Kannattiko kirpputorilla myyminen?

Kerroin jokunen viikko sitten Instagram-stooreissa, että olin vienyt meille pieneksi ja tarpeettomaksi jäänyttä tavaraa ja vaatetta lasten kirpputorille myyntiin. Kannattiko kirpputorilla myyminen? – siihen lupasin palata myöhemmin ja nyt on sen aika. Yksiselitteistä vastausta ei tietenkään ole, mutta päätin listata muutamia omia huomioita, vähän niinkuin plussat ja miinukset. Lopuksi kerron vielä summan, jonka verran jäimme voitolle.

Hyvät vaatteet pääsi kiertoon ja me saimme kaappeihin tilaa

Hyvää ja käypää lastenvaatetta ja -tarviketta voi tottakai viedä kontteihin ja kierrätyskeskuksiin. Tipauttaa sinne ja antaa hyvän kiertoon helpolla. Niin olen minäkin tehnyt, mutta tiedostan myös sen, ettei vaatteet päädy konteista välttämättä käyttöön, vaan osa siirtyy suoraan lumpuksi ja jätteeksi.

Kirpparilla myymisessä kiehtoo se, että vaatteet pääsee oikeasti uudelleen käyttöön, niiden elinkaari pitenee ja joku perheellinen saa hyvän mielen, kun löytää kirpputorilta vaatetta edullisesti lapselleen.

Toinen iso plussa on tietenkin se, että me saimme tilaa kaappeihin. Olin säästänyt esikoisen vauva-ajoilta asti lähes kaiken, koska uskoin siihen, että meille vielä sisarus saapuisi. Pikkusisko onkin saanut suurimman osan (siis lähes kaiken) käytettynä isosiskolta, mutta tämän pian nelisen vuoden jemmaamisen jälkeen halusin päästä eroon tavarasta kerta rytinällä.

Myy vain hyvää, puhdasta ja ehjää tavaraa

Minulla oli kirppispöytä kaksi viikkoa Espoossa lastenkirpputorilla. Näin jälkeenpäin sanoisin, että viikko olisi riittänyt, sillä paras tavara meni heti ensimmäisten parin päivän aikana ja sitten myynti hiipui.

Mielestäni se kertoo siitä, että kirpparilla käy melko laatu-, materiaali- ja merkkitietoista väkeä, jolla on silmää napata joukosta parhaimmat ja sen jälkeen loppu tavara menee kaupaksi hitaammin. Tämä oli ainakin omakohtainen kokemukseni. Kaksi viikkoa voisi olla sopiva myyntiaika, jos tavaraa on paljon, myyntiin on helppo viedä täydennettävää tai jos pöytävuokran jakaa esimerkiksi kaverin kanssa.

Myy vain hyvää, puhdasta ja ehjää tavaraa, jos haluat tavaran vaihtavan omistajaa. Huonokuntoiset vaatteet on järkevämpää viedä sinne vaatekeräykseen. Myös sesonki kannattaa ottaa huomioon! Nyt menee paremmin kaupaksi syksy- ja talvivaatteet, kesäkenkien tarve ei ole suurimmillaan.

Myin meidän tavaraa tosi edullisesti, ihan muutamilla euroilla. Välillä silmiin pistää joidenkin pöytien kovat hinnat. Tärkeintä minulle oli, että tavara pääsi kiertoon ja itse pääsin siitä eroon. Meidän lapsilla ei ole ihmeemmin ”merkkivaatteita”, joten aikalailla peruskamaa oli meidän pöydässä. Siksi ei edes olisi ollut mahdollisuutta sen enempää kikkailla hinnoilla.

Sanonpa vielä senkin, ettei vaatteiden hintoihin voi sitoa mitään tunnearvoja kirppareilla. Jos vauvan ensimmäistä kaunista bodya tai isoäidin kutomaa villahaalaria arvostaa enemmän sydämessä kuin rahassa, niin silloin on parempi jättää sellaiset myymättä. <3

Pöydän siivous ja täydennys kannattaisi

Pöydän siivous ja täydennys kannattaisi, mutta me emme niin tehneet, sillä flunssa yllätti meidän lapset juuri tuolloin ja pysyimme nuhaneniemme kanssa kotona. Myyntipöytämme eli siis kaksi viikkoa omaa elämää ja emme vieneet sinne täydennystä, vaikka jotain olisi varmasti vielä kaapeista löytynyt. Tämänkin takia viikon pöytävuokra olisi ollut parempi. Ja tietenkin – sitä parempi myynti mitä enemmän pöytää on mahdollista täydentää vuokra-ajan aikana.

Isommat lastenvaatteet myi paremmin

Tein myös sellaisen huomion, että isommat lastenvaatteet menivät paremmin kaupaksi kuin ihan pienet vauvanvaatteet. Myynnin seurannasta näin, että joku saattoi ostaa ison kasan vauvan bodyjä kerralla, mutta eniten jäi silti myymättä vauvanvaatteita kahden viikon ajalta. Johtopäätöksenä sanoisin, että vauvanvaatteista kysyntää on vähemmän ja tarjontaa enemmän suhteessa isompien lasten vaatteisiin. Ainakin minun pöydässä.

Lopputili ja myynti

Pöytävuokra kahdelta viikolta oli Espoossa 72 euroa. Myynnistä maksoin 2 % provikan. Kulujen jälkeen voittoa jäi käteen 169 euroa ja sen lisäksi sain lastenvaatekaapit siivottua. Kannattiko kirpputorilla myyminen? Onhan tuo ihan ok tili, mutta on myös otettava huomioon käytetty aika ja autolla ajetut kilometrit.

Kannattiko kirpputorilla myyminen?

Sanoisinko vaikka diplomaattisesti näin, että tällä kertaa myynti kannatti, mutta ihan hetkeen en silti mene uudelleen myymään. Kyllä tässä lapsi- ja yrittäjänarjessa on sen verran vipinää muutenkin, että viimeisen tunnin illasta käytän mielelläni johonkin muuhun kuin kirppatitavaran hinnoitteluun. 😉

Mihin voiton käytimme?

Tuolle summalle löytyi kyllä nopeasti uusi sijoituskohde. Ostimme isosiskolle uuden vuorellisen sadeasun ja loput meni siihen, kun hankimme uuden juniori-turvaistuimen autoon. Pikkusisko siirtyi turvakaukalosta seuraavaan malliin ja isosiskolle hankimme uuden turvaistuimen.  Näin siis rahat tuli ja meni, mutta kaiken kaikkiaan jäimme tästä ”lystistä” plussalle. 🙂

Ensi kerralla (siis sitten joskus) kokeilisin ehkäpä lastenkirpparin sijaan sellaista kirpputoria, minne voisi viedä ihan kaikkea. Olisin myös ihan valmis sellaiseen täyden palvelun kirpputoriin, jossa hinnoittelun ja myynnin voisi ulkoistaa kokonaan ja maksaisi sitten vaan isomman provision. Millaisia kirpparikokemuksia teillä on? Saa myös vinkata ratkaisuja, joilla hyvän tavaran saisi fiksusti kiertoon. Sen vielä sanon, että Facebook-kirppareille en lähde ”jonoon” ja ”varaan” juttuihin. Se on mulle jo ihan liikaa, tämäkin melkein oli. 😀

Mukavaa loppuviikkoa toivotellen ja tyhjempiä kaappeja ihaillen,

Hilla

Instagramissa @hillasblog

Oma lajittelupiste keittiöön.

Millainen on toimiva kodinhoitohuone?

+22

You may also like

8 kommenttia

 1. Myin itse hiljattain omia vaatteitani Relovessa Helsingissä. Yleensä vien kierrätettäviä vaatteita vain keräyspisteeseen mutta nyt kaappien siistimisen jälkeen päätin kokeilla kirppistelyä. Pääosin koska en halunnut vain antaa pois muutamia hyväkuntoisia merkkivaatteita. Rekki minulla oli viikon verran ja kävin sitä joka päivä siistimässä, mikä oli helppoa koska olen hoitovapaalla ja asumme melko lähellä paikkaa. Viikossa sain 450€ tuottoa! Olin todella positiivisesti yllättynyt! Suurin osa vaatteista oli kuitenkin täysin ns normitavaraa. Lastenvaatteita olin suunnitellut vieväni Ipanaiselle mutta kuulin sen harmikseni juuri lopettaneen 😕

