Kaupallinen yhteistyö Green Planet Astronauts.

Kauppojen hyllyille on laskeutunut tänä syksynä uusi suomalainen lastenruokamerkki Green Planet Astronauts, joka tekee terveellisiä välipaloja lapsille ja kannustaa heitä kasvismakujen pariin. Kaiken taustalla on yrityksen perustaja, perheenäiti Milla Westerling, joka halusi luoda uudenlaisia luomukasvisvälipaloja lapsille. Milla tarttui tuumasta toimeen, loi Green Planet Astronautsin yhdessä tiiminsä kanssa ja tänään hän vastaa blogissani kysymyksiin, miten tähän pisteeseen on tultu. 

Hei Milla, olet lastenruokamerkki Green Planet Astronautsin perustaja. Kertoisitko muutamalla sanalla itsestäsi?

Meidän suvussa on ollut ruokakauppa 1910 vuodesta asti ja olen viettänyt koko lapsuuteni ruokakaupan hyllyjen välissä. Rakastan ruokaa, mutta olen aika keskinkertainen kokki! Siksi varmaan päädyin kehittämään helppoja kasvipohjaisia tuotteita helpottamaan meidän omaa lapsiperhearkea. Toivottavasti siitä on apua muillekin totuttamaan lapset kasvipohjaisiin makuihin pienestä asti.

Miten Green Planet Astronauts sai alkunsa?

Kokkasin kauramaitopohjaisia kauravälipaloja kotona omille lapsille meidän asuessa Saksassa, jossa päiväkotiin piti aina viedä omat välipalat. Lasten kaverit maistoivat niitä ja alkoivat pyytää myös itselleen. Samaan aikaan pohdin kovasti miten voisin omalla toiminnalla vaikuttaa maapallon tulevaisuuteen ja yhdellä kävelylenkillä isäni kanssa tajusin, että vastaus oli silmien alla: jos lapset kasvaa kasvipohjaisten tuotteiden parissa, tulee niistä ”uusi normaali” ja he syövät aikuisena suurella todennäköisyydellä myös kasvispainotteisesti.

Teit ensimmäiset kokeiluannokset kotikeittiössäsi. Ovatko lapsesi olleet inspiraation lähteenä ja apuna maistelijoina?

Lapset vastaa tuotekehityksessä täysin mauista meillä! Testattiin minun omien ja meidän tiimin lasten kanssa yli kolmeakymmentä eri reseptiä ja makuyhdistelmää, joista kolme päätyi heidän hyväksymänä nyt kauppojen hyllyyn. Minulla on kolme lasta ja teen töitä, joten työhön käytetty aika pitää olla todella hyvin perusteltua ja sillä pitää olla isompi merkitys. Lapseni ja heidän tulevaisuus on ehdottomasti isoin inspiraation lähde ja syy herätä joka aamu tekemään tätä.

Mitä lasten terveellinen ruokailu sinulle merkitsee?

Ensisijaisesti värikkyyttä: yritän saada lautaselle niin paljon eri värejä kuin mahdollista ja sitten ihaillaan niitä yhdessä lasten kanssa. Laitan aina aluksi pöytään kulhon täynnä mitä vaan kasviksia pilkottuna, jota kutsun herkkukulhoksi. Vaikka ruokana on meillä usein ei sen ihmeellisempää kuin pastaa tai pinaattilettuja, niin olen ajatellut, että se on ihan okei, kunhan kasvikset on syöty.