Onnellinen juuri nyt

Kaupallinen yhteistyö If vakuutus.

Olen 31-vuotias ja minusta tuntuu, että elämässä on juuri nyt palaset hyvin kohdillaan. Elämä ja arki on muotoutunut omanlaiseksi, olemme löytäneet elämässä paikkamme, meillä on Danielin kanssa toisemme. Meillä on lapset, meillä on koti, meillä on terveys, meillä on hyvä näin. Lisäksi uskallamme tavoitella sopivan kokoisia unelmia ja haaveita sekä nähdä tulevaisuuden valoisana.

Olen onnellinen juuri nyt

Olen monet kerrat löytänyt itseni ajattelemasta, miten onnekas olenkaan tässä hetkessä. Miten tyytyväinen olen siihen, mitä minulla ja perheellämme on. Olen saanut tehdä ja kokea paljon, ja samaan aikaan tunnen, että paljon on vielä edessä.

Haluan vaalia hetkessä elämistä ja arvostaa aidosti niitä arjen pieniä onnelliseksi tekeviä asioita. Olen onnellinen, kun nostan makaronilaatikon ruokapöytään tai kun katselen kaunista järvimaisemaa ja hörpin termoksesta lämmintä kahvia. Olen onnellinen, kun saan käydä hyvän päivän jälkeen omaan pehmeään sänkyyn nukkumaan. Silti joskus näissä onnen ja onnellisuuden hetkissä tiedostan sisimmässäni ajatuksen: Mutta mitä jos?

Olen luonteeltani optimisti ja ratkaisujen hakija ja katson siitä syystä tulevaisuutta lähes aina myönteisesti ja rohkeasti. Etenen päivä kerrallaan ja uskon, että asiat kyllä järjestyvät. Se luo minulle toivoa ja osaltaan rakentaa ympärilleni turvallisuuden tunteen kuplaa.

Mistä turvallinen olo muodostuu?

Toisaalta tiedostan sen tosiasian, ettei kukaan meistä pysty nähdä tulevaisuuteen, emmekä siksi tiedä, millainen huomispäivä on. Jokainen meistä voi sairastua vakavasti, jokaisen elämä voi muuttua pysyvästi ihan pienessä hetkessä. Se joku voin olla minä, puolisoni, perheenjäsen, ystäväni tai joku läheisistäni.

Kohtuuton murehtiminen ei silti auta mitään. En menetä kauhuskenaarioiden takia yöunia tai pohdi liiaksi kysymystä, mitä jos? Ajattelen enemmänkin niin, että teen sen minkä voin, varaudun sen minkä voin, vakuutan sen minkä voin ja sen jälkeen otan elämänpäivät vastaan sellaisina kuin ne saan. Olen kiitollinen jokaisesta päivästä, enkä siksi anna murheen varjojen langeta päälleni.

If Vakavan sairauden turva

Minulle turvallinen olo muodostuu elämän perusasioista ja läheisistä ihmisistä. Niiden lisäksi turvaa luovat vakuutukset, joilla voin taata sen, että arjen pyörittäminen onnistuisi, vaikka minä tai Daniel sairastuisimme tai vammautuisimme vakavasti. Ifin vakavan sairauden turva on juuri tällaiseen tilanteeseen. Vakuutuksesta saatavalla korvauksella voi saada apua arjen pyörittämiseen ja omaan hyvinvointiin.

Ifin vakavan sairauden turva kattaa kymmenen vakavaa sairautta ja vammaa kuten esimerkiksi syövän, aivoinfarktin tai MS-taudin. Voit lukea lisää Ifin vakuutus-sivuilta, kaikki diagnoosit on siellä listattuna. Korvaussumma (10 000–50 000 €) on verovapaata ja summan saa heti lääkärin diagnoosin jälkeen.

Vakuutus on edullinen turva itselle ja läheisille. Esimerkiksi vakuutus 30 000 euron korvaussummalla maksaa alle 10 € kuukaudessa. Rahalla ei tietenkään voi ostaa terveyttä, mutta vakavan sairauden turvalla voi varmistaa sen, että esimerkiksi perhe pärjää taloudellisesti tilanteessa, jossa itse sairastuu.

Vakavan sairauden turva -vakuutuksen korvaussumman saa käyttää haluamallaan tavalla. Tulisin käyttämään korvaussummaa ihan päivittäisten ja arkisten asioiden maksamiseen, kuten asumiseen, ruokaan, laskuihin, siivousavun palkkaamiseen ja ylipäätään meidän perheen arkisiin menoihin.

Vakavan sairauden yllättäessä menettäisi ainakin hetkellisesti työkyvyn ja silloin tällainen kertakorvaus tulisi taloudelliseksi avuksi kattamaan arjen kustannuksia. Vakavan sairastumisen takia voisi mahdollisesti joutua pitkällekin sairaslomalle. Kelan sairauspäiväraha on ansiosidonnainen ja noin 40-60 % tuloista. Se on sama niin palkansaajille kuin yrittäjille. Tuollaisessa tilanteessa tulojen pieneneminen on merkittävä asia ja siihen tällä vakuutuksella voi varautua.

Saan keskittyä elämästä nauttimiseen

Ylipäätään kaikki vakuutukset, joihin myös vakavan sairauden turva lukeutuu, vähentävät huolta ja pelkoa. Kun vakuutukset on taustalla turvana, voin hyvillä mielin keskittyä elämästä nauttimiseen ja onnellisten hetkien taltioimiseen. Silloin tiedän, että olen tehnyt etukäteen kaiken minkä voin, enempää ei voi tehdä, eikä etukäteen murehtiminen auta.

Tänään tavallisena lokakuisena päivänä saan olla valtavan onnellinen niin monesta asiasta. Olen onnellinen jokaisesta päivästä, jonka saamme perheenä yhdessä viettää. Olen onnellinen siitä, että tiskikone hyrrää taustalla astioita puhtaaksi. Olen kiitollinen isommista ja pienemmistä asioita – terveydestä ja villasukista, jotka lämmittävät jalkojani.

Elämän realiteettien äärellä ihan tavallisimmatkin asiat saavat ympärilleen kultareunukset. Siksi välillä tekee jopa hyvää pysähtyä myös vakavampien aiheiden äärelle hetkeksi, vaikkei niihin sen pidemmin jäisi vellomaan. Ne on silti hyvä tiedostaa ja ottaa huomioon.

Silti haluan suhtautua optimistina tähänkin asiaan. Saan mielenrauhaa siitä tiedosta, että vaikka jotain odottamatonta ja vakavaa tapahtuisi, voimme turvata ja saada apua arjen taloudelliseen sujumiseen ja elää tänään tässä hetkessä.

Onnellisia hetkiä tulevaan viikonloppuun toivottaen,

<3 Hilla

Instagramissa @hillasblog

+10

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *