Kerroin jokunen viikko sitten Instagram-stooreissa, että olin vienyt meille pieneksi ja tarpeettomaksi jäänyttä tavaraa ja vaatetta lasten kirpputorille myyntiin. Kannattiko kirpputorilla myyminen? – siihen lupasin palata myöhemmin ja nyt on sen aika. Yksiselitteistä vastausta ei tietenkään ole, mutta päätin listata muutamia omia huomioita, vähän niinkuin plussat ja miinukset. Lopuksi kerron vielä summan, jonka verran jäimme voitolle.

Hyvät vaatteet pääsi kiertoon ja me saimme kaappeihin tilaa

Hyvää ja käypää lastenvaatetta ja -tarviketta voi tottakai viedä kontteihin ja kierrätyskeskuksiin. Tipauttaa sinne ja antaa hyvän kiertoon helpolla. Niin olen minäkin tehnyt, mutta tiedostan myös sen, ettei vaatteet päädy konteista välttämättä käyttöön, vaan osa siirtyy suoraan lumpuksi ja jätteeksi.

Kirpparilla myymisessä kiehtoo se, että vaatteet pääsee oikeasti uudelleen käyttöön, niiden elinkaari pitenee ja joku perheellinen saa hyvän mielen, kun löytää kirpputorilta vaatetta edullisesti lapselleen.

Toinen iso plussa on tietenkin se, että me saimme tilaa kaappeihin. Olin säästänyt esikoisen vauva-ajoilta asti lähes kaiken, koska uskoin siihen, että meille vielä sisarus saapuisi. Pikkusisko onkin saanut suurimman osan (siis lähes kaiken) käytettynä isosiskolta, mutta tämän pian nelisen vuoden jemmaamisen jälkeen halusin päästä eroon tavarasta kerta rytinällä.

Myy vain hyvää, puhdasta ja ehjää tavaraa

Minulla oli kirppispöytä kaksi viikkoa Espoossa lastenkirpputorilla. Näin jälkeenpäin sanoisin, että viikko olisi riittänyt, sillä paras tavara meni heti ensimmäisten parin päivän aikana ja sitten myynti hiipui.

Mielestäni se kertoo siitä, että kirpparilla käy melko laatu-, materiaali- ja merkkitietoista väkeä, jolla on silmää napata joukosta parhaimmat ja sen jälkeen loppu tavara menee kaupaksi hitaammin. Tämä oli ainakin omakohtainen kokemukseni. Kaksi viikkoa voisi olla sopiva myyntiaika, jos tavaraa on paljon, myyntiin on helppo viedä täydennettävää tai jos pöytävuokran jakaa esimerkiksi kaverin kanssa.

Myy vain hyvää, puhdasta ja ehjää tavaraa, jos haluat tavaran vaihtavan omistajaa. Huonokuntoiset vaatteet on järkevämpää viedä sinne vaatekeräykseen. Myös sesonki kannattaa ottaa huomioon! Nyt menee paremmin kaupaksi syksy- ja talvivaatteet, kesäkenkien tarve ei ole suurimmillaan.

Myin meidän tavaraa tosi edullisesti, ihan muutamilla euroilla. Välillä silmiin pistää joidenkin pöytien kovat hinnat. Tärkeintä minulle oli, että tavara pääsi kiertoon ja itse pääsin siitä eroon. Meidän lapsilla ei ole ihmeemmin ”merkkivaatteita”, joten aikalailla peruskamaa oli meidän pöydässä. Siksi ei edes olisi ollut mahdollisuutta sen enempää kikkailla hinnoilla.

Sanonpa vielä senkin, ettei vaatteiden hintoihin voi sitoa mitään tunnearvoja kirppareilla. Jos vauvan ensimmäistä kaunista bodya tai isoäidin kutomaa villahaalaria arvostaa enemmän sydämessä kuin rahassa, niin silloin on parempi jättää sellaiset myymättä. <3

Pöydän siivous ja täydennys kannattaisi

Pöydän siivous ja täydennys kannattaisi, mutta me emme niin tehneet, sillä flunssa yllätti meidän lapset juuri tuolloin ja pysyimme nuhaneniemme kanssa kotona. Myyntipöytämme eli siis kaksi viikkoa omaa elämää ja emme vieneet sinne täydennystä, vaikka jotain olisi varmasti vielä kaapeista löytynyt. Tämänkin takia viikon pöytävuokra olisi ollut parempi. Ja tietenkin – sitä parempi myynti mitä enemmän pöytää on mahdollista täydentää vuokra