Viikkolista – viikko 1

Vuosi on vaihtunut ja kalenterissa komeilee numerot 2021. Tänään pyörähti käyntiin tämän vuoden ensimmäinen viikko ja ensimmäinen maanantai. Ensimmäistä kertaa istuin työpöydän ääreen ja kirjoitan tämän vuoden ensimmäistä blogitekstiä. Tosi monta ensimmäistä asiaa, mikä saa olon tuntumaan siltä kuin aloittaisi hetkellisesti puhtaalta pöydältä.

Ajattelin uuden vuoden kunniaksi elvyttää takaisin blogiin nämä viikkolistat, joita olen silloin tällöin kirjoittanut aiemmin. Näissä voi kivalla tavalla kirjoitella kuulumisia. Millaisia fiiliksiä sillä hetkellä on, mitä tulevaan viikkoon kulloinkin liittyy ja mitä arkisempia tai juhlallisempia menoja tai asioita se pitää sisällään.

Viikkolista – viikko 1

Paluu arkeen

Reilu parin viikon loma teki hyvää. Arjen rytmit ja rutiinit vaihtuivat väljempään lomamoodiin. Mentiin myöhemmin nukkumaan ja nukuttiin aamuisin myöhempään. Unohdettiin viikonpäivät ja elettiin lomakuplassa. Loma tekee hyvää, mutta ihanaa on myös loman lopussa alkaa huomata arkeen paluun houkuttelevana asiana.

Ilahduttanut

Valkoinen lumi on ilahduttanut minua viimeisten parin viikon aikana. Vietimme joululoman pohjoisessa lumen keskellä ja nyt on ihana palata etelään, kun täälläkin maa on saanut lumipeitteen. Valkoinen maa antaa niin paljon valoa ja ulkona on huomattavasti mukavampi olla lasten kanssa, kun on lunta. Vaihdan syksyiset kuraleikit oikein mielelläni lumiseen ulkoiluun, lumiukon rakentamiseen ja hiihdon opetteluun. Toivotaan, että lumet säilyisi mahdollisimman hyvin ja päästäisiin laduille hiihtelemään myös etelässä.

Sain joululahjaksi

Sain joululahjaksi muutaman kivan jutun, joista voisin mainita muutaman. Yksi arkisen hyödyllinen lahja oli uusi sähköhammasharja. Olen vuosia käyttänyt sähköhammasharjaa, mutta aika ajoin niiden akku tulee tiensä päähän. Nyt on taas uuden hammasharjan akussa virtaa ja saan nauttia puhtaista hampaista ja raikkaasta tunteesta suussa.

Sain myös perinteiset villasukot mummolta sekä Iittalan kastelupullosarjan, jotka voi laittaa kukkaruukkuihin hoitamaan kastelijan virkaa. Kastelupulloista tihkuu mullan joukkoon vettä vähitellen, joten kasvit saavat nauttia takaisesta kosteasta mullasta. Viherkasvit kiittää!

Esikoinen sai joululahjaksi uuden suksisetin monoineen ja sauvoineen, ja edelliset välineet siirtyivät pikkusiskolle. Päästään koko perheen voimin hiihtämään, sekin oli oikein mukava joululahja.

Tämän viikon suunnitelmia ja aikatauluja

Tällä viikolla suunnitelmissa on lähinnä arkeen paluu. Koitetaan löytää takaisin työ- ja päiväkotirytmiin. Saadaan keskiviikkona vielä pientä huojennusta arjen aloitukseen loppiaisen välipäivästä.

Suunnitelmissa on siivota tällä viikolla kotoa joulukoristeet pois, purkaa reissukamat ja laittaa joululahjat paikoilleen. Pestä vähän pyykkiä ja suunnitella maukkaita arkiruokia lomaherkuttelun jälkeen. Aion käydä tällä viikolla myös hiihtämässä. Sitten olenkin hiihtänyt tänä vuonna jo enemmän kuin koko viime talvena yhteensä.

Sellaiset pienet kuulumiset tämän viikon alkuun. Hyviä hetkiä tähän viikkoon ja mukavaa arkeen paluuta Sinulle toivotan! <3

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

+21

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *