ajoin säiliöön lisää. Älypuutarhan saa asetettua loma-moodille, jolloin se säästää hieman vettä. Olimme hiihtolomaviikon poissa kotoa ja Plantui piti sillä aikaa kasveista kotona hyvää huolta.

Miten Plantui-älypuutarha puhdistetaan?

Älypuutarhaa pitää välillä puhdistaa, koska kasvit muodostavat kasvaessaan koneen sisään vähän limaista likaa. Koneessa on oma toiminto puhdistamiselle: vesisäiliöön laitetaan sitruunahappoa ja sen jälkeen käynnistetään koneen puhdistustoiminto, jotta kaikki pienet reiätkin pudistuvat. Koneen alaosat (ei tietenkään valokattoa) voi pestä tiskikoneessa puhtaaksi.  Itse en ole vielä konetta kertaakaan pessyt, mutta jossain vaiheessa tulen sen tekemään.

Mitä siemeniä Plantui-älypuutarhaan voi laittaa?

Lähestulkoon mitä vain siemeniä voi tässä kasvattamossa kokeilla idättää, mutta parhaita ovat tietenkin ruoanlaitossa käytettävät salaatit, yrtit, tomaatti sekä koristekukat, kuten minulla nyt orvokki. Olen kyllä ajatellut, että kokeilen testimielessä jotain ihan muutakin siementä kasvattaa älypuutarhassa, kuten vaikkapa vesimelonia, munakoisoa ja pelargonia.

Kuinka nopeasti kasvit kasvaa?

Kasvunopeus riippuu ihan kasvin luonnollisesta itämisnopeudesta. Jokaisen kasvin kyljessä on tieto siitä, kuinka kauan itäminen ja kasvaminen keskimäärin kestävät. Itäminen on se aika, jolloin siemenestä kehittyy näkyvä pieni taimi. Kasvuvaihe on sitten sitä aikaa, kun taimi kasvaa täyteen kokoonsa kasviksi ja siitä voi alkaa ottaa esimerkiksi salaatinlehtiä ruoanlaittoon. Salaatit on nopeita, tomaatin kasvattaminen vie enemmän aikaa, näin pari esimerkkinä.

Mitä aion Plantui-älypuutarhan kanssa testata tämän kevään aikana?

Olen ajatellut kokeilla parissa kapselissa sellaista, että kasvatan taimet ensin Plantuissa ja siirrän ne siitä sitten ruukkuun multaan kasvamaan lisää. Näin voisin mahdollisesti kesällä siirtää ne sitten ulos kasvamaan. Tämä on ihan minun oma kokeilu, jonka haluan testata. Muutenkin Plantuin lähettyvillä on ollut hyvä kasvattaa muita kasveja, koska Plantuista kasvivalo leviää myös laitteen ympärille ja edesauttaa muidenkin kasvua.

Plantui ALEKOODI blogini lukijoille

Sain teille alekoodin: HILLA20 jolla saa -20 % alennusta Plantui-älypuutarhoista ja tuotteista, kun käyttää alekoodia Plantuin verkkokaupassa ostoa tehdessä. Jos kasvien kotikasvattaminen kiinnostaa, niin tämän Plantui-älypuutarhan kanssa homma kyllä onnistuu, eikä tarvitse olla edes multasormi.

Tästä pääset Plantuin verkkokauppaan ja sopivia siemeniä valitsemaan.

Plantuin asiakaspalvelu palvelee mielellään ja vastaa kaikkiin älypuutarhaan ja tuotteisiin liittyviin kysymyksiin.

Itämisen ihmettä, herkullisia ja tuoreita makuja kotikeittiöihin ja puutarhoihin toivotellen,

Hilla

Instagramissa @hillasblog.

+10

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *