Green Planet Astronautsin perustaja Milla Westerling: ”Lapseni ja heidän tulevaisuus on ehdottomasti isoin inspiraation lähde.”

Kaupallinen yhteistyö Green Planet Astronauts.

Kauppojen hyllyille on laskeutunut tänä syksynä uusi suomalainen lastenruokamerkki Green Planet Astronauts, joka tekee terveellisiä välipaloja lapsille ja kannustaa heitä kasvismakujen pariin. Kaiken taustalla on yrityksen perustaja, perheenäiti Milla Westerling, joka halusi luoda uudenlaisia luomukasvisvälipaloja lapsille. Milla tarttui tuumasta toimeen, loi Green Planet Astronautsin yhdessä tiiminsä kanssa ja tänään hän vastaa blogissani kysymyksiin, miten tähän pisteeseen on tultu. 

Hei Milla, olet lastenruokamerkki Green Planet Astronautsin perustaja. Kertoisitko muutamalla sanalla itsestäsi?

Meidän suvussa on ollut ruokakauppa 1910 vuodesta asti ja olen viettänyt koko lapsuuteni ruokakaupan hyllyjen välissä. Rakastan ruokaa, mutta olen aika keskinkertainen kokki! Siksi varmaan päädyin kehittämään helppoja kasvipohjaisia tuotteita helpottamaan meidän omaa lapsiperhearkea. Toivottavasti siitä on apua muillekin totuttamaan lapset kasvipohjaisiin makuihin pienestä asti.

Miten Green Planet Astronauts sai alkunsa?

Kokkasin kauramaitopohjaisia kauravälipaloja kotona omille lapsille meidän asuessa Saksassa, jossa päiväkotiin piti aina viedä omat välipalat. Lasten kaverit maistoivat niitä ja alkoivat pyytää myös itselleen. Samaan aikaan pohdin kovasti miten voisin omalla toiminnalla vaikuttaa maapallon tulevaisuuteen ja yhdellä kävelylenkillä isäni kanssa tajusin, että vastaus oli silmien alla: jos lapset kasvaa kasvipohjaisten tuotteiden parissa, tulee niistä ”uusi normaali” ja he syövät aikuisena suurella todennäköisyydellä myös kasvispainotteisesti.

Teit ensimmäiset kokeiluannokset kotikeittiössäsi. Ovatko lapsesi olleet inspiraation lähteenä ja apuna maistelijoina?

Lapset vastaa tuotekehityksessä täysin mauista meillä! Testattiin minun omien ja meidän tiimin lasten kanssa yli kolmeakymmentä eri reseptiä ja makuyhdistelmää, joista kolme päätyi heidän hyväksymänä nyt kauppojen hyllyyn. Minulla on kolme lasta ja teen töitä, joten työhön käytetty aika pitää olla todella hyvin perusteltua ja sillä pitää olla isompi merkitys. Lapseni ja heidän tulevaisuus on ehdottomasti isoin inspiraation lähde ja syy herätä joka aamu tekemään tätä.

Mitä lasten terveellinen ruokailu sinulle merkitsee?

Ensisijaisesti värikkyyttä: yritän saada lautaselle niin paljon eri värejä kuin mahdollista ja sitten ihaillaan niitä yhdessä lasten kanssa. Laitan aina aluksi pöytään kulhon täynnä mitä vaan kasviksia pilkottuna, jota kutsun herkkukulhoksi. Vaikka ruokana on meillä usein ei sen ihmeellisempää kuin pastaa tai pinaattilettuja, niin olen ajatellut, että se on ihan okei, kunhan kasvikset on syöty.

Miksi tuotteilla on nimi Green Planet Astronauts?

Meillä oli alussa idea miten muuttaa maailmaa tulevaisuudessa kasvispainotteisemmaksi juuri totuttamalla lapset kasvipohjaisiin makuihin, mutta tajuttiin, että se ei riitä vaan tarvittiin tuotemerkki, joka myös innostaisi lapsia. Pyydettiin avuksi muun muassa Oatlyn markkinoinnista vastannut mainostoimisto, koska ajateltiin, että he ovat varmaankin kekseliästä porukkaa. He ehdottivat meille avaruus- ja astronauttiteemaa, koska yhtymäkohtia siihen on niin paljon: avaruusmatkalle ei voi ottaa mukaan mitään turhaa, vain ravinteikasta syötävää. Lisäksi astronautit ovat tarkkailleet planeettaamme avaruudesta käsin ja huomanneet, että kasvispainotteinen ruoka tekee hyvää niin itsellemme kuin maapallollekin.

Miksi tuotteissa on kauramaitoa?

Se antaa välipalalle ihanan täyteläisen maun ja tekee kauramaidon tutuksi lapsille. Oma tyttäreni suostui aikoinaan maistamaan kauramaitoa sellaisenaan, koska näki, että laitoin sitä heidän välipaloihin, jotka maistuivat hyvältä.

Tuotteet valmistetaan Espanjassa, miksi siellä?

Etsin aluksi kumppania Suomesta, mutta täällä ei ole kellään pussituskonetta. Sitten tapasin muutamia kumppanivaihtoehtoja Euroopasta ja espanjalaisten kanssa synkkasi heti. Heidän kekseliäs ja sydämellinen tiimi oivalsi heti mitä haettiin ja he ryhtyivät kehittämään reseptiä tuotannossa toimivaksi. Valintaan vaikutti lisäksi tuotantopaikan vieressä oleva luomuomenaviljelys, josta tulee omenat meidän kahteen tuotteeseen. Sen lyhyempi matka raaka-aineesta valmiiksi tuotteeksi ei voisi olla.

Mitä Green Planet Astronauts taustalla oleva planetaarinen ruokavalio tarkoittaa?

Planetaarinen ruokavalio on tutkijoiden kehittämä ympäristön ja terveyden kannalta optimaalinen tapa syödä. Se ei täysin poissulje lihaa, kalaa tai kanaa, mutta painottaa voimakkaasti kasviksia. Planetaarinen ruokavaliomalli on mielenkiintoinen siitäkin syystä, että se on kokonaisvaltainen lähestymistapa syömiseen. Sillä mitä syömme, on vaikutusta myös ympäristöön. Mitä teemme omalla terveydellä, jos planeettamme voi huonosti, ja päinvastoin?

Millaisia tuotteita Green Planet Astronauts tulevaisuudessa tuottaa?

Jotta maailma oikeasti muuttuu kasvispainotteiseksi tulevaisuudessa, pitää jokainen tuote pystyä aina halutessa valitsemaan kasvipohjaisena. Meidän unelma on pystyä kehittämään kasvipohjainen tuote lapsen jokaiselle aterialle, jokaiseen ikävaiheeseen. Sitä kohti mennään tuote kerrallaan. Ensi keväänä meiltä tulee auringonkukansiemenistä saadulla proteiinilla rikastettu runsaskuituinen, vähemmän makea välipalapatukka.

Mitä terveisiä haluaisit lopuksi lähettää heille, jotka kannustavat lapsia kasvismakujen pariin?

Maailma muuttuu tulevaisuudessa kasvispainotteisemmaksi sitä todennäköisemmin, mitä aiemmin eri kasvismakuihin tottuu pienestä asti. Kannattaa siis aloittaa laajasti eri kasviksiin ja kasvipohjaisiin tuotteisiin tutustuminen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Jo pelkästään kasvipohjaisista ruuista ja juomista puhuminenkin tekee niitä tutuksi ja tuo osaksi arkea.

Lasten kanssa yhdessä kasvisten ihmettely ja niiden kaikkiin terveyshyötyihin yhdessä tutustuminen on hauskaa hommaa. Uusiin makuihin tottumiseen on ainakin meidän perheessä mennyt välillä enemmän aikaa. Joskus ollaan kerätty esimerkiksi tarroja jokaisesta maistamiskerrasta ja jos ei vaikkapa kahdeksan kerran jälkeenkään joku maistu, niin unohdetaan suosiolla se vähäksi aikaa ja kokeillaan joskus myöhemmin.

…………….

Kiitos Milla, kun sain sinut vierailemaan tänne blogin puolelle ja kertomaan ajatuksia Green Planet Astronautsin taustalta. Tämä tarina inspiroi! 🙂

-Hilla

Lue myös: Miten kasvikset ja hedelmät maistuisi myös lapsille?

Instagramissa @hillasblog

Instagramissa @greenplanetastronauts

+7

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *