Kaupallinen yhteistyö Terveystalo.

Olen kirjoittanut aiemmin tänne blogiin kokemuksiani raudanpuutteesta. Tässä postauksessa kerron, miten asian kanssa nykyisin voin, miten olen asiaa hoitanut synnytyksen jälkeen ja miten raudanpuutteen syytä on selvitetty.

Kärsin raudanpuutteesta ja sen aiheuttamista oireista raskauden aikana. Isoimpia ja häiritsevimpiä oireita olivat väsymys (sellainen, jota en ole koskaan aiemmin kokenut), hengästyminen todella pienestä sekä sydämen tykytys ja sykkeen nousu olemattomasta. Urheilevana ihmisenä tunnen kroppani ja osasin tunnistaa, ettei kyseinen olotila ollut normaalia ja siksi lähdin sitä selvittämään.

 

Sain raskauden aikana asian kanssa hyvää hoitoa osaavalta lääkäriltä, rauta-arvoni mitattiin sekä kaikki muut arvot, jotka ylipäätään vaikuttavat ihmisen jaksamiseen ja yleiseen olotilaan. Ferritiiniarvo oli hyvin matala, hemoglobiini oli matala ja aika nopeasti kävi selväksi, että raudanpuute oli oireiden taustalla. Loppuraskaudessa sain infuusion, koska raudanpuutetta päätettiin hoitaa tehokkaasti ennen synnytystä, jossa ja jonka jälkeen voimia vasta tarvitaankin.