Kiitos kuluneesta vuodesta

Tulin tänne blogin puolelle vielä lyhyesti vetämään yhteen kulunutta vuotta sekä ennen kaikkea kiittämään sinua siellä ruudun takana kuluneesta vuodesta.

Vuosi on lyhyt aika tai pitkä aika – riippuen hieman siitä, mistä vinkkelistä asiaa katsoo. Selasin blogipostauksia kuluneelta vuodelta ja niistä jälleen huomasin, miten pitkä ja mullistava yksi vuosi voi olla, vaikka samaan aikaan se tuntuu vilahtaneen ohi vauhdilla ja vähän sellaisena koronamaisen tasapaksuna. Kuitenkin yhteen vuoteen mahtuu paljon ja lapset kasvaa. Me perheenä ja vanhempina kasvamme. Vaikka joissain asioissa junnaisi paikallaan, niin moni asia muuttuu kaiken aikaa.

Tänä vuonna olemme nähneet senkin, että yksi vuosi voi muuttaa jopa koko maapallon toiminnan, terveyden, talouden, lentoliikenteen ja ajatusmaailman. Kummallinen vuosi, sellainen 2020 oli.

Viime tammikuussa meillä oli 6 kuukauden ikäinen vauva. Nyt meillä on puolivuotias taapero. Sanoisin, että se on yksi suurin muutos meidän perheessä kuluneen vuoden aikana. Vuosi on ollut osa vauvavuotta ja sen loppumista. Selvisimme sen intensiivisyydestä toistamiseen ja olihan se raskaampi kahden pienen lapsen kanssa. Toki menoa ja meininkiä on edelleen, mutta vauvavuosi on paketissa. Yläfemmat siitä rakas Daniel! Vieläpä kun koko viime kevät oli niin erilainen ja isovanhemmat asuvat pidemmän matkan päässä. Välillä hetket on olleet pitkiä, mutta yhtä paljon on ollut sitä toistakin puolta.

Siellä toisessa vaakakupissa on ollut paljon hyvää, vaikka välillä on saanutkin ihmetellä maailman menon kummallisuutta. Danielin etätyöt ovat vähentäneet työmatkoihin kulunutta aikaa, lisäten samalla yhteistä aikaa. Se toi lisää liikkumatilaa päiviimme perheenä. Tytöt kasvaa päivä päivältä ja heistä on nykyisin leikkiseuraa toisilleen. Ihanaa!

Marraskuussa alkoi myös uudenlainen arki, kun kuopus aloitti samassa päiväkodissa isosiskon kanssa. Töihin palaaminen tai sanoisinko, töilleen riittävän ajan saaminen, on tehnyt minulle hyvää. Samalla on ollut mukava huomata kuinka hyvin meidän pieni on sujahtanut päiväkotiarkeen. Helpottavaa! Kuluneen vuoden aikana meidän perhe on nähnyt eniten päiväkodin henkilökuntaa, kuinka iso osa arkea he ovatkaan.

Olen myös kiitollinen meidän joustavammasta arjesta, jonka valinnoilla, päätöksillä, uskalluksella ja itseeni luottamisella olen voinut meille ja minulle mahdollistaa. Yrittäjän vaakakupissa arvostan vapautta, kunhan kantaa sen toisen vaakakupin vastuun itsensä työllistämisestä. Olen kiitollinen, että se on onnistunut, toivon mukaan (ja ennen kaikkea tekemisen mukaan) ensi vuonnakin.

Minun Instagramin ja blogin esittelytekstissä on lukenut kuluneen vuoden ajan ”Tavallisen hyvää elämää”. Olen vuoden mittaan pari kertaa pohtinut päivittäväni sen uuteen, mutta en ole vielä keksinyt parempaakaan tai yhtä osuvaa. Tavallinen elämä on vahvasti läsnä sisällöissäni ja sen alle mahtuu moni aihe, josta haluan kirjoittaa ja ajatuksiani jakaa. Tavalliseen arkeen kuuluu rapaa, roisketta ja kurahousuja sekä yhtälailla pehmeää fudgea, kukkakimppuja ja tulevaisuuden unelmia. Siitä suloisesta yhdistelmästä ne merkityksellisyydet elämääni syntyvät.

Ennen kaikkea istuin alas kirjoittamaan tätä tekstiä sinun takiasi, kun tulit lukemaan näitä sanoja. Kiitos! Lämmin kiitos sinulle kuluneesta vuodesta sekä valoa ja voimaa tulevalle vuodelle 2021. Arvostan jokaista klikkaustasi ja tykkäystä sisältöjeni pariin niin Instagramissa kuin täällä blogissa. On sydäntä lämmittävää, että niin moni teistä on palannut juttujeni pariin jo useamman vuoden ajan.

Kiitoksen sanat lausun myös kaikille yrityksille ja yhteistyökumppaneille, joiden kanssa olen saanut kuluneen vuoden aikana tehdä töitä. Te samalla mahdollistatte kirjoittamisen ja sen, että voin tehdä tätä työkseni. Jakaa hyvää sitä kautta muille.

Ensi vuonna jatkan samaan tuttuun tyyliini sisältöjä ja tekstejä tuottamalla. Niiden lisäksi korvan takana on ideoita ja unelmia, joita aion parhaani mukaan edistää. Ainakin kokeilla. Yrittäjänä yrittää.

Koko meidän perheen osalta isoin haave tulevalle vuodelle on uusi koti, ja päätin juuri, että sanon sen tässä tekstissä ääneen. Se oli unelmissa jo kuluneen vuoden aikana, mutta isot asiat ottavat aikansa. Sen aika tulee myöhemmin, ehkä ensi vuonna.

Seuraavan kodin kohdalla monen asian tulee loksahtaa hyvin paikoilleen ja tulevaisuuden osalta mietimme jo esikoisen koulumatkaakin, joten ei se ihan pieni liike ole. Seuraava askel uuden kodin osalta on otettava harkitusti. Uskon tässäkin asiassa, että asioilla on tapana järjestyä kun sen aika on. Ei liian isoa haukkua kerralla, pohdimme tarkkaan erilaiset vaihtoehdot ja asuinpaikat.

Toivotan sinulle leppoisaa joulunaikaa ja ennen kaikkea riittävän hyvää joulua. Saapukoon joulu sellaisena kuin se sinulle ja läheisillesi parhaimmalta tuntuu. Toivon mukaan lomalaiset saavat ladata akkuja ja levätä tulevina pyhinä, työn sankareille puolestaan voimahalaus ja lomapäiviä sitten myöhemmin.🎄

Ihanaa joulua Sinulle, palataan asiaan taas ensi vuonna! 🤎✨

Lämpimin ajatuksin ja kiitoksin,

Hilla

+34

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *