Kaupallinen yhteistyö ja arvonta Green Planet Astronauts.

Juttelin eräs päivä ystäväni kanssa puhelimessa ja pääsimme keskusteluissa kesäsuunnitelmiin. Meillä molemmilla on alle vuoden ikäiset lapset, joten kesäsuunnitelmia määrittelee osin (enemmän tai vähemmän) perheen pienimmät. Kun suunnittelee kesätekemisiä lasten kanssa, on taustalla myös kysymys: Mikä antaa enemmän kuin ottaa?

Kesäloman yksi oleellisimmista tavoitteista kun on akkujen lataaminen, mukava yhdessä oleminen, rentoutuminen, uudet kokemukset yhdessä, maiseman vaihtaminen ja siten virkistyminen. Ennen lapsia ja nyt kahden pienen lapsen kanssa tavoite on edelleen pysynyt samana, mutta keinot sen saavuttamiseen ovat osittain muuttuneet.

Yhden lapsen kanssa menimme ja teimme vauhdikkaammin monia asioita, mutta nyt kahden kanssa onkin taas jo hieman erilainen tilanne. Tämän asian osalta voi mielestäni rehellisesti pyöriä sen oman navan ympärillä ja tiedostaa asiat, jotka omaa perhettään eniten palvelee. Mikä kesätekeminen oikeasti rentouttaa pienten lasten kanssa parhaiten?

Kuinka extempore voi nykyään olla? Päiväretki vai viikon pidempi reissu? Onko kesäsuunnitelmat lyhyitä pyrähdyksiä lähellä vai pidempiä aikoja esimerkiksi tutulla mökillä? Tämän kesän reunaehtoja määrittelee korona, mutta pitkälti myös jokainen itse.

Tällä hetkellä lähden mökille mieluummin viikoksi kuin pariksi päiväksi. Silloin ehtii asettua lasten kanssa. Pakkaaminen kestää nykyisin ainakin puolet kauemmin, kun omien bikinien ja sandaalien lisäksi on otettava mukaan myös kaikki lasten tavarat tuttipulloista, vaipoista, vaunuista, vaatteisiin. Lisäksi muutama lelu, kirja, lasten aurinkorasva ja mitä näitä nyt listaan kuuluu…

Extemporeella on uusi määritelmä, kuin niinä seitsemänä aikaisempana kesänä, kun puuhastelimme Danielin kanssa kahdestaan.

Kaikki perheet ovat erilaisia ja mieltymykset samoin. Esimerkiksi meidän perhettä ei ihan hirveästi ravintolaillalliset tänä kesänä vedä puoleensa. Ajatuksen tasolla se tuntuisi ihanan idylliseltä istua kesäisellä terassilla iltaa (ja tukea samalla suomalaisia ravintolayrittäjiä tässä ajassa) ja syödä maistuva illallinen lasten kanssa, mutta kun todellisuus on usein kuitenkin vähän muuta. Sellaisen pienen säädön määrä on lasten kanssa aina vakio.

Itseäni rentouttaa enemmän oman kodin terassilla grillattu ja nautittu ruoka – lapset on helppo hoitaa siinä samalla. Kun lapset tästä kasvavat, niin tilanteet tottakai taas muuttuu.

Mikä antaa enemmän kuin ottaa? -pohdiskelun tuloksena olemme lähes aina päätyneet voiton puolelle lasten kanssa retkeillessä, veneillessä, luonnossa liikkuessa ja ulkoillessa. Ehkä osin siksi, että se on meille kovin luontainen paikka olla ja rentoutua, mutta myös siksi, että luonnolla on kyky rauhoittaa jokainen siellä olija. Jokainen retki on uusi yhteinen kokemus: retkillä tulee juteltua yhdessä ja kuultua kolmevuotiaan pohdintoja vähän toisella korvalla.

Avasimme viikonloppuna koko perheen kanssa veneilykauden ja teimme retken mereltä Siuntionjoen kautta sieltä avautuvalle järvelle. Söimme kotona lounaan ja pakkasimme iltapäiväksi hyvät eväät mukaan. Onnistuneiden kesäretkien muistilistaan lasten kanssa kuuluu oleellisina osina järkevä aikataulu, vaihtovaatteet, hyvät eväät ja avoin mieli kaikelle mahdolliselle.

Eväshetki ei ollut idyllinen ruutuviltillä nautittu kattaus nurmikolla, vaan enemminkin kuvailisin sitä nälkäisten linnunpoikien ruokintahetkeksi. Mutta yhtä kaikki: olimme eväshetken jälkeen tyytyväisiä koko sakki, kun vatsaa oli täytetty hyvän energian muodossa.

Veneretkellä meillä oli eväinä mukana suomalaisia Green Planet Astronautsin kauravälipaloja. Ruokaisat ja täyteläiset Space Snack -kauravälipalat smoothie-pusseissa ovat meille tuttuja jo entuudestaan. Ne pitävät hyvin nälkää kaurakuidun ja kauramaidon ansiosta.

Uutuutena Green Planet Astronauts on lanseerannut välipalapatukat, jotka nekin on niin ikään kaurasta, hedelmistä ja marjoista valmistettu, luomuna ja ilman säilöntäaineita. Pocket Rocket -patukoissa on lisäksi jauhettua auringonkukansiementä, joka lisää hiukan niiden proteiinipitoisuutta luonnollisesta raaka-aineesta. On kiva antaa lapselle maistuvaa, helppoa ja vähemmän makeaa välipalaa, joka tekee hyvää lapselle ja planeetallemme. Tämä jos joku on suomalaista taskurakettitiedettä!

Vaihtuvat maisemat, luonnon äänet ja liikkeet hoitavat retkillä puolestamme ohjelmanumerot. Se on win win -tilanne kaikille. Lapset nauttii ja viihtyy, ja samaan aikaan retki on antoisa meille vanhemmille. Retkipäivät luonnossa lasten kanssa antavat huomattavasti enemmän kuin ottavat. Siksi meidän kesäsuunnitelmiin kuuluu varmasti runsaasti metsittymistä ja herkullisia eväitä.

Me Green Planet Astronautin kanssa haluamme innostaa teitä kesällä retkille luontoon hyvien eväiden kera. Arvomme tätä blogitekstiä kommentoineiden kesken 3 kappaletta retkievässettejä, jotka sisältävät Green Planet Astronautsin galaksaalisia herkkuja: Space Snacks -kauravälipaloja ja Rocket Pocket -välipalapatukoita. Kommentoi ja kerro, mikä retkeilyssä ja ulkoilussa on sinun mielestäsi parasta! Laita sähköpostikenttään mailiosoitteesi, niin minä näen sen mahdollista yhteydenottoa varten. Arvonta päättyy 9.6.2020 klo.18:00.

Mukavia kesälomasuunnitelmia ja niiden toteuttamisia toivotan! Tehköön jokainen niistä sellaisia, mikä itselleen eniten iloa ja rentoutumista tuottaa. Ja hyviä eväitä ei kannata unohtaa! <3

Lue lisää, mitä Green Planet Astronauts tekee lasten ja planeettamme tähden!

Seuraa Astro Nauttista myös Instassa.

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Miten kasvikset, marjat ja hedelmät maistuisi lapsille?

Green Planet Astronautsin perustaja Milla Westerling: ”Lapseni ja heidän tulevaisuus on ehdottomasti isoin inspiraation lähde.”

  1. Nelliina 4.6.2020 at 12:59 - Reply

    Ulkoilussa parasta se, että pääsee metsään rauhoittumaan ja irti stressistä.

  2. Katja 4.6.2020 at 13:05 - Reply

    Parasta retkeilyssä on hetkessä eläminen lasten kanssa. Luonnossa oleminen on leppoisaa. <3

    • Salli 8.6.2020 at 20:47 - Reply

      Kyllä se luonnossa oleminen on parasta. Mieli rauhoittuu.

  3. Maija 4.6.2020 at 13:06 - Reply

    Parasta on se, että metsässä lasten kanssa ei koskaan kuule: ”Ei ole mitään tekemistä.” Metsästä löytyy aina tekemistä ja tutkittavaa. :)

    • Outi 4.6.2020 at 14:27 - Reply

      Parasta on se, että luonnossa pääsee koko porukka rauhoittumaan ja elämään hetkessä ilman ylimääräisiä ärsykkeitä.

  4. Kristiina 4.6.2020 at 13:35 - Reply

    Kesäretket 1,5-vuotiaan kanssa kruunaisi nää terveelliset eväät 🤩 Hyvä toi sanoma ”mikä antaa enemmän kuin ottaa”, sitä käytän ku me siis ostettiin eka auto nyt ja toivomme että se antaa enemmän (retkimahdollisuuksia) kuin ottaa (rahaa) 😁💸

  5. Katja 4.6.2020 at 14:00 - Reply

    Retkeilyssä ehdottomasti parhaita hetkiä ovat puhtaan ja raikkaan ilman tuoksu ja kahvi luonnon äänien keskellä nautittuna, kahvi ei maistu missään yhtä hyvältä.
    3- ja 1-vuotiaiden mielestä kepit ja kivet ja tietty eväät.

  6. Leena 4.6.2020 at 14:08 - Reply

    Parasta on se luonnon rauhoittava vaikutus, ja tietty runsaat retkieväät 😊

  7. Iida 4.6.2020 at 14:14 - Reply

    Yhdessä olo, luonto ja eväät!

    • Sanna 4.6.2020 at 17:19 - Reply

      Parasta on tila, sekä mielelle että keholle! Näkyy niin lapsissa kuin aikuisissakin.

  8. Eeva 4.6.2020 at 14:25 - Reply

    Parasta luonnossa liikkumisessa on se tunne, kun mieli rauhoittuu ja stressi helpottuu.

    • Sini Penttinen 4.6.2020 at 20:09 - Reply

      Parasta luonnonhelmassa on se, että usein siellä ei kellään ole kännykkä kädessä (paitsi kuvaamista varten). Puhdasta ilmaa on ihana hengittää ja kaikki ruoka maistuu siellä paremmalta.

      • Hilla 14.6.2020 at 13:43 - Reply

        Moikka Sini! Sinua suosi tällä kertaa arpaonni ja voitit Green Planet Astronautsin kauravälipalapaketin kesäretkien energiaksi ja herkuiksi. :) Laitan sinulle sähköpostia, kyselen osoitettasi, niin saamme paketin postiin. Aurinkoista kesän jatkoa! – Hilla

  9. Sara 4.6.2020 at 16:35 - Reply

    Luonnossa liikkumisessa on parasta kauniit maisemat ja kiireettömyys, retkellä nautitut eväät, punaiset posket ja auringon vaalentamat hiukset <3

  10. Jutta 4.6.2020 at 16:35 - Reply

    Kesän vihreys ja kauniit maisemat. Rentoutuminen. 🥰💚☀️

    • Noora 4.6.2020 at 16:36 - Reply

      Raikas ilma ja luonnon kauneus. 🌲🌿🍀🌾🌳🌻🌼🌷💐🏵️🌸

  11. Hanna Kooo 4.6.2020 at 17:44 - Reply

    Parasta retkeilyssä taitaa olla koko perheen yhdessä olo sekä kalastus :)

  12. Kerttu 4.6.2020 at 18:31 - Reply

    Parasta on rauha ja se, että saa tilaa ajatuksille.

  13. Juuli 4.6.2020 at 19:19 - Reply

    Kiireettömyys, maisemat, raikas ilma tuli näin ekana mieleen :)

  14. Emilia 4.6.2020 at 20:09 - Reply

    Ulkoilussa ja retkeilyssä parasta on yhteiset kokemukset sekä luonnon rauhoittava vaikutus ja kauneus!

  15. Riikka Ellonen 4.6.2020 at 20:12 - Reply

    Parasta ulkoilussa on rentoutuminen , mielen virkistyminen ja rauha.

  16. Heidi 4.6.2020 at 20:12 - Reply

    Retkeilyssä ja ulkoilussa parasta on se, että lapset viihtyvät ja keksivät tekemistä ja ihmeteltävää, etenkin näin kesällä! Parasta on ulkoilla koko perheen kanssa kiireettömästi luonnon kauneudesta nauttien.

  17. Elina 5.6.2020 at 06:59 - Reply

    Parasta metsässä on sen monimuotoisuus ja se, kun se alkaa jo omalta kotipihalta. Ne lukuisat linnut ja eläimet, joita sieltä voi bongata. Liikumme ympäri vuoden metsässä ja harrastamme metsästystä. Myös suunnistusta tulee silloin tällöin harrastettua. Syksyin marjastaminen on ehdotonta.
    Meillä on nyt 9kk vanha vauva ja hänen kanssaan olemme liikkuneet metsässä kantorepun kanssa jo kuukauden ikäisestä lähtien. Toivottavasti hän oppii arvostamaan metsää ja sen monimuotoisuutta samalla tavalla kuin me.

  18. Pamela 5.6.2020 at 08:39 - Reply

    Parasta retkeilyssä on metsän värit ja tuoksu, stressitasojen lasku ja yhdessäolo. Maukkaita evästaukoja unohtamatta! ☀️🌲🌿🌱🌊🍏🍉🍌🍇🍓

    • Hilla 14.6.2020 at 13:45 - Reply

      Moikka Pamela! Sinua suosi tällä kertaa arpaonni ja voitit Green Planet Astronautsin kauravälipalapaketin kesäretkien energiaksi ja herkuksi. :) Laitan sinulle sähköpostia, kyselen osoitettasi, niin saamme paketin postiin. Aurinkoista kesän jatkoa! – Hilla

  19. SannaP 5.6.2020 at 11:53 - Reply

    Oman perheen kanssa tämä on ihan parasta yhdessäoloaikaa. Luonnossa aina mieli kohenee, vaikka alkujaan ois mökö olo. Tykkään myös valokuvata ja havannoida pieniä luonnon yksityiskohtia tai isompiakin ihmeitä.

  20. MarjaKoo 5.6.2020 at 18:10 - Reply

    Ulkoilussa on parasta se, että luonto hoitaa mitä upeimmalla tavalla mieltä. Värit ja kaikki on niin sopusointuista ja harmonista luonnossa.

  21. Jossu 5.6.2020 at 20:44 - Reply

    Mekin aiomme lähinnä rempata pintaremppaa, nauttia omasta pihasta, retkeillä metsässä ja ehkä eksyä kotieläinpihaan – ja toivon mukaan päästä saareenkin kesällä :)

  22. Sonjae 5.6.2020 at 23:05 - Reply

    Kauniit maisemat, raikas ilma ja luonnon eläimien kuten sorsien ja jänisten bongailu.

  23. Kaisa 6.6.2020 at 08:25 - Reply

    Rentoutuminen ja eväät. Kaikki maistuu niin paljon paremmalta ulkona retkellä. Ja luonnossa voi vain olla. Ei tarvitse muita virikkeitä ja somea.

  24. Sanna 6.6.2020 at 08:29 - Reply

    Retkeilyssä ehdottomasti parasta on rauha ja eväät! Eli paikka tulee valita huolella, ettei siellä ole liikaa muita ihmisiä.

  25. Taru 6.6.2020 at 14:54 - Reply

    Parasta retkeilyssä on perheen kanssa yhdessä vietetty aika, luonnon rauha ja eväiden syöminen. Ja se onnistuu hyvin myös pientenkin lasten kanssa! :)

  26. LE_ 6.6.2020 at 20:33 - Reply

    Se, kun aurinko lämmittää ihoa ja kuulee lehtien havinan!

  27. Maria 6.6.2020 at 21:50 - Reply

    Retkeilyssä parasta on yhdessäolo luonnossa. Lisäksi on niin ihanaa nähdä, miten innostuneita lapset ovat pienistäkin asioista metsässä tai vaikka mökkikalliolla. 💕

  28. Kasvissyöjä-äiti 7.6.2020 at 11:52 - Reply

    Itselle oli pettymys huomata, ettei kyseisen(kään) merkin tuotteita valmisteta Suomessa. Maistuvat kyllä hyvin meidänkin lapselle, mutta ekologisessa mielessä olisi hyvä, että tuotteet olisivat lähempänä tuotettuja.

  29. saya 7.6.2020 at 21:09 - Reply

    Luonnon rauha, ja samaan aikaan se, että ei koskaan tiedä mitä tulee vastaan: ehkä itselle uusi lintulaji, ehkä jännittävä kukka, ehkä olkapäällä kipittävä hämähäkki :)

  30. JennaO 7.6.2020 at 21:10 - Reply

    Rentous ja se, että retkeillessä on ihan oikeasti läsnä siinä hetkessä! :)

    • Hilla 14.6.2020 at 13:47 - Reply

      Moikka JennaO! Sinua suosi tällä kertaa arpaonni ja voitit Green Planet Astronautsin kauravälipalapaketin kesäretkien energiaksi ja herkuksi. :) Laitan sinulle sähköpostia, kyselen osoitettasi, niin saamme paketin postiin. Aurinkoista kesän jatkoa! – Hilla

  31. Satu // Life with Satu 8.6.2020 at 14:13 - Reply

    Parasta luonnossa on kyllä se että sen nykyisin näkee lapsen silmin! En muistanut yhtään miten kiehtovaa on puhaltaa voikukkia tai miten paljon riemua saa muurahaisten katselusta!

  32. anna s. 8.6.2020 at 14:55 - Reply

    Parasta siinä on tietenkin perheen kanssa yhdessäolo ja ulkoilma :)

  33. Jenny 9.6.2020 at 08:24 - Reply

    Yhdessäolominen ja vain luonnon äänet.

  34. Olennainen 9.6.2020 at 14:03 - Reply

    Raitis ulkoilma, rauhallisuus ja luonto itsessään. Kiva plussa sekin, että pitkän ulkoilun jälkeen lapset nukahtavat illalla vaivattomammin.

  35. Rani 9.6.2020 at 17:30 - Reply

    Ulkoilu ja retkeily on parasta ja parasta retkellä on tietenkin eväät! Me otamme ihan pienellekin retkelle aina eväät mukaan. Evästauko on aina oma ohjelmanumeronsa ja kiukku pysyy kaikilla paremmin hallussa, kun on eväät.

Seuraa Instagramissa