Viime viikolla minulla oli havaittavissa hiukan notkahtanut tunnelma tätä sometyötä kohtaan. Niitä joskus tulee ja sitten ne menee. Kuuluu asiaan, sellaisia tulee työssä kuin työssä. Olen luonut sisältöjä vuodesta 2014 asti, joten muutamia kertoja olen sen olon kohdannut. Ei uutta auringon alla siis ja tiedän, että hyvät yöunet ja uusi päivä auttaa aina.

Välillä tulee myös niitä hetkiä, kun miettii itsekin, että mikä tämä some oikein on? Mikä tämä somen maailma oikeesti on? Sitä itsekin kyseenalaistaa. Miksi me ihmiset kulutetaan aikaa somessa? Räpläten puhelimia, ei olla läsnä ja haahuillaan somessa välillä ihan turhaan. Kun voisi tehdä jotain merkityksellisempääkin. Joskus näitä pohtii ihan somea työkseen tekevänä ja samalla tuottaa sisältöä.

Tiedän kyllä, että tässäkin touhussa on omat merkityksellisyytensä. Vertaistuki, elämän avaaminen kymmenille tuhansille lukijoille viikottain ja kuukausittain, inspirointi, ilahduttaminen, arjen jakaminen, pohdiskelu, ajatusten jakaminen. Sitoutuneet seuraajat, jotkut jopa vuosien ajan. Kommunikaatio puolin ja toisin.

Sitten tapahtuu arki ja välissä on muutama normipäivä. Nuo asiat ja syvällisemmät merkityksellisyydet unohtaa.

Kunnes taas saa sellaisen viestin, että sydän läikähtää ja näkee merkityksellisen hetken tosi selkeästi. Tänään sain viestin, jollaisia aika ajoin tulee ja kertovat osaltaan tämän työn merkityksellisyydestä minulle.

Eräs seuraajani on pidempään seurannut somessa minun ja meidän perheen elämää. Hän on myös jakanut minun kanssa ajatuksia heidän lapsettomuudesta. Jakanut todella henkilökohtaisen asian, ja olen hänen kanssaan siitä muutamia ajatuksia vaihtanut.

Tänään tuo samainen henkilö halusi lähettää minulle viestiä ja kertoa, että viiden pitkän vuoden ja sydäntä raastavan odotuksen jälkeen hän on raskaana ja odottaa esikoistaan. Heille on tulossa vauva.

Minulla ihan kyynel vierähti poskelle, kun hän halusi kertoa sen minulle. Jakaa kanssani. Hän oli tuntenut ensimmäiset potkut vatsassa ja kaikki tuntui kuin ihmeeltä hartaan toivomisen jälkeen.

Niin onnellinen olen heidän kanssaan.

Vaikka täällä somessa olisi kuinka paljon pinnallisuutta ja turhaakin, näen täällä yhtälai