  +2
  1. Relovea on kehuttu ja näemmä ihan syystä, siellä taitaa tavara vaihtua kivasti. Varmasti paljon on kiinni myös siitä mitä myy, sulla on ollut hyvää tavaraa. Super myynti tullut viikossa sulle. 🙂 Ja tuo on kyllä iso plussa, jos asuu kirpparin lähellä niin voi käydä siistimässä rekkiä/pöytää myyntiajan aikana tai viedä tavaraa osissa myyntiin, jos on enemmän. Juu, minäkin luin Ipanaisen konkurssista viime viikolla, harmillinen juttu, koska sielläkin hyvä tavara vaihtoi omistajaa ja moni tehnyt tarpeellisia löytyjä. Kiitos kommentista ja ihanaa syksyn jatkoa sulle! <3

   0
 2. Me vietiin Mankkaan Akseliin keväällä myyntiin tavaraa ja hyödynnettiin heidän täyspalvelu. Oli huippua! Tavaroita sai viedä kaks rullakollista! Suosittelen 🙂 vaikka tietty onhan heidän 60% provikka suuri, mut koin käteväks et ite vaa vein ikea kassilliset siivouksen jälkeen ja loppu hoidettiin täysin mun puolesta 🙂

  0
  1. Moikka Riina ja kiitos tästä suosituksesta. 🙂 Ruuhkavuosina olisin ihan valmis kanssa kokeilemaan täyspalvelua kirpparin osalta. Pääasia, että tavara menisi kiertoon ja plussaa, jos siitä vielä pienen siivun saisi itselleen ilman suurempaa duunia. Ens kerralla kokeilen vaikka tuota Akselia. /Hilla

   0
 3. Sellaiset vaatteet, mitkä on tullut meillekin pikkurahalla tai saatuna oon vienyt SPR:lle, osan lastenvaatteista oon saanut kätevästi myytyä tutuille könttänä ja pitkästä aikaan otin kirppispöydän pariksi viikoksi elokuussa..myynnistä jäi käteen noin 140€, mikä oli ihan ok, mutta kyllähän siinä myyntiin laitettavien vaatteiden hinnoittelussa ym. meni aikaa! Ja kaiken kukkuraksi sattui niin lämpimät viikot, että selvästi syksysemmät vaatteet jäi myymättä.

  0
  1. Hyvä systeemi sullakin. 🙂 Kyllä tuollainen summa on ihan ok, mutta aina sitä tottakai jälkeenpäin miettii sitä työmäärää, jonka kirppispöydän varaaminen aiheuttaa. Kesällä/kesän lopulla kirppareilla myyntiin vaikuttaa varmasti myös sää, että miten ihmiset viitsivät lähteä kiertelemään. Koulujen alun jälkeen kyllä tuntui olevan ihmisiä taas enemmän kirpparilla syksykamoja kiikaroimassa. 🙂

   0
 4. Kerran vuodessa tapaan ottaa paikan kirpparilta. Syyskuun alussa myin lastenvaatteita ja omiani, kahden viikon myynti oli 600€. Kävin järjestämäs ja täydentämäs paikkaa lähes päivittäin, olin lomalla ekan myyntiviikon joten onnistui helposti. Omat takkini olivat 20 ja 30 euroa, kaikki muut tuotteet 1-5€, joten tuohon loppusummaan sai hinnoitella kyllä useamman illan, vaatteita oli paljon!
  Olin hurjan tyytyväinen myyntiin, lapsille on hommattu kampetta talveen ja summalla saa vielä joululahjoja ja seuraavan kauden välikausivaatteetki ostettua.
  Kesävaatteille taidan ottaa myyntipöydän sitte seuraavaksi ens kesän kynnyksellä 🙂

  0
  1. Heippa Minttu! Kyllähän noihin myynteihin saa olla oikein tyytyväinen ja samalla sai tavaraa kiertoon sekä kaappeihin tilaa. Win win monella tapaa. 🙂 Tuo järjestely ja täydentäminen on kyllä tärkeitä juttuja myös. Mukavaa alkavaa viikonloppua!

   t.Hilla

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *