Aloitan tänä syksynä uuden harrastuksen. Päätin osallistua keramiikkakurssille. Kesän aikana ajatus omasta uudesta harrastuksesta alkoi kyteä mielessä. Olin jo pidempään miettinyt, että haluaisin päästä muovailemaan savesta keramiikkaa omin pikku kätösin.

Viime vuodet on olleet omistettuja pienille lapsille ja vauvavuosille, eikä sellaiselle ”omalle uudelle jutulle” ole oikein ollut aikaa. Tytöt kasvaa ja toinen vauvavuosi on taputeltu valmiiksi, ja siksi juuri nyt tuntuu hyvältä aloittaa jotain uutta ja omaa.

Joku olisi voinut veikata, että uusi harrastus olisi ehkäpä ollut liikuntaan liittyvää, esimerkiksi crossfittiä tai muuta sellaista. Mutta e-hei. Saan ihan riittävästi liikuttua tällä hetkellä jo muutenkin. Sen sijaan kaipasin jotain luovaa, jotain käsityötä, käsillä tehtävää. Sellaista, että saan kaikessa rauhassa tössöttää ja kokea käsillä tekemisen flowta.

Tutkin erilaisia keramiikkakursseja ja kansalaisopiston valikoimia. Lopulta löysin laajasta valikoimasta arki-illalle sopivan keramiikkakurssin, joka kestää koko lukukauden. Syksystä ensi kevääseen, kerralla 3 tuntia. Joulun aikaan on taukoa. Keramiikkakurssi järjestetään Kirkkonummella, joten matkaan ei mene suuremmin aikaa. Katselin muidenkin paikkakuntien kansalaisopistojen keramiikkakurssivalikoimaa ja aika kivasti oli tarjontaa muuallakin.

Kävin alakouluaikana taiteen perusopetuksen käsityö- ja kuvataidekoulua. Vanhemmat kuskasivat m