Kysyin Instagramissa viime viikolla seuraajiltani toivepostauksia ja aiheita, joista he toivoisivat tekstejä ja sisältöjä. Yhdeksi suosituksi aiheeksi nousi ehkä hieman yllätyksenä kodin siisteys, siivoaminen ja siivousvinkit. Olin tästä aiheesta tavallaan ihan mielissään, sillä koti on minulle tärkeä paikka. Yhtälailla myös mieltäni on lähellä kodin viihtyisyys, johon siisteys olennaisena osana liittyy. Siitä sain idean avata pelin ajatuksillani kodin siisteydestä ja siisteystasosta.

Arkinen todellisuus siisteyden osalta

Tässä elämänvaiheessa 1- ja 4-vuotiaiden kanssa kodin siisteys ja epäsiisteys on määriteltävä omalla mittapuulla, se on erilaista kuin 4 vuotta sitten pariskuntana kaksiossa asuessa. Olen laskenut rimaani ihan merkittävästi, mutta silti en halua luopua tietystä siisteystasosta, joka vaikuttaa kodin viihtyisyyteen ja ihan omaan hyvinvointiini.

Nykyään 1-vuotias voi saada lastenhuoneen 10 minuutissa täysin hujan hajan. Aamulla aamutoimien ja päiväkotiin lähdön jälkeen koti voi näyttää siltä, että siellä olisi ollut juuri kovan luokan bileet. Iltapäivällä nostan kaksi kuraista lasta eteisen kautta kylppäriin ja lopputulemana on hiekkakasat sekä eteisessä että kylpyhuoneessa. Pyykkiä pesen lähes päivittäin ja tiskikone pyörii samoin. Täysi siisteys on vain hetkittäistä hupia. Eli about sellaiset pelimerkit tällä hetkellä.

Siisteyden käsite? Mikä kenellekin on siisteyttä?

Siisteyden käsite lähtee kunkin omasta siisteystasosta sekä ylipäätään siitä, kuinka korkealle siisteyttä arvostaa. Minulle kodin siisteydellä on merkitystä, mutta en ole asian kanssa kuitenkaan liian tarkka. En edes ehtisi olla, sillä elämä tapahtuu kaiken aikaa ja siihen kuuluu epäjärjestystä ja eteisen hiekkakasoja.

Siisteystasojen osalta meitä on joka lähtöön, jotkut hinkkaa viikoitain kylpyhuoneen kaakeleita ja sitten on n