Kaupallisessa yhteistyössä Apetinan ja Indieplacen kanssa.

Kasvikset kuuluvat kesään ja ovat kesällä parhaimmillaan. Kesään ja kasviksiin liittyy monenlaisia muistoja jo lapsuudesta asti. Pienestä pitäen olen jaksanut ihmetellä kaikkia niitä herkkuja, joita kesä pelloilla ja kasvimailla meidän ruokapöytiin kasvattaa. Siihen tarvitaan lämpöä, valoa ja sopivasti kesäsateita – niitä Suomen kesä parhaillaan meille tarjoilee.

Mummolan pihalla kasvoi jättikokoisia raparpereja. Ne olivat pienenä minua isompia, ainakin tuntui siltä. Raparperin lehden sai laittaa päähän hatuksi. Mummo pyöräytti raparperisesongin aikaan lähes päivittäin piirakan tai kiisselin. Hän kutsui raparperikiisseliä hepeliksi, ja hepeliä se on meille edelleen.

Muistan metsäretket mummon kanssa mökillä, kun löysimme aina kanttarelleja. Näin aikuisena olen jälkeenpäin ajatellut, että olipa mummo taitava sienestäjä tai toisin sanoen – hän tiesi parhaat apajat. Onko mummon kanttarellikastikkeen ja tuoreiden perunoiden liittoa voittanutta? Sanoisin, että ei. Siinä maistuu kesä parhaimmillaan. Ehkä osin tuon kesämuiston ansiosta sienistä tuli minulle herkkua jo lapsena.