Pieniä hemmotteluhetkiä arkeen

Kaupallinen yhteistyö Salvequick

Olen huomannut sen monet kerrat: pienistä teoista tulee arjessa isosti hyvä mieli. Siksi niihin kannattaa keskittyä ja ennen kaikkea mahdollistaa rentouttavia hetkiä itselleen silloin tällöin.

Ihania tapoja hemmotella itseään on monia. Uskon, että sellaisia asioita osataan kyllä luetella. On helppo luetelle asioita, jotka rentouttavat, joista nauttii ja jotka tekevät hyvää. Toinen asia on sitten se, miten niitä arjessaan itselleen mahdollistaa.

Milloin viimeksi olet hemmotellut itseäsi? Mikä lataa sinun akkujasi parhaiten? Tekemättömyys vai tekeminen? Mitkä ovat arjessasi pieniä tekoja, jotka kuitenkin tekevät isosti hyvää? Olemme kaikki erilaisia ja siksi rentoutumista luovat asiat ovat erilaisia. Toisille sen tekee ystävien seura, toisille kynttilänvalossa tehty aamujooga.

Olen huomannut, että pienten lasten äitinä itsensä hemmottelua tulee löytää ihan pienistä asioista. Ei kuuta taivaalta, vaan pieniä onnen hippuja sieltä täältä. Kun rentouttavia hetkiä osaa tunnistaa, silloin niitä on helpompi lisätä omaan arkeen.

Joku voi tässä kohtaa todeta, että eihän minulla ole aikaa hemmotella itseäni ruuhkavuosien tohinassa tai muutoin arjen melskeessä. Samalla voi toisaalta katsoa esimerkiksi puhelimen analytiikasta, kuinka monta tuntia somea on tullut viikon aikana selattua. Voin veikata, että jokusen minuutin siitä ajasta voi vaihtaa vaikka omaksi hemmotteluajaksi. Minulla on ihan samat tavoitteet. Aikaa ei tarvitse saada lisää. Sen sijaan voi tarkemmin miettiä, mihin sitä oikeasti kuluttaa. <3

Tässä muutamia asioita, jotka luovat minulle hyvää oloa ja rentoutumista. Kuten listasta huomaa, tällä hetkellä arjen vastapainoksi kaipaan enemmän rauhoittavia ja maadoittavia hetkiä, kuin lisää actionia tai vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Ihania tapoja hemmotella itseään

1. Venyttelyhetki rentouttavaa musiikkia kuunnellen

Lihaksia venytellessä avautuu fyysiset jumitukset, lihakset saavat lisää pituutta ja keho avautuu. Kehollisen avautumisen lisäksi olen monesti kokenut venyttelyhetken jälkeen, että myös mieleni on avautunut. Kehomme ja mielemme toiminnot ovat yhteydessä toisiimme ja siksi fyysinen hyvinvointi tukee mielen hyvinvointia ja toisinpäin.

2. Lämmin kaakao tai teekuppi ja kirjan lukeminen

Näin syksyn tullen olen taas löytänyt kaakaon uudelleen. Myös lämmin teekuppi on ihana nauttia iltaisin. En ehdi lukea kirjoja päivisin, mutta iltaisin lasten mentyä nukkumaan on aikaa television katsomiselle tai vaihtoehtoisesti kirjan lukemiselle. On ihana kömpiä sänkyyn peiton alle ja käyttää päivän viimeinen puolituntinen kirjan lukemiseen.

3. Jalkahoito: tee itsellesi jalkakylpy ja jalkahieronta

Toteutan tämän blogitekstin yhteistyössä Salvequickin kanssa. Heidän valikoimastaan haluan nostaa esille erityisesti yhden tuotteen: Salvequick Rescue All-in-one -voiteen, joka kosteuttaa tehokkaasti, korjaa ja pehmentää jalkojen ihoa ja hoitaa ihon ongelmakohtia.

Jalkojenhoitoon liittyvän kuluttajatutkimuksen mukaan 73 % ihmisistä kärsii jalkoihin liittyvistä ongelmista. Lähes 25 % häpeää jalkojensa ulkonäköä. Vain 24 % sanoo, ettei heillä ole mitään jalkaongelmia.

Yleisimpiä ongelmia ovat jalkojen kuivuus, halkeilevat kantapäät, rakot, känsät ja liikavarpaat, syylät, jalkasieni ja silsat. Jalkavaivoja on monenlaisia, mutta kaikkia niitä voi ennaltaehkäistä pitämällä jaloistaan hyvää huolta. Siihen viikoittainen jalkakylpy, jalkahieronta ja kosteuttava jalkavoide ovat parhaita hoitokeinoja.

Salvequickin Foot Rescue -voide on patentoitu lääkinnällinen laite, jolla on vettä sitova ja mikrobeja torjuva vaikutus. Voiteen 1,5-pentaanidioli sitoo ihoon kosteutta ja luo epäsuotuisat olosuhteet jalkasienille sekä -mikrobeille. Halkeilevat kantapäät on kivulias vaiva, ja muun muassa sen hoitoon tämä voide on kehitetty. Voiteen tehokkaat kosteuttavat ominaisuudet luovat iholle pehmentävän ja suojaavan vaikutuksen. Oikea kosteustaso on ratkaisevan tärkeä ihon uusiutumisprosessissa.

Voiteessa on raikas, mieto tuoksu ja jalat saa ihanan tunteen voiteen levityksen jälkeen. Voiteen imeytymistä voi tehostaa jalkahieronnalla, jonka voi tehdä itse esimerkiksi venyttelyhetken päätteeksi tai iltapesujen jälkeen.

Koodilla HILLA saat Salvequick Foot Rescue -voiteesta -20 % Yliopiston Apteekin verkkokaupassa ya.fi (Koodi on voimassa 23.10.-9.11.)

4. Päätä sulkea sosiaalinen media päiväksi ja nauti hetkistä

Tämän sosiaalisen median aikakautena ei voi olla mainitsematta yhdeksi hyvinvoinnin lähteeksi myös sosiaalisen median sulkemista, esimerkiksi päiväksi. Erityisesti jos mieleensä kaipaa luovuutta, uusia ideoita tai omien tuntojen kuuntelua, kannattaa ulkoiset viestit sulkea hetkeksi ja kääntää kuuntelu omaan sisimpään. Mitä minä tunnen? Mistä minä inspiroidun? Mikä minua ilahduttaa? Mikä ympärilläni on kaunista? Miten kohtaat läheisesi ja olet läsnä hetkissä.

5. Varaa päivä, jolloin teet kaikkea mukavaa

Pienistä teoista tulee arjessa isosti hyvä mieli, mutta joskus on paikallaan varata ihan ajan kanssa aikaa jollekin mukavalle. Olin syyslomamme aikana viikonlopun yksin kotona ja minulla ihan silmät avautuivat kuinka hyvää se teki ja miten paljon ne päivät yksin kotona poikkesivat normaalista arjesta. Sain herätä hiljaisessa kodissa, käydä kaupungilla pyörimässä, viettää aikaa siskoni kanssa ja lukea kirjaa kelloon katsomatta. Olin niiden päivien jälkeen uudesti syntynyt.

6. Tee listaa itsellesi, missä kaikissa asioissa olet hyvä ja missä olet onnistunut

Mielessämme on psykologian termein nimetty negatiivinen vinouma, mikä tarkoittaa sitä, että muistamme ja keskitymme luontaisemmin negatiiviseen. Jos saamme 10 hyvää palautetta ja 2 huonoa, voi olla, että muistamme ne 2 huonoa pidempään kuin ne 10 hyvää. Olemme usein liian kriittisiä itsellemme ja omalle tekemiselle. Siksi aika ajoin hyvinvoinnin kannalta tekisi mahdottoman hyvää listata itselleen, missä kaikissa asioissa olet hyvä ja missä olet viime aikoina onnistunut.

Tee lista ja makustele vielä hetki niitä asioita. Miltä sisimmässäsi tuntuu? Ole ylpeä itsestäsi, sinussa on valtavasti hyvää!

7. Kokeile kirjoittaa aamusivu

Kokeile joskus kirjoittaa aamusivu tai aamusivuja. Ota aamupalalle A4-paperi ja kynä. Ala kirjoittamaan sitä, mitä mieleesi tulee. Kaikki sanat ja ajatukset ovat sallittuja. Aluksi voi tuntua, että en minä pysty, en minä kykene. Mutta kohta huomaatkin, että paperi on täynnä ajatuksia ja tekstiä.

8. Osta kukkakimppu ja pari lehteä luettavaksi

Tämä on yksi arjen luksushetki itselleni. Ostan silloin tällöin pari sisustuslehteä tai naistenlehteä sekä kukkakimpun itselleni. Ruotslainen Lantliv-lehti on yksi suosikkini, mitä tulee sisustuslehtiin. Olen säilyttänyt niitä lehtiä ja haen niistä aika ajoin inspiraatiota oman kodin tunnelmaan.

9. Lähde rauhalliselle kävelylle puistoon/rantaan/metsään, jossa on kaunis maisema

Luonnossa liikkumisella on myönteisiä vaikutuksia mieleen ja kehoon. Yksinkertainen tapa rauhoittaa kiihkeää elämänrytmiä voi olla lähempänä kuin arvaatkaan: mene metsään, hakeudu luontoon, kauniiseen järvimaisemaan, vehreään puistoon tai sienimetsään. Liike yhdistettynä rauhoittavaan ympäristöön tekee ihmeitä. Jokainen luonnossa vietetty hetki on hyödyllinen.

10. Lämmitä sauna ja lorauta löylyveteen saunatuoksua

Saunassa nautin lämmöstä ja hiljaisuudesta. Laitan kasvoille joskus kasvonaamion, käyn pitkäkseni lauteille ja vain lepään. Välillä käymme koko perhe yhdessä saunassa, mutta silloin kun haluan hemmotella itseäni, menen saunaan ihan yksin. Saunalla on suomalaisuudessa ja suomalaisessa rentoutumisessa pitkät perinteet. Saunassa puhdistuu niin mieli kuin keho. Lorautan löylyveteen usein eucalyptuksen tuoksuista saunatuoksua – siitä tulee olo, että olisi höyrysaunassa kun sulkee silmänsä.

Pienistä teoista tulee arjessa isosti hyvä mieli ja olo!

Hemmottelevaa loppuviikon jatkoa toivottaen,

Hilla

Instagramissa @hillasblog

+9

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *