Kaupallinen yhteistyö Kekkilä Garden.

Kesän helteet ovat väistämättä vaikuttaneet puutarhan kasveihin, jotka ovat joutuneet koville kesän kuumuuden ja kuivuuden aikana. Kasvit ovat käyttäneet energiaansa kukkimiseen, kasvamiseen ja sadon muodostamiseen. Siksi nyt onkin aika hoitaa puutarhan syystyöt kuntoon; kastella, istuttaa, lannoittaa ja hoitaa. Antaa puutarhalle hyvää hoivaa ennen säiden viilentymistä. Siten pihan kasvit ovat valmiimpia ottamaan syksyn ja myöhemmin talven vastaan. Syksy puutarhassa on ihanaa aikaa, kunhan sen kesän jälkeen osaa oivaltaa.

Meidän pihalla paikoilleen juurtuneet puut, pensaat ja kukkapenkkien monet perennat ovat sietäneet kuivuutta melko hyvin. Ihan kuumimpina hellejaksoina kastelin pihaa puutarhaletkulla, mutta ei sekään maaperästä kovin kosteaa tehnyt.

Nurmikko on paikoitellen ottanut hieman itseensä kuivuudesta ja kasvimaa sekä kukkaruukkujen kasvit alkavat näyttää siltä, että on siirrytty syyskuun puolelle. Puutarha on parhaillaan hieman nuupahtanut ja kesän parhaat palat antanut. Nyt on minun aika hoitaa pihaa.