Vanhempainvapaani loppui nyt huhtikuun alussa, mikä tarkoittaa sitä, että olen siirtynyt hoitovapaalle kuopuksen kanssa. Kenelle nämä termit eivät ole tuttuja, niin selvennän, että ansiosidonnainen eli aikaisempaan palkkaan sidottu vanhempainvapaan tuki loppuu 9 kuukauden kohdalla, jonka jälkeen isä voi vielä jatkaa hetken kotona tai vaihtoehtoisesti äiti jatkaa kotihoidontuella lapsen hoitoa kotona ellei ole siirtynyt jo takaisin töiden pariin.

Milloin minä palaan työelämään? Kuinka kauan aion olla vielä kotona kuopuksen kanssa? Miten aion palata työelämään, yrittäjäksi, palkkatöihin? Milloin molemmat tytöt menee päiväkotiin? Miten olemme suunnitelleet tulevaa?

Päätin, että kirjoitan tästä aiheesta, koska monessa perheessä pohditaan parhaillaan samoja asioita, mutta monen muun muuttujan lisäksi nyt soppaa hämmentää myös korona-muuttuja.

Olen viihtynyt molemmilla äitiys- ja vanhempainlomilla hyvin. Viihdyn kotona muutenkin ja vielä ihanan vauvan kanssa – niin ainutkertaista aikaa elämässä. Meidän perheessä on tehty niin, että olen äitinä jatkanut koko vanhempainrahakauden ja Daniel on jatkanut töissä normaaliin tapaan. Se on sopinut meille, vaikka tasa-arvoisemmat mallit yleistyvät kaiken aikaa.

Vaikka olen viihtynyt kotona, voin samaan hengenvetoon todeta, että kaipaan tottakai myös työelämää. Olen se, joka tykkää molemmista, koska molemmissa on niin paljon hyviä puolia. Esikoinen aloitti päiväkodin 1 vuoden ja 3 kuukauden iässä. Vi