10 palaa minuudesta

1. Markkinoinnin ja myynnin teoreettisella tasolla ihmisiä ryhmitellään esimerkiksi ostokäyttäytymisen mukaan erilaisiin ostajatyyppeihin. Edelläkävit eli trendsetterit ovat niitä, jotka omaksuvat uudet tuulet ensimmäisten joukossa ja ovat kiinnostuneita tutkimaan uutuuksia. Itse en kuulu tähän ostajajoukkoon ja siitä aasin sillalla pääsen aiheeseen; olen nähnyt näitä 8 faktaa minusta -postauksia jo monen viikon ajan Instassa. En ole tämän asian kanssa enää trendsetteri, mutta päätin marttamaisena myöhäisheränneenä kirjoittaa nyt blogiin 10 palaa minuudesta. Näitä kun on ihan hauska lukea muilta. 🙂

2. Tykkään ajaa autoa ja tykkään myös kiihdyttää autoa moottoritielle, kun saa hetken painaa ihan kunnolla kaasua. Yksityisautoilua on viime vuosina parjattu ilmastosyistä, osin ihan syystäkin, mutta haluan muistuttaa, ettei tässäkään asiassa toimi musta-valkoinen-ajattelu. Meidän perheellä on auto, autoa tarvitsemme, mutta miten ja kuinka paljon sitä käytetään voi olla hyviä ja tarpeellisia pohdinnan paikkoja.

3. Ensimmäisessä kesätyössäni olin puistotyöntekijän roolissa. Leikkasin nurmikkoa, kitkin kukkapenkkejä, leikkasin pensaita ja tyhjensin lammesta levää. Erityisesti se on jäänyt mieleeni. Tykkäsin ja sain olla ulkona. Kesätyöpaikka oli sellainen Tienaa tonni -hankkeeseen kuuluva työpaikka. Olin reilun kuukauden töissä ja tienasin tonnin.

4. Opiskelin hyvinvointivalmentajaksi vuonna 2016-2017 ollessani äitiyslomalla ja hoitovapaalla esikoisen kanssa. Hyvinvointi aiheena on kiinnostanut minua pitkään ja koitan parhaani mukaan katsoa asiaa kokonaisvaltaisesti. Lopputyössä suunnittelin palvelun, jos olisin lähtenyt luomaan hyvinvointialalle työtäni. Nykyisin ajattelen niin, että voin kanavoida näitä teemoja ja kiinnostuksen kohteita tänne blogiin ja palvella siten yhden asiakkaan sijaan tuhansien lukijakuntaa.

5. Olen säilönyt lapsena irronneet maitohampaani yhteen hopeiseen purkkiin, jossa ne ovat tallessa edelleen. Itseasiassa ihan tässä työpöydän hyllyllä. Kuulostaa monien mielestä ehkä oudolta, mutta kun olin lapsena sellaisen hammaspurkin saanut ja alkanut niitä siihen kerätä, ei se minusta ollut lainkaan outoa. Sittemmin tuo purkki on säilynyt mukanani kaikki opiskeluvuosien muutot ja meiningit, joten en enää raaski heittää maitohampaita pois. Hauska muisto ja voi miten pieniä ne hampaat ovat.

6. Olen projektihenkinen luonne. Tykkään projekteista joilla on alku ja loppu. Iloitsen kun saan luoda ja suunnitella uutta. Toisaalta en ole se pikkutarkka viimeistelijä ja asioiden huolellinen valmiiksi saattaminen ei ole minun vahvuus. Minulle riittää monessa asiassa tarpeeksi hyvä lopputulos. Toisaalta se on auttanut myös tässä bloggaamisessa ja somen tekemisessä. Eihän tästä tulisi mitään, jos joka tekstiään katsoisi todella kriittisesti. ”Tehty on parempi kuin täydellinen.” jos pitää valita.

7. Joskus minulta on kysytty vinkkejä sosiaalisen median tai blogin sisällöntuotantoon. Edellinen kohta tavallaan liittyy juuri siihen. Vinkkini olisi moneen asiaan sama: Aloita, koska tekemällä oppii. Oli kyseessä yrittäjyys, valokuvaus, sijoittaminen tai leipominen.

8. Katson aika vähän telkkaria. Moni muu asia menee teeveen edelle. Illalla olisi telkalle aikaa, mutta saatan mieluummin lukea kirjaa, selata lehtiä, tutkia pörssiä, osakkeita, rahastoja, lukea kiinnostavia artikkeleja, selata asuntoilmoituksia tai googletella DIY-vinkkejä, miten tehdä itse esimerkiksi kynttilöitä. Nyt olen tekemässä omaa pyykkietikkaa, voisin jakaa siitä ohjeen blogiin.

9. Minussa asuu taiteilijaluonne, joka palaa halusta toteuttaa itseään ja tehdä luovia juttuja. Olen vihdoin myöntänyt sen täysin itselleni ja samalla vapauttanut kapasiteettia. Minun ei tarvitse mennä esim ”ekonomiuran” tyypillisiä jalanjälkiä, vaan sellaisen oman urapolun voi luoda ihan hyvin myös itse. Vuosikurssini opiskelijoista on muistakin syntynyt yrittäjiä ja oman tiensä tekijöitä. Luovuutta saan käyttää myös puutarhassa, sisustamisessa, savitöissä, ompeluissa, kukkakimppujen sidonnassa ja valokuvaamisessa.

10. Hahmottelen ja luon blogitekstit usein melko samalla kaavalla. Keksin otsikon ja sitten listaan vaikka seitsemän asiaa, jotka minulle tulevat aiheesta mieleen. Sen jälkeen kirjoitan jokaisesta seitsemästä asiasta kappaleen ja tadaa: teksti on melkein valmis. Sitten muokkaan ja stilisoin raakiletta vielä vähän, oikoluen kerran ja laitan sen julki. Niin syntyi myös tämä teksti sekä äidinkielen ylioppilaskirjoitusten aine, josta kirjoitin L:n, sen ainokaiseni. Kirjoittamisesta olen aina pitänyt.<3

Semmoiset 10 faktaa minusta tai toisin sanoen 10 pientä palaa minuudesta! Kerro jotain sinusta, jos jaksat jonkun lauseen näpyttää kommenttiboksiin. Ymmärrän hyvin myös jos et jaksa, koska niin me ihmiset täällä netissä pyöritään. 🙂

Torstaiterkuin, kiva kun kävit täällä,

Hilla

Instagramissa @hillasblog

+21

You may also like

2 kommenttia

    1. Opiskelin https://www.ptca.fi/ , mutta tänä vuonna eivät ole koulutuksia järjestäneet. Pidin koulutuksen sisällöstä ja kouluttajista, jotka vaihtelivat aihealueen mukaan. t.Hilla

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